• Solen2

    Fru gravid - orosmoment och ångest

    Kommunicera med din fru om detta. Att du känner press på att ha löst en massa saker innan barnet kommer. Så kan ni säkert prata igenom detta tillsammans med de övriga tips du fått i tråden. Om vad det är som ni egentligen behöver innan barnet och vad som kan vänta till sen. Kanske göra en lättare plan framåt om det nu är så att ni vill flytta så kanske om ett par år är lämpligast men att ni kanske håller ögonen öppna om möjligheter kanske lite före det. Eller tex frågan om körkort. När är de egentligen som ni tycker att fråga behöver vara löst. Det kanske är efter era förläldraledighetet som det är smidigt att kunna ha tillgång till bil när vi båda ska tillbaka till en vardag med hämta och lämna på förskola.

    Om du fru tycker att du inte är känslomässigt inblandad så fråga efter vilket stöd hon vill ha. Följ med på besök hos barnmorskan osv och uttryck gär kontinuerligt hur du känner. Inte så lätt men mycket lärofullt.

    Lycka till och tänk på att det som visas i sociala medier är en extremer tillrättalagd bild och visar inte alls en typisk vardag för de flesta. Bara någon slags dröm!

Svar på tråden Fru gravid - orosmoment och ångest