Inlägg från: Anonym (trillingmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (trillingmamma)

    Lämna tvillingar 10 minuter?

    Jag skulle inte heller lämna barnen själv, oavsett om jag gör det fortare på 5 minuter och med barnen 1 timme så väljer jag ju självklart att ta med barnen. 

    Det blir jobbigare med fler barn i samma ålder, så därför gäller det att planera och försöka underlätta vardagen så mycket som möjligt. Men det är aldrig ok att lämna barnen själv. Då står man ju hellre utan dedär som man skulle köpa på jourbutiken. 

  • Anonym (trillingmamma)
    Anonym (twinmom) skrev 2016-02-29 18:50:05 följande:

    Skillnaden är väl den att du efter några timmar lämnar ifrån dig barnen, och får återhämta dig.

    En stor del av det som gör tvillingar "jobbigt" är långtids slitaget. Alltså det att du haft en enorm arbetsbörda under lång tid, och orken inte är riktigt som den var ett år innan, eller två år innan. 

    Men visst har du rätt, planera bra så går allt enklare. Och har man inte kunnat multitaska innan twinsen, så kan man det definitivt efter ett par år med twins.

    Men man kan bli en smula..irriterad på vissas råd (från dom som inte har tvillingar), för att man vet att rådet är inte ens i närheten igenomtänkt eller utförbart. Och man skulle gärna vilja låna ut barnen för det momentet till personen så dom fick se hur det skulle se ut om man tog just det rådet. Som tex. Någon föreslog att inte klä på alla kläder om man ska till postlådan med twins på 2 år, ge dom en filt runt sig....

    Hmm..Tjoho vaf kul med en filt! Den kan man slänga i närmaste snöhög medan brorsan tjoar på bedvid. Sedan slänga sig på filten som ligger i snön, medan brorsan tjoar på bredvid..Skulle högst sannolikt vara en kamp fram till postlådan, och filtarna skulle legat vid vägkanten :)

    Det är som inte genomförbart vid den åldern med två. Man får då 2 barn+två filtar att hålla reda på..

    Ska jag ha tvillingarna till postlådan enkelt. Då tar jag sovpåsarna av dun, mössa+ halsskyddet+strumporna på och sätter ner barnen i påsen, och sedan tar jag pulkan. Men det börjar gå dåligt det nu med när dom fått ålder och insett dom enkelt kan smita..


    De blir vad man gör det till, du ser mycket problem och jobb istället för lösningar och då är de ju klart att de känns jobbigt innan man ens börjat. Det är där planeringen kommer in. Måste du hämta posten direkt? Kan inte sambon ta den när han slutar? Ska du ut andra gånger under dagen och ta in posten då? Måsteposten plockas in just idag, gör det något om den ligger kvar tills imorgon? Planera, hitta lösningar och försöka att inte se problemen på vägen utan istället finna lösningar. Det kommer man långt med.
  • Anonym (trillingmamma)
    Anonym (nnnn) skrev 2016-02-29 23:49:09 följande:

    Att springa ner till jourbutiken för att bebisarnas mat (ersättning) är helt slut, det är ju en nödsituation och den måste man ju lösa så gott det går. Att slänga sopor behöver du inte göra precis när du är ensam med tvillingarna. Tvätta täcken, gosedjur och kuddar behöver du definitivt inte göra när du är ensam med dem. Ska du lämna dina småbarn ensamma så ska det ju vara pga en nödsituation - inte för att tvätta gosedjur! Det är ju det som är det galna i det hela. Inte bara att du lämnar dina 2-åringar ensamma utan att du gör det för helt onödiga sakers skull.


    Om bebisens mat är slut är det ju en väldigt dålig planering. det vet man ju oftastett par dagar i föreväg, så det resonemanget köper jag inte.
Svar på tråden Lämna tvillingar 10 minuter?