• mcs1988

    Vad blir det för mat?

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Svar på tråden Vad blir det för mat?
  • Auditanne

    Asiatisk buffémat från lunchrestaurangen Chili & Wok.

    Kycklingbröst med minimajs och broccoli i ostronsås, lite pommes vid sidan av och friterade bananbitar med en massa sliskig sirap på. 

  • Anonym (Zoom)

    Lunch hemma idag. Det blev baguette (de hade för 10 kr på coop) med tonfiskröra och en snickers till efterrätt plus en flaska cola zero.

    Till middag kommer jag göra starkt kryddade kycklingben med ris och sallad. 

  • klyban
    Anonym (Fisken) skrev 2024-04-18 18:09:53 följande:

    Renskavsgryta med ris 


    Kantareller också, eller hur gör du den?

    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (Fisken)
    klyban skrev 2024-04-18 18:20:34 följande:
    Kantareller också, eller hur gör du den?
    Jag steker lök och champinjoner och lägger det åt sidan och sedan steker jag skaven djupfryst och delar den med en gaffel efter hand och sedan kryddar jag den med grovmallen svartpeppar och bryner  skaven i några minuter och sedan blandar jag ner löken och champinjonerna och grädde och nypressad vitlök och sedan låter jag det sjuda i ca 5 min          
  • Anonym (Yummie)

    Blev frysfynd med köttfärssås och spaghetti - MEN tar gärna tips till en fredag!
    Blivit fööör mycket kyckling på sista tiden. 
    På en fredag vill man ha något gott som inte kräver en massa prepp och lång tid för tillagning. 
    Har fastnat i någon sorts loop med samma rätter. Surpise me!!

  • klyban
    Anonym (Fisken) skrev 2024-04-18 21:44:04 följande:
    Jag steker lök och champinjoner och lägger det åt sidan och sedan steker jag skaven djupfryst och delar den med en gaffel efter hand och sedan kryddar jag den med grovmallen svartpeppar och bryner  skaven i några minuter och sedan blandar jag ner löken och champinjonerna och grädde och nypressad vitlök och sedan låter jag det sjuda i ca 5 min          

    Du, det låter som en bra och god variant för renskavsgryta också.
    Inser du haft god mat idag med detta, lite avundsjuk pga renskavsgryta är något jag också verkligen älskar äta.(Med skillnaden jag har kantareller istället.)


    Men när jag tänker på det, så lite champinjoner skulle nog även göra min gryta lite godare.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad blir det för mat?