• twinboymom

    Lämna tvillingar 10 minuter?

    Har också två tvååringar, är ensamstående. Jag har alltid säkrat mitt boende för att de ska kunna skada sig själva och alla saker så lite som möjligt. Jag har lämnat dem hemma för att gå ut med soporna, eller för att hämta vagnen. Det har hänt att jag lämnat dem sovandes i bilen och sprungit iväg o hämtat något paket på Ica eller liknande. (jag mår dåligt av att ha gjort detta)

    Det man får ta med i beräkningarna är att det även kan hända DIG något när du är borta, och då har ingen koll på att det är två barn hemma själva.

    Personligen har jag gräns på ca 3-5min att lämna mina, och då är det att låsa in mig i badrummet och ta en dusch för att jag helt enkelt inte orkar ha dem där inne samtidigt. Ibland sitter de fängslade framför tvn hela den tiden, alternativt står och bankar på- och skriker utanför dörren, alternativt river hela undervåningen... När jag ska lämna dem på övervåningen på kvällarna för att värma välling är det 2min av helvete på övervåningen... De slåss och brottas, kliver på varandra, slänger ner alla saker ner för trappan osv. På 2 min!!!!!

    Så, jag tycker att det är ok att lämna några minuter, men se till att någon vet vart du är och att du lämnat dem, ifall du halkar, snubblar eller vad.som helst. (även om det kan hända även hemma så är risken större när man går ut)

  • twinboymom
    Pedalen skrev 2016-03-03 20:16:14 följande:

    Jag bor i villa, har vagnen i garaget, fem meter från ytterdörren.

    Jag tar aldrig med mina tvillingar när jag ska hämta vagnen, för på fem meter hinner de dra åt olika håll, rulla sig i sandlådan, blöta ned sig och inte minst, springa ut på uppfarten och jaga bilar.

    Det är inte så lätt att bara 'ta barnen med sig och hämta vagnen'. Jag lämnar påklädda barn i hallen, hämtar vagnen och lyfter sen ut ett barn i taget och spänner fast dem innan jag hämtar nästa. Trots att jag bara har fem meter att gå!

    Med all respekt, men den som inte lever med tvillingar kan inte föreställa sig vilka situationer man hamnar i, och hur mycket man måste krångla och planera för minsta lilla förflyttning. Det handlar inte om att göra saker svårt för sig, det handlar om att det ÄR svårt...


    Samma här. Jag har min vagn i mitt förråd 15m bort. Tar jag med barnen ut för att hämta dem så sticker de åt olika håll direkt. Eftersom båda är 2 år har ingen något konsekvenstänk och kan bromsa den andra, utan de triggar varandra o bara sticker. Om jag försöker hålla dem i handen så protesterar de och lägger sig på marken storskrikandes. Jag orkar inte heller bära båda. Jag klär också på barnen och hämtar sedan vagnen medan de är kvar hemma.
Svar på tråden Lämna tvillingar 10 minuter?