• TeresB

    Lämna tvillingar 10 minuter?

    För att slänga sopor o hämta vagn, ja kanske. Men inte gör att köpa mjölk. Förstår att det är krångligt så det gäller att planera. Är du ensamstående?

    Annars får ni väl bytas av så får ni dela upp er och fixa tvätt.

    Det är tveklöst stor skillnad på att ha ett eller två barn att hålla reda på.

  • TeresB
    Anonym (nnnn) skrev 2016-03-01 11:21:24 följande:

    Nja, jag kan nog någonstans förstå att man väljer att lämna två bebisar (om de sover såklart, inte om de är vakna!) och smiter ner till jourbutiken på andra sidan gatan för att köpa ersättning. Inte optimalt såklart, men jag kan förstå att man som väldig sliten tvillingförälder väljer det en gång. Men jag skulle i det läget smsa en kompis, mormor eller annan närstående och berätta att nu måste jag gå hemifrån och har jag inte skickat ett sms att jag är hemma igen inom 15 minuter så vill jag att du åker hem till mig direkt. Och att man kan glömma köpa ersättning, det kan jag också förstå. Det är bara mänskligt. Men att lämna bebisar eller småbarn för att slänga sopor eller tvätta kuddar - nä, det gör man bara inte.


    Personligen hade jag nog kånkat ut barnen i en nödsituation. Sopor/ post och tvätt kan man vänta med tills man endå skall ut eller ens partner är hemma.

    Iaf om det är en bit att ta sig, är det nära kan man ta babyvakten med sig.

    Nu var väl dessa barn typ 2 år. Vilket säkert gör det hela mer utmanande eftersom de skaffat sig en vilja och förmågan att springa åt olika håll. Men det innebär ju även en större risk att lämna dem eftersom de kan hitta på bus, skada varann etc.

    Förstår att det för ts och andra med barn nära i ålder är tufft och det är upp till henne att bedöma vad som är rimligt för dem.
  • TeresB
    elyse skrev 2016-03-02 00:36:37 följande:

    Har du inte möjlighet att minimera dessa stressmoment genom att t. ex. skaffa egen tvättmaskin? Soporna kan den som går först/ensam hemifrån slänga. Funderat på att testa matkasse/hemkörning av varor?


    Hon har tvättmaskin men vill tvätta typ grovtvätt i annan maskin. Borde kunna göras de gånger ngn annan typ pappan har barnen. Alt att barnen följer med. Grovtvätt gör man ju inte så ofta tänker jag.
  • TeresB
    Elefantflickan skrev 2016-03-02 13:32:55 följande:

    Om pappan har svårt för röra så får väl han se till att det inte blir röra. Kan inte se varför det skjlle vara ditt problem att lösa. I de flesta barnfamiljer hjälps föräldrarna åt - tvillingar eller ej.


    Till TS..

    Har en vän men man som jobbar mkt, han är borta mkt från hemmet men tjänar bra. De har hemhjälp som liksom väger upp. Kan det vara något för er. Att ha ngn som kommer två em i v och hjälper med städ/ mat alt med barnen?

    Känns ju hemskt att din man i princip driver dig att sätta era barns säkerhet i fara för att han inte klarar av lite stök.
  • TeresB
    Pedalen skrev 2016-03-04 07:46:38 följande:

    Förlåt, men såna här inlägg gör mig så jäkla arg.

    Skönt att du har kunnat ha vagnen inne, men nej, trots att vi inte bor i en garderob så kan inte vi det. Jag har inte heller råd att köpa en ny smalare vagn, och även med en smalare vagn har jag inte plats i hallen.

    Att förflytta sig till fots kan vara i princip omöjligt om du är själv och ska bära en, i vinteroverall, hålla en i handen och samtidigt se till att den tredje inte ger sig iväg och hittar på nåt farligt. Och ja, alla ungar kastar sig på marken, men med tvillingar kan jag berätta att allt sånt beteende smittar, så ligger min ena på marken har jag inte en suck att hålla den andre i famnen och 'lirka', för då kastar han sig också som en tok och ska göra som brorsan. Och storasyskonet får vackert stå bredvid och vänta ut utbrottet. Om jag hade haft all tid i världen så hade jag kanske utsatt oss för detta, men nu har jag inte det, därför undviker jag det om jag kan.

    Och jodå, mina barn får också gå själva, träna på att vara med i vardagliga situationer som att handla etc, men inte varje gång.

    Jag måste handla och tvätta, och jag föredrar att slippa göra det nattetid, alltså hittar jag lösningar där barnen är med. Därmed inte sagt att det är enkelt alla gånger. Det kanske det är för nån annan, skönt för dem i så fall.

    Vad gäller kvinnokraft? Jag har burit tre barn, genomgått två förlossningar, ammat, varit vaken dygnet runt i flera månader. Jag tröstar två ettåringar, bär två ettåringar, matar två ettåringar, försöker finnas till för min fyraåring, aktiverar alla mina barn, handlar, lagar mat med en unge på var arm, städar, tvättar och diskar. Jag duschar när barnen sover, klipper naglarna när jag hinner, ligger med min man när jag orkar. Och jag gör det med ett leende i nio fall av tio, det tycker jag är kvinnokraft.

    Det jag beskriver är MIN verklighet, och jag gör inte anspråk på att den skulle vara allmän sanning, men jag föredrar att bli respekterad för den.


    Förstår inte varför detta är ngt att bråka om?

    Orkar du inte och det inte funkar för dig/ er så gör du det som funkar för just er.

    Har sj 2 barn och oftast så kan vi göra det vi tänkt även om det ev tar dubbla tiden, ibland skiter jag i planerna och tänker om.

    Personligen hade jag inte lämnat mina barn för de saker som ts nämner och det behöver jag inte heller, mitt val.

    Ts bad om åsikter och har så fått. Sen får hon göra som hon vill med det.
Svar på tråden Lämna tvillingar 10 minuter?