Inlägg från: GästenT |Visa alla inlägg
  • GästenT
    Sajocawa skrev 2016-11-17 08:35:17 följande:

    Det är snarare lugnet efter stormen nu! ;) en rynkig liten pojke ligger i min famn :)


    Åååh stort grattis!! Hoppas att allt gick bra för er! Va mysigt!!
  • GästenT

    Åh ska verkligen försöka läsa igenom det. Har lite samma problem när det går några timmar emellan amningen. Iband äter hon jätteofta och då är det lugnare. Hon har en spikrak viktkurva uppåt. Haha. 300gram på 6 dagar så hon svälter inte iaf. :)

  • GästenT

    Jag blöder fortfarande klarrött, har ju fasiken gått 2 1/2 vecka nu. Är det normalt? Någon mer som gör/gjort det? Har ju inga smärtor eller feber...

  • GästenT
    Loppan84 skrev 2016-11-17 15:26:21 följande:

    Samma här! Var och vägde igår då hade han gått upp 340 gram på en vecka och låg på 775 över födelsevikten och då var han 2 veckor och 5 dagar.

    Men står också i den artikeln att snabbt ökande vikt är en av tecknen på överproduktion så det bara stärker den tesen. De måste ju äta så fort och så får de mycket av den tunna söta mjölken och mindre av den feta näringsrika som kommer när bröstet Inter är fullt.

    Ang blödning - hade ju exakt samma. Blödde klarrött hela tiden fram till två veckor. I helgen på drygt två veckor ökade det ju massor och fick rejält mycket färskt blod i ungefär 2 dygn. Efter det - nästan ingenting. Så tror det va sårskorpan som släppte då.


    Läste igenom och det mesta verkar ju stämma helt klart. Visst använde du pump? Vilken typ? Har kikat på en elektrisk men inte kommit så långt och beställt. Tycker det är trixit förhand... lite obehagligt. :P
  • GästenT
    Loppan84 skrev 2016-11-17 16:22:31 följande:

    Ja köpte en begagnad pump som jag tror heter medela swing. Hade en liknande av samma märke på sjukhuset. De är ganska dyra, tror runt 1500 nya, men med tanke på att man delar på sjukhuset går det ju bra hemma också - bara att sterilisera alla flaskor och utrustning.


    Haha. Just den jag gick in och beställde. Hittade inte så många andra så chansade på den. :) Fanns för 1000kr på en sida just nu med rabattkod och hoppas på att använda den till fler barn så körde på en helt ny. :) Men då kan du intyga att den är bra? ;D
  • GästenT

    Ingen mer som har fått ett barn med kolik? Huuh va hjärtat går sönder. Tips?

    Nästa vecka när vi träffar BVC på torsdag ska vi börja utesluta komjölksprotein sa BVC. Fram tills dess ska jag se om att pumpa ut lite innan hjälper något.

    Igår skrek hon otröstligt och så smärtsamt mellan 20.00-00.00. Fruktansvärt.

  • GästenT
    Symetrical skrev 2016-11-19 07:38:09 följande:

    Uj, stackare! Bästa tipsen är väl att amma ofta (minst varannan timme) för att hålla igång magen konstant. Viktigt med bra grepp på tutten också - ju tystare amningen är desto bättre (sväljer mindre luft då) Kör med både minifom och semperdroppar (olika verkningsområden) Ger nu D-droppar? Väldigt många bebisar som reagerar på oljan i dem. M hade lite tjorvig mage ett tag som blev mycket bättre så fort vi bytte till vattenbaserade d-droppar istället (finns exv att beställa på apotea).

    Och det hetaste tipset av dem alla: BABBLARNA! Verkar funka på typ hur små bebisar som helst. Det har varit mitt hemliga vapen ända sedan storebror var pytteliten. XD


    När hon har ont så ammar hon jätteofta för det verkar lindra lite för stunden? Men på dagarna sover hon 3-4timmar emellan amningarna. Vet inte om det är bra eller dåligt men hon verkar få svårare att sova överlag på kvällar/nätter om man väcker henne för amning på dagarna har vi märkt. Tror hon får i sig en massa luft om dagarna eftersom att jag verkar ha mycket mjölk så hon släpper bröstet 3-4 gånger innan hon börjar amma ordentligt och då låter hon nästan andfådd emellan varven. Ska se om det hjälper att pumpa ur lite innan nu när pumpen kommer. Vi har kört med Semper ett tag och hoppade aco D vitaminen ifall det var den. Nu kör vi Sempers droppar med D vitamin, den har samma innehåll som magdropparna fast även tillsatt D vitamin också. Borde ju inte ställa till då? :/

    Hahah ska testa babblarna också! xD Fast är man inte helt kocko av allt skrik så blir man väl det av deras låtar. ;D Har märkt att hon blir jäklans lugn ibland av klassisk musik med piano och stråkar. Hahha. Fint ska det va vettu! Men vid magattackerna hjälper verkligen ingenting. Sambon gick med hörselskydd igår och henne på axeln. ^^ Tur vi ska flytta till hus nästa vecka för annars hade vi väl ändå blivit vräkta. :)
  • GästenT
    Loppan84 skrev 2016-11-19 10:25:44 följande:

    Men Gud stackare <3 vet du att hob har kolik eller är du osäker? Hoppas der ger sig. Men Lät ju som du hade en del överproduktion av mjölk - och ger ju mycket luft i magen plus illamående och oro.

    Jag tycker isåfall du ska testa metoden med att tömma brösten som det stod om i artikeln ovan. Jag hade inte så mkt problem med skrikande bebis, men åt väldigt stressigt och väldigt mycket problem med läckande bröst som var så otroligt irriterande. Jag fick göra tämningsproceduren två gånger då de fyllde upp igen efter ca 2 dagar (men inte lika mycket som innan) men nu verkar det hålla i sig. Viktigt att du inte pumpar ut lite här och där när du får pumpen - om du kan undvika - för då stimulerar du ju produktionen. Då är det bättre att tömma helt en eller ett par gånger och därimellsn intervallamma mellan brösten för att sänks produktionen. Det är när bröstet vilar (och fylls upp) som produktionen minskar så viktigt att man då inte är där och pumpar.

    Tips är att tömma när produktionen är på topp, vilket för mig (och de flesta tydligen) är runt 4-5 på morgonen. Kontrasten mellan de hårda spända bröst och mjuka var sjukt stor då också

    Mssss lycka till!


    Vad jag förstod det som på BVC och när jag läste på 1177 så räknas det som kolik eftersom att hon skriker minst 3timmar/dag flera gånger i veckan, otröstligt samma tider typ. I hennes fall så är det varje kväll, vissa värre än andra. Hon skriker i sån panik så länge att det kommer tårar. :( Sen vad det beror på får man försöka luska ut och utesluta saker och se om man finner någon orsak.

    Så sjukt svårt för nu när hon har så ont och skriker så mycket så hinner ju brösten knappt bli fulla. Hon äter konstant så det är svårt att avgöra hur mycket man vågar pumpa ut. Igår morse sov hon bra runt morgonen så jag hade behövt pumpa ut innan amningen men då hade pumpen precis kommit och jag inte hunnit rengöra och läsa hur den fungerade. Typiskt!

    Hur mycket pumpar du ut innan amning? Eller hur är det du gör?

    För mig är det ingen specifik tid det är sprängfullt utan det är beroende på hur natten var, när hon somnade och hur hon sover. Hon sover oftast bäst mellan 03-09 (inte inatt...) så då är det bröstet jag använde för ganska många timmar sen helt sprängsmock men vet inte hur mycket jag ska ta ut innan jag ger henne bröstet. :/
  • GästenT
    Iskristall skrev 2016-11-20 13:41:38 följande:

    Jag har tyvärr inte heller tips eller erfarenhet. Men har läst nåt om baby/magmassage/kolikmassage!?

    Stor styrkekram!


    Ja precis. Jag har läst om det men haft lite svårt med tillfällen under dagen att göra det. Hon har 3 lägen känns det som, gallskrik, sova eller äta. Huuuh. Stackarn! Men när hon haft sina panikskrik i flera timmar har vi masserat magen emellanåt och ibland blir hon lugn en stund som om det lindrar en kooooort stund men sen kör det igång igen. Ibland fungerar det inte alls. Men kanske måste köra det mer på dagarna för att underhålla.. :) Min sambo har hittat en bajs-dans som får henne att tömma sig rejält om dagarna. Hahah. Får se om den kan hjälpa något. ^^ Jag har inte lärt mig tekniken än.
Svar på tråden Mammor från Tempar/Fertility Friend