Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    FDFMGA skrev 2019-04-21 17:15:35 följande:
    Mm, hoppas att du lärt dig en läxa nu. Det är inte passande att du diagnosticerar personer som valt att skriva anonymt samtidigt som du avslöjar deras fasta nick.

    Hade inte jag anmält ditt kvackande så skulle säkert någon annan ha gjort det. 

    Nu är ju dessutom för tillfället den här tråden fri från dubbelkonton sedan moderatorn rensat en del.

    Då kan du se hur en och samma person samtalar med sig själv härovan, tja om du vallar synapserna så blir det nog tydligt. Men det handlar knappast om att personen liter av den psykiatriska diagnosen  "dissociativ identitetsstörning" utan bara att en del politiska agendor är mer lögnaktiga än andra.

    Den fyra år gamla tråden som många vurmare brukar älta tillhör dem där du och några andra bildligt talat tjongade boll i gärdsgårdsserien och producerade upprepade själmål - utan att begripa detta.

    TS var inte ens i närheten av en psykos, däremot så var ett antal vurmare inklusive TS i vanlig ordning drabbade av ett intellektuellt sammanbrott. Ditvallade av personen vars dubbelkonton tillfälligt rensats i den här tråden.
    Att basunera ut ATT det går att få tag i en människas IRL-identitet här och HUR man kan få tag i den... är en helt annan sak och det förstår du nog.

    Att folk skapar dubbelkonton på Familjeliv har ingenting med saken att göra.

    Jag skrev "psykosliknande tillstånd" men det ska givetvis inte gå en enda dag utan att du förvanskar vad folk har skrivit.

    Sak samma. Du är för emotionellt driven för att kunna hantera ämnet och visat dig farlig för andras säkerhet när känslorna tar överstyr. Varför jag härmed tar avstånd från dig under ämnet i fråga...
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-04-21 19:00:18 följande:
    Nja, jag kan inte ta ansvar för dina griller. Självklart skulle jag aldrig avslöja eller visa på hur man kan ta rätt på ett FL-nicks verkliga identitet.

    Du har avslöjat det fasta nicket bakom en person som valde att skriva som helt anonym, du har också påstått att personen närmade sig psykos.

    Just egenskapen att aldrig ta ansvar för egna handlingar, att ständigt skylla på andra är kanske den egenskap jag finner mest motbjudande inom SD-vurmarkulturen.

    Hade inte jag anmält så hade säkert någon annan vuxen gjort detta.

    Men du ska iallafall ha beröm för att du uppmanade mig att anmäla, för det borde du nog ha förstått att det var så jag skulle tolka din begäran.

    Angående den fyra år gamla tråden. Så var det i vanlig ordning så att vissa trasslade in sig i psykiatri i stället för i vad den handlade om.
    FDFMGA skrev 2019-04-19 20:42:00 följande:
    En anledning bland flera till att jag rådde dig att anmäla ditt inlägg som outar den anonyma trådstartaren - och de efterföljande inläggen - är att den här personen är så lätt att identifiera i verkligheten från det hen har skrivit på FL.
    Man basunerar inte ut sådan här information kring ett nick - oavsett varför ett nick har kommit till känna - men jag har förstått att problematiken övergår ditt förstånd...

    Uppenbarligen förstår du inte att informationen som du har delat ut delger att man både KAN ta reda på en människas IRL-identitet samt HURman gör det. Farligt. Mycket farligt.

    Övrigt tar jag som sagt avstånd från - flera steg backar jag. Du kan inte hantera ämnet emotionellt och uppenbarligen förstår du inte konsekvenserna av det du skriver.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-04-21 20:19:57 följande:
    Som du ältar.

    Ja, det är många här som är lätta att identifiera, somliga lättare än andra. t ex den person som postade ett foto på sig själv och krävde att två kvinnor skulle göra detsamma. Minns du!

    Jag och andra försökte då som nu att få personen att besinna sig.

    Men då som nu fortsatte han att älta

    Generellt ska man vara mycket försiktig med personliga uppgifter på forumet. Det har alltså förekommit att personer utsatts för hot i verkligheten, till och med så allvarliga hot att de blivit en polissak.

    Anonymitetsmöjligheten finns till just för att det ska vara möjligt att diskutera privata omdtändigheter utan att de ska kunna kopplas till ett specifikt nick. Då duger det inte att någon "Kalle Blomqvist-epigon vill göra sig märkvärdig och spräcka anonymiteten. Eller att någon Freud-wannabe vill ställa psykiatriska diagnoser.

    Jag har sett till att anmäla ditt inlägg. Det är borttaget. Jag tycker att du ska sluta älta den här personen nu.

    Du skrev för några inlägg sen att ditt inlägg var det sista du skrev till mig.

    Vet du vad det är som går och går - men aldrig kommer till dörren?

    Digestive!
    Nej, jag kan inte minnas hur foton var inblandade i det sammanhanget men du har påstått det tidigare. Tydligen skulle det ha handlat om en mustaschprydd figur... där minnet sviker tar fantasin vid, på många sätt och vis.

    Ältar ingenting. Förklarade för en skribent varför jag inte ställde upp på ordfäktning i lag mot en... vilket du kommenterade. Varför du kände dig manad att utveckla den saken tänker jag inte spekulera i, du kan som sagt inte hantera ämnet.

    Ja, som sagt tar jag avstånd från ämnet som du inte kan hantera. Men visst tar jag avstånd helt om du visar upp samma oförmåga i övrigt... och någonting säger mig att du knappt kan hålla dig.

    Det kanske är bäst att ta avstånd helt och hållet trots allt. Får se.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-06-22 21:58:05 följande:

    Ja, jag är väl medveten om att man inte ser det man inte vill se, att man inte förstår det man inte kan eller vill förstå. Det kan gälla såväl sådant som anknyter till en historisk tradition kring hur judar brukar karikeras liksom att man ibland glömmer att man inte befinner sig i ett slutet rum från vilket inget slipper ut från kretsen man omger sig med.

    Moderata firandenden efter mordet på Olof Palme är ju väl kända i och med de sånger som i synnerhet MUF:arna skrålade som "Olof Palme gick på bio". Och moderatkvinnan ville ju bara liksom sjunga sin egen variant av "Du gamla härliga tid, ljuva 80-tal" med sin bild av en kroknäst Olof Palme som skulle stoppas.

    Det är märkligt att man så ofta talar om en enhetlig svensk kultur, om enhetliga svenska värderingar. Nej, man förstår inte det man inte kan förstå: För mig är det inte möjligt att förstå hur en moderat riksdagsledamot spm koketterar med en nidbild av en mördad statsminister fungerar."Bilden, som lades upp på ordförande i riksdagens försvarsutskott, Beatrice Asks Facebooksida, har nu tagits bort.

    Innan dess hade flera tunga moderater gillat bilden enligt DN.".


    Damn, du gör mig påmind om hur smal bilden kan vara/bli när man ser på politiken genom riksdagens lilla nyckelhål.

    Har en helt annan bild av Beatrice Ask (M) än den som syns utanför riksdagen. Inte för att jag skulle stå bakom vederbörande politiskt men min bild av henne är på sin höjd en tråkig och grå politiker...
  • Digestive
    RebeckaZ70 skrev 2019-06-24 16:01:08 följande:

    En representant för vänstern höll i våras tal i Uppsala framför en bild av Bibi, framställd som vampyr med huggtänder och davidsstjärna i pannan. Ovanför stod texten "kan inte få nog".

    Men folk blir mer upprörda över en t-shirt med ett mossigt motiv?




    Mysigt. *sarkasm*
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-06-24 21:26:21 följande:

    Vad är skillnaden mellan sarkasm och ironi? Det enkla svaret är att sarkasmen är en avsiktlig elakhet medan ironi är ett bredare begrepp för att säga en sak men mena en annan.

    Du menade kanske ironi?


    svenska.se/tre/&pz=1
  • Digestive
    RebeckaZ70 skrev 2019-06-24 21:35:26 följande:

    Jättemysig familjefest...

    Nu blev ju den där "palestinaföreningen" av med sitt kommunala bidrag tack vare att de visade sina sanna färger, alltid något.

    Det är sånt som gör att barnen som växer upp i den omgivningen blir nästa generation som spottar (bokstavligen) på oss judar och kallar oss för diverse saker som skulle ge en avstängning på forumet.

    I veckan så åker vi till Sverige för en tids semester, vi tänker inte försöka dölja att vi är israeler, så får se hur det kommer att sluta när vi vistas ute i Malmö/Helsingborg m.m.


    Lycka till med det. Kan behövas...
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-06-23 11:51:05 följande:

    Ja, din bild är så annorlunda att du misstar Maria Stockhaus för Beatrice Ask.

    Ibland kan det vara en fördel att åtminstone ta reda på vem och vad som diskuteras innan man berättar framhäver sitt eget perspektiv.


    Ah, gott. Det rättar till min världsbild något iallafall...
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-06-25 08:48:02 följande:

    Åtminstone avseende person, iofs hade Ask postat en bild på excesserna på Facebook som senare togs bort då hon upplystes om att det är en smula olämpligt att dansa på lik.

    Det är märkligt med kulturskillnader. Ingen inom nyhögern tycks förstå den fundamentala skillnaden mellan hur civiliserade kulturer ser på skillnaden i hur man behandlar döda och levande. Förmodligen är nyhögern för upptagen med att söka exempel på hur nyhögern ständigt kränks för att kunna observera något annat perspektiv än just den egna kränktheten.


    Ja, det gäller att inte vara fördomsfull och ha så stabila underlag för sin sak som ett (1) fall.

    Självklart dansar alla som skiljer sig från det traditionella högerfältet på lik. Och diton som söker efter kränkthet har du säkert flera fall på... så det är väl bara att klassa den saken som vetenskapligt otvetydigt.

    Gott så.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-06-25 11:27:22 följande:

    Nja, tankefelet du gör är att du utgår från att jag argumenterar som en kränkt vurmare - men det vore mig främmande att påstå att mina egna observationer speglar en objektiv allomfattande sanning eller är vetenskapliga.

    Jag tror säkert att det är möjligt att hitta vänstersympatisörer som blir kränkta när någon påpekar att osmaklighet kan passera en gräns där den börjar lukta skit eller möjligen liklukt som i fallet med den nostalgiskt tillbakablickande moderata riksdagskvinnan.

    Till och med nyhögerns ironi har ju en gnällig och kränkt underton, enligt mitt förmenande.


    Vart utgår jag från det? Du får ta det lite lugnare med undertonerna...

    I övrigt vet jag inte vad du önskar för respons men du är iallafall uppmärksammad och noterad... om det var allt.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten