Inlägg från: Loppan84 |Visa alla inlägg
  • Svar på tråden Mammor från Tempar/Fertility Friend
  • Loppan84
    Sajocawa skrev 2016-11-16 17:53:01 följande:

    Woho! Jag känner mig lite mittemellan dessa trådar nu när jag bara väntar på att föda när som helst så hoppar in här direkt! Hoppas på att få uppdatera lite eget härinne innan vecka är slut i alla fall ;)


    Hehe du hör ju hemma i båda nu oavsett - både mamma och gravid
  • Loppan84
    Sajocawa skrev 2016-11-17 08:35:17 följande:

    Det är snarare lugnet efter stormen nu! ;) en rynkig liten pojke ligger i min famn :)


    Grattis här också <3 Hoppss ni mår toppen!
  • Loppan84

    Ja håller med - kände också att man var lite OT och spammade tråden med saker de andra absolut inte ville höra Hr kan vi prata om fifi och mage och amning med gott samvete.

    På tal om det har haft lite problem med överproduktion - inte jättestora problem han tar ändå bröstet men blir lite mycket kräks, läckande bröst och det andra bröstet läckte som ett såll r jag ammade. Tog en av pumpflaslorna och höll mot det vilande bröstet när jag ammade det andra - utan pump alltså bara höll flaskan - och fick över 50 ml spill. Sjukt.

    Hur som helst fick jag tips om denna metoden med att tömma brösten som jag började med i förrgår. Står på norska men tror ni fattar, annars kan ni säkert hitta en förklaring på svenska. Detta kanske är gammalt nytt men om någon mer än mig missat det och haft problem med stockning eller överproduktions då vill är jag bara tipsa för deg är så otroligt mycket skönare nu med mjuka bröst som han lätt får tag i, nästan inget läckande och att han äter långsammare och är bättre i magen.

    Blev långt inlägg sorry.

    ammehjelpen.no/artikkel/69/brystspreng-mye-melk-og-overproduksjon

  • Loppan84
    GästenT skrev 2016-11-17 14:43:25 följande:

    Åh ska verkligen försöka läsa igenom det. Har lite samma problem när det går några timmar emellan amningen. Iband äter hon jätteofta och då är det lugnare. Hon har en spikrak viktkurva uppåt. Haha. 300gram på 6 dagar så hon svälter inte iaf. :)


    Samma här! Var och vägde igår då hade han gått upp 340 gram på en vecka och låg på 775 över födelsevikten och då var han 2 veckor och 5 dagar.

    Men står också i den artikeln att snabbt ökande vikt är en av tecknen på överproduktion så det bara stärker den tesen. De måste ju äta så fort och så får de mycket av den tunna söta mjölken och mindre av den feta näringsrika som kommer när bröstet Inter är fullt.

    Ang blödning - hade ju exakt samma. Blödde klarrött hela tiden fram till två veckor. I helgen på drygt två veckor ökade det ju massor och fick rejält mycket färskt blod i ungefär 2 dygn. Efter det - nästan ingenting. Så tror det va sårskorpan som släppte då.
  • Loppan84
    GästenT skrev 2016-11-17 15:47:45 följande:

    Läste igenom och det mesta verkar ju stämma helt klart. Visst använde du pump? Vilken typ? Har kikat på en elektrisk men inte kommit så långt och beställt. Tycker det är trixit förhand... lite obehagligt. :P


    Ja köpte en begagnad pump som jag tror heter medela swing. Hade en liknande av samma märke på sjukhuset. De är ganska dyra, tror runt 1500 nya, men med tanke på att man delar på sjukhuset går det ju bra hemma också - bara att sterilisera alla flaskor och utrustning.
  • Loppan84
    GästenT skrev 2016-11-17 16:32:30 följande:

    Haha. Just den jag gick in och beställde. Hittade inte så många andra så chansade på den. :) Fanns för 1000kr på en sida just nu med rabattkod och hoppas på att använda den till fler barn så körde på en helt ny. :) Men då kan du intyga att den är bra? ;D


    Ja, har ju aldrig prövat någon annan men den funkar topp för mig. Det som jag inte fattade först men som bm på sjukhuset förklarade är att när man sätter på den är det ett uppvärmningsläge först så det är helt ok om det inte kommer massa mjölk från starten - du hör och känner när den går från uppvärmning till pumpning. Men när bröstet är helt fult sprutar det på uppvärmning också ;)
  • Loppan84
    Sajocawa skrev 2016-11-17 16:34:32 följande:

    Värkarna kom regelbundet från 18 igår, vid 1 åkte vi in till förlossningen, och så föddes han 07.47. Ska knåpa ihop en mer detaljerad förlossningsberättelse senare när vi har landat lite :). En liten grabb på 48 cm och 3150 gram (liten som i mindre än storasyster i alla fall), och tur att han inte var större än så för jag lyckades aldrig öppna mig helt så tryckte till slut ut han för kung och fosterland när jag var 8 cm öppen.

    Den här förlossingen var så mycket jobbigare än första, och jag är glad att vi bestämt oss för bara två barn. Efter första barnet längtade jag efter att föda igen för det var så häftigt, men efter det här vill jag aldrig mer göra om det!


    Oj låter tufft! Trodde inte de lät en krysta när man inte var fullt öppen. Var bm med på det? Var det du ellee dem som föreslog det? Ser fram emot att höra mer när ni landat. Hoppas verkligen du mår bra och ta hand om dig <3
Svar på tråden Mammor från Tempar/Fertility Friend