• mammalovis

    Lämna tvillingar 10 minuter?

    Jag ser ju att det finns två alternativ, antingen hitta lösningar eller förlita sig på att inget händer någonstans, varken dig eller barnen. Det senare känns ju mer riskabelt, aldrig att jag skulle lämnat huset utan båda barnen, då de kan hitta på så mycket tillsammans, tänker jag. Någon enstaka gång har jag nog sprungit ut med soppåsen då vi haft gamla räkskal, då 2-åringen har sovit, men annars får det vänta. Jag tänker också att du snart har en tvilling som klättrar ur spjälsängen när du minst anar det och en till som kanske hakar på. Likaså kommer de snart på hur man skjuter något fram till grinden och klättrar över.

    Så skicka soppåsen med sambon på morgonen, annars måste det kunna vänta tills ni ska ut nästa gång eller mannen kommer hem, tänker jag.

    Till tvättstugan låter ju en bärryggsäck och ev en smidig sulky som en möjlig lösning. Ska ni bara in och ut ur husen borde det den korta biten räcka med skor och jacka på sin höjd, tänker jag.

    När mina äldsta var små hade jag den yngsta i selen och den andra i handen, vilket också borde kunna fungera, tänker jag. Då har vi tre trappor ner, varav källartrappen är väldigt brant, delvis utan räcke, så det var inte möjligt att släppa henne, utan att ständigt ha koll.

    Sedan har jag full förståelse för att det är skönt att komma iväg själv då det går tio gånger fortare, även om jag inte haft just tvillingar.

    Tyvärr kan jag nog säga att var ålder har sina konflikter. Mina är nu 4,5 månader, 2,5 och 5 år, så jag får allt bekänna färg när alla tre skriker också, oftast när vi försöker skynda oss på morgonen.

    Ditt stora bekymmer ts är väl att din man beter sig som en skitstövel med sina översittarkrav, så du varken får pausa eller hjälp med barnen. Det accelererar din arbetsbörda avsevärt. 

  • mammalovis
    Anonym (Tvillingar eller vettvillingar?) skrev 2016-02-29 21:08:42 följande:
    Mig veterligen klarar alla förskolefröknar att gå på alla möjliga utflykter, åka buss, gå på teater, hämta matvagnen, slänga sopor och allt därtill med ansvar för betydligt fler barn än två per person utan problem. Av dessa barn är många exakt lika gamla och under tre år. Det kanske finns utrymme för dig att använda lite mer genomtänkta strategier och lita på dina barn, ge dem ansvar och låt dem vara med i vardagen. Bara för att de råkade vara två när de föddes och det första året var jobbigt så betyder inte det att man kan ta genvägar under hela deras uppväxt. Du har styrkan och kraften att upptäcka vardagen tillsammans med dina barn utan att spänna fast och låsa in dem eller lämna dem ensamma hemma. Låt det ta tid, det gör ingenting. Låt den gnälliga maken städa när han kommer hem. Tänk vad du skulle lasta dig själv om något hände dem när du var borta. Ingen tvätt eller makes åsikt är så viktig att man ska behandla barnen på ett sätt som inte känns rätt!
    Fast skillnaden mellan att jobba på förskola och vara förälder är ju ganska stor. Jag har tvivlat på min egen förmåga som yrkesperson när jag varit föräldraledig och mina barn driver mig till vansinne. Det jag då kommit fram till är att förskolebarnen lånade jag några timmar och kunde sedan ta paus från dem, i värsta fall kunde vi kollegor bytas av, sedan är det ju andra som sköter matlagning, disk, städning mm som jag står mer ensam med hemma, åtminstone när sambon jobbar. Så det är en stor skillnad.

    Sedan sköter sig mina barn jättebra på förskolan, men hemma har vi desto fler fajter. Så den jämförelsen håller inte riktigt heller, många barn skärper sig borta och föräldern får ta det trötta barnet hemma. Dessutom är åtminstone jag tröttare efter en arbetsdag än på jobbet också, men det beror kanske på vad man har för jobb.
Svar på tråden Lämna tvillingar 10 minuter?