Inlägg från: Aileen Allannah |Visa alla inlägg
  • Aileen Allannah

    Lämna tvillingar 10 minuter?

    Du har nog hört det till leda nu, men det är självklart inte okej att lämna dem ensamma hemma medan du är borta tio minuter. När mina var små kunde jag gå till tvättstugan om de sov, och då hade jag babyvakten med mig och var tillbaka i lägenheten inom en minut om någon blev ledsen.

    Men vakna, nej. Man blir tvungen att hitta på lösningar för dessa tillfällen, kanske behöver ungarna inte så mycket kläder på sig, det kanske räcker med en ordentlig filt för att gå till soprummet? Jag hade också två vagnar, en stor och rejäl vagn i förrådet, samt en smidig sulky utan liggläge som blev pytteliten ihopfälld inne i lägenheten. Kanske kan vara något för dig?

  • Aileen Allannah

    Flygfotogen - det är nåt många tvillingföräldrar får för sig, att kalla dem twinsen, twin 1 och så vidare. Jag vet inte om de tror att det gör dem mer speciella?

  • Aileen Allannah
    Anonym (twinmom) skrev 2016-03-03 11:22:57 följande:
    Hör att du aldrig haft en tvillingvagn :) Den står liksom inte innanför dörren där hemma (ryms inte in genom en standard dörr), och högst troligtvis inte heller i något rum nere i källaren, utan på den plats man kan hitta där den ryms in.

    Så då får man först gå och hämta den, var lämnar man barnen då? Och när man fått det gjort, då ska man bära ner två, sedan hämta posten, bära upp två. Och då igen lämna dem för att föra tillbaka vagnen så den inte blir stulen. 

    Bra ide :)
    Hör att du är snabb att dra felaktiga slutsatser. Hittills har jag haft fyra tvillingvagnar, varav en stått innanför dörren, himla smidigt.

    Men även om man måste lämna vagnen en bit från dörren så tar man ju med sig barnen när man ska hämta den, jag begriper inte varför man ska göra det så svårt för sig?
  • Aileen Allannah
    Pedalen skrev 2016-03-03 20:16:14 följande:
    Jag bor i villa, har vagnen i garaget, fem meter från ytterdörren.
    Jag tar aldrig med mina tvillingar när jag ska hämta vagnen, för på fem meter hinner de dra åt olika håll, rulla sig i sandlådan, blöta ned sig och inte minst, springa ut på uppfarten och jaga bilar.
    Det är inte så lätt att bara 'ta barnen med sig och hämta vagnen'. Jag lämnar påklädda barn i hallen, hämtar vagnen och lyfter sen ut ett barn i taget och spänner fast dem innan jag hämtar nästa. Trots att jag bara har fem meter att gå!
    Med all respekt, men den som inte lever med tvillingar kan inte föreställa sig vilka situationer man hamnar i, och hur mycket man måste krångla och planera för minsta lilla förflyttning. Det handlar inte om att göra saker svårt för sig, det handlar om att det ÄR svårt...
    Jag vet att det kan vara svårt, jag har tvillingar själv, samt ett barn som är knappt två år äldre. Klart det är knepigt, alla har olika förutsättningar. Men tvååringar går ju själva och springer de helt iväg utan att det går att fånga in dem eller locka med något annat så finns det ju selar, sjukt smidigt ibland.
Svar på tråden Lämna tvillingar 10 minuter?