• cosinus

    Får ej följa med på klassresa..

    Ingen aning hur det är försäkringsmässigt men jag kan tänka mig att det blir problematiskt. Även inom lagidrotter vill man ju att barnen ska vara medlemmar för att vara försäkrade, alldeles oavsett vad barnen har för privata föräkringar.

    Och alldeles oavsett färsäkringens betydelse så har han bytt skola, då tycker inte jag heller han ska följa med. Det blir ju jätteknepigt om gamla elever dyker upp och ska med på resan. 

    Man får liksom ta det onda med det goda med ett byte av skola och klass.

    Tror kanske att rektorn tycker att han inte ska med eftersom han bytt, det betyder inte att rektorn har fel i sakfrågan kring försäkringen.

  • cosinus

    Rent generellt så är det så här i allt jag varit med om när det gäller klasser och även föreningar.

    Insamlade pengar får man tillbaka om man slutar, man kan även få betala in den summan andra samlat in om man kommer in i ett senare läge. 

    Injobbade pengar är en annan femma. De får man inte igen och man behöver heller ej bidra i efterhand om man kommer ny i efterhand.

    Så att han jobbat i höstas spelar i mitt tycke ingen roll. Det är sånt som händer att såna som jobbat faller från och såna som inte jobbat kommer till. Om de däremot haft ett månadssparande där ni t ex satt in 200 kr per termin. Då bör han få tillbaka dessa när han inte ska med.

Svar på tråden Får ej följa med på klassresa..