Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Jag vill adoptera ett barn, han vill inte

    Jag skulle nog välja att lämna om jag var du. Han kommer inte att ändra sig och det ska han inte behöva heller. Men du - du vill bli mamma. Du har fortfarande chansen att uppfylla din dröm.

  • Mrs Moneybags

    Det är ju irrelevant vems fel det är!

    I så fall har båda gjort fel som inte har varit tydliga med sina intentioner och pratat igenom sin bild av framtiden. Likaväl som hon inte kan ta för givet att han vill ha barn, kan inte han ta för givet att en 35-årig barnlös kvinna inte vill ha barn. Big mistake.

    Hur som haver är misstaget skett och frågan är vad TS ska göra med sin framtid?

    Jag röstar för barn! Hitta en ny man och adoptera! 

  • Mrs Moneybags
    Anonym (Lilla Lina) skrev 2017-05-19 12:42:07 följande:
    Men det var inte hans ansvar att prata om barn från första början, det var hennes ansvar då det är hon som är intresserad av barn - inte han. Givetvis kollar man upp såna här viktiga saker innan man ger sig in i ett förhållande.
    Nej, det är självklart båda parters ansvar att prata om hur man ser på framtiden. Barn ingår i det samtalet så länge båda är i den åldern att det är vanligt att man får barn. 

    Det är säkerligen inte roligare för honom än det är för henne att bryta upp ett förhållande. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Lilla Lina) skrev 2017-05-19 13:10:19 följande:
    Nja, jag tycker inte att det var sambons ansvar att ta upp barnfrågan. Det har varit ts ansvar från första början. Sambon var och är inte intresserad av barn, därför tog han inte upp det ämnet. Men ts som var och är intresserad, borde givetvis ha tagit upp det. En så viktig grej som barn pratar man ju om när man är vuxen och träffar någon. Dock kan jag förstå att man inte tar upp det om man inte är intresserad.

    Det är ju liksom endast ts som har att förlora på detta nu. Det är hon som måste göra ett val. Det är inte hennes sambos fel att hon hamnade här. Hon är vuxen och hon borde ha fattat att prata om barn innan hon gick och kärade ner sig i mannen. Barn är ju uppenbarligen en väldigt viktig grej för ts, hur kan man då bara glömma bort det i början och sedan komma på att fråga sambon 2 år senare?
    Ja, där tycker vi olika helt enkelt.

    Jag ser det som att mannen i fråga har något att förlora, han också. Sin sambo.

    Jag skulle personligen tycka att det var ÄNNU viktigare att ta upp att jag inte ville ha barn, eftersom det är lite ovanligare än motsatsen.

    Men, men. Nu är det som det är.
  • Mrs Moneybags
    Katten Lilla skrev 2017-05-19 15:22:44 följande:
    Det normala är att man berättar från första början om det är något man verkligen vill med livet. Typ "Jag ska resa jorden runt om 3 månader så jag vet inte om du vill att vi ska vara tillsammans" istället för att personen det inte handlar om, ska fråga efter ett svar.
    Fast nu hade ju även mannen något som han verkligen ville med livet - att inte ha fler barn.

    Så det är bådas ansvar.
Svar på tråden Jag vill adoptera ett barn, han vill inte