Inlägg från: Anonym (Nix) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nix)

    Lämna tvillingar 10 minuter?

    Aldrig i livet skulle jag lämna mina tvillingar ensamma. Inte ok någonstans. Man får hitta lösningar helt enkelt. Barnvakt, ikeastolar i tvättstugan (kostar inte mkt att ha ett par extra där) osv. Tvätten i en ryggsäck? Även om du tycker att du har barnsäkrat så kan de göra illa sig eller varandra. Trilla, slå i huvudet, bitas... Finns ju hur mkt sim helst som kan hända. De ska inte utsättas för större risker för att de är tvillingar!

  • Anonym (Nix)

    Tvååringar kan väl f ö själva gå till tvättstugan om du håller dem i varsin hand i trappan?

  • Anonym (Nix)

    Jodå, vet precis. Har tvillingar och en som är ett år äldre. Man ordnar det för sig på ett sätt som funkar. Man ger inte upp och lämnar barnen ensamma är väl det jag vill ha sagt.


    Anonym (twinmom) skrev 2016-02-29 11:05:24 följande:

    Hmm...ser fint ut när man målar upp bilden i huvudet. Sedan slår verkligheten till.

    En som inte ska hålla handen, och gör allt för att slita sig loss. Smittar av till nummer två, som gör samma sak. Du försöker fibrilt hålla kvar greppet, tappar det om den ena. Springer iväg. Du hamnar lyfta upp den andra för att springa efter. Kommer ikapp, och får lyfta upp en skrikande protesterande unge under ena armen. Den andra börjar nu också protestera. Du lägger ner den för du inser att den anors kommer kasta sig bakåt i protest (och din andra arm är redan upptagen av tvilling nummer 2). Medan du ställer ner twin 1, för att ta ett likanande grepp som på twin 2...så smiter den. DÅ springer du efter den, medan du försöker hålla kvar den andra i ditt grepp. Får fast den andra och lyckas få den i samma grepp som nummer 1. Sedan bär du ner två skrikandes, sparkandes och vilt protesterande barn. 

    Väl i tvättstugan är du helt slut. Och så får du springa efter dem där, medan du försöker hänga tvätten.

    Sedan gör du samma sak på vägen upp som du gjorde på vägen ner.

    See the problem?

    Och så här är det i verkligheten med tvillingar i den här åldern. Därför unviker vi mammor det!


  • Anonym (Nix)

    En annan aspekt (knappast lika viktig som barnens säkerhet dock) är ju att OM det skulle hända något och man lämnat barnen ensamma så lär man med största sannolikhet bli åtalad, och möjligen fråntagen sina barn (åtminstone under utredningstiden).

Svar på tråden Lämna tvillingar 10 minuter?