• Anonym (S)
    Anonym (Längtan) skrev 2023-01-02 15:54:06 följande:

    Är det någon som åkt till Cypern och lyckats med könsval? Jag och min man kommer vilja starta upp processen i år, skulle gärna vilja höra om andras erfarenheter av klinikerna i Cypern.


    Jag vill verkligen varna för att göra pgd gender selection  på Cypern. Företagen försöker locka med att det endast kostar runt 60 000 kr och att det alltid lyckas men sanningen är att det inte alltid gör det. Det är ivf och det är individuellt om man lyckas på första, andra eller tredje försöket eller ens lyckas överhuvudtaget. Det är otroligt många faktorier som ska klaffa. 

    Räkna snarare med upp emot 500 000 kr då det kan behövas flera försök för att lyckas. Även om du tidigare blivit gravid på naturlig väg så är det inget som säger att det lyckas på första försöket med ivf. 
  • Anonym (S)
    Anonym (Glad) skrev 2023-01-03 01:05:32 följande:

    Jag har gjort pgd i Sverige pga sjukdom i familj. Borde bara tillåtas då och inte pga att man vill ha ett visst kön på sitt barn


    Det är inte tillåtet i Sverige förutom för sådana i din situation. 
  • Anonym (S)
    Anonym (Längtan) skrev 2023-01-04 22:52:47 följande:
    Jag har gjort ivf med första barnet så är väl medveten om hur det funkar :) jag har inte haft problem med att bli gravid men tyvärr ofta missfall även när ägget fäster, så pgd kommer förhoppningsvis även avhjälpa så man sorterar bort dåliga embryos som hade slutat i missfall.

    Är det verkligen ingen i tråden som har input från Cypern? Eller känner till någon bra FB grupp där man kan diskutera vidare?
    Gör ni detta för att få ett barn eller ett visst kön på barnet?
Svar på tråden PGD gender selection