Inlägg från: universalwoman |Visa alla inlägg
  • universalwoman

    Han struntar helt i sitt barn!

    Jag undrar..

    Jag har blivit lämnad ensam som gravid i tredje trimestern och detta av en man som liksom jag önskade detta barn från början. Han har helt plötsligt fått panik över att binda sig trots att detta är hans fjärde barn och han vet mycket väl vad ett barn innebär. Han kom väl på att singellivet lockar mer och bekräftelsebehovet hos honom är gigantiskt då han redan letar nya kvinnor på nätet. Han behandlar mig som luft, kränker och nedvärderar mig. Detta har gjort att jag har hamnat i en depression utan dess like, jag får hjälp av psykiatrin och mödravården.

    Jag har tidigare haft fölorasninsgdepression och är såklart orolig för det även nu.

    Jag har sökt hans kontakt för att hjälpa till den första tiden om jag skulle behöva pga min depression.

    Han säger att han har bokat en resa utomlands lagomt till förlossningen för att han ska jobba. (Hans han val) Han flyr alltså hellre.

    Min undran är om han kan strunta i ansvaret så och sonika komma tillbaka sedan när han INTE jobbar för att få lite shysst kvalitetstid med sitt barn.

    Det känns... Så orättvist. Jag kan inte rå för min depression som han har försatt mig i, och jag har ingen annan än honom som lurade mig och sa att han ville ha vårat barn från början.

  • Svar på tråden Han struntar helt i sitt barn!
  • universalwoman

    Om han en dag kommer då när han inte jobbar och är redo för lite shysst häng med sitt barn, ska jag då bara tillmötesgå honom leendes?

    Såklart att vårt barn har rätt till sin pappa och vårt barn kommer ju en dag att undra tänker jag..

  • universalwoman

    Ska han skriva på att han inte vill HA vårdnaden också eller faller inte vårdnaden på mig automatiskt ? Vi är ju inte gifta... Så får han söka efter umgängesmöjligheter senare när han råkar ha tid för sitt egna barn...

  • universalwoman

    [quote=78481971][quote-nick]Queennr1 skrev 2018-02-18 23:01:19 följande:[/quote-nick]Le behöver du väl inte göra, men ja du ska vara tillmötesgående och göra vad du kan för att pappa och barn ska få en god relation. Inte som en tjänst till honom utan för att det ska bli bra för ditt barn. Dina egna sårade känslor får du då helt enkelt lägga åt sidan.[/quot

    Det är inte bara mig han sårar, han struntar i sitt barns födelse och den första tiden. Det kommer hans barn att få veta när barnet blir stor så han biter sig själv i arslet :)

  • universalwoman
    Queennr1 skrev 2018-02-19 00:15:40 följande:

    Om han om några månader får tillbaks vettet och får en god relation med barnet framöver. Varför tror du då att det som hände de första månaderna skulle få nån särskilt stor betydelse i deras relation? Och varför skulle barnet ens behöva veta det? Du förstår väl att det är ditt barn som främst får lida om du på nåt vis använder detta mot honom framöver? Barn är inga vapen som ska användas för att lära en dum experter nån slags läxa. Om han nu eller om ett år tar sitt förnuft till fånga så är det bara att tacka och ta emot och vara oändligt tacksam över att ditt barn får slippa växa upp med känslan av att vara bortvald. Då måste du kunna skilja på er relation och relationen mellan barn och far. Återigen, inte som en tjänst till honom utan för att det är bäst för barnet. Och att göra det som är bäst för barnet är ett åtagande du inte kan rucka på.


    Jag förstår att det låter enkelt för dig men om du visste allt så skulle du förstå att det inte är så enkelt och vad han har gjort mot oss redan. När barnet är stort nog ska det få veta allt så allvarligt är det.
  • universalwoman

    Jag förstår att det är viktigt att vara beserwissers för en del av er här.

    Ni vet inte allt och så enkelt är det. Puss

Svar på tråden Han struntar helt i sitt barn!