• Pastella

    Lämna tvillingar 10 minuter?

    Nej du kan inte lämna dina barn ensamma. Jag utgår från att du är ensamstående eftersom detta inte hade varit ett problem annars, du får planera ihop dina ärenden och göra det till en aktivitet.

  • Pastella

    Jag tycker att det läggs mycket energi i tråden på att diskutera hur svårt det är med tvillingar. Det är nog ingen som inte förstår att det är tufft att få med två små barn och en tvättkorg tex. Jag har 1,5 år mellan mina och det är ingen lätt grej heller. Att ha en 1åring som klättrar åt alla håll medan 2åringen springer i fullfart mot något livsfarligt. Att klä bägge samtidigt är inte lättare än om bägge var 1 eller 2. Men grejen är att även om det är svårare för dig att få med dina tvillingar än för någon med en 3åring så är det ändå inte okej att lämna dem ensamma hemma. Ditt problem är att du inte får hjälp av din partner eller har möjlighet att låta hemmet förfalla lite under dessa påfrestande år. Antingen tar du med barnen och låter ett tiominuters ärende ta två timmar eller så låter du bli att göra det.
    Har man tio små ettåringar hemma är det ännu svårare att gå till affären, men man kan ändå inte lämna barnen hemma för att gå iväg ensam.

  • Pastella
    Anonym (twinmom) skrev 2016-02-29 12:51:12 följande:
    Det är inte samma sak att ha barn med 1,5 års mellanrum. Inte i närheten.

    Och en väldigt stor skillnad är att det slitage som man redan har i bagaget av att ha skött om tvillingar från 0-2 år gör sin del för orken man har kvar också. Och det upplever du aldrig med barn med 1,5 års mellanrum. Inte en chans. Du har inte slitit ut dig på samma sätt med en liten bebis som du gjort med två bebisar.

    Och mammor klagar ju ofta på hur trötta dom är efter första året med en bebis, hur tror ni man mår efter första året med 2 bebisar? :) Menar, det är orealistiskt att jämföra. (Och jag har gått igenom det med enling innan twinsen)
    För det första så hade jag inte en liten bebis. Jag hade en liten bebis som var vaken hela nätterna och en 1,5 åring som vaknade kl06 med fullfart och skulle leka medan jag sprang efter med en bebis.
    För det andra var min poäng att det är olika, vissa har barn som sover när de ska och inte kastar sig på golvet och behöver bäras överallt. Men det spelar ingen roll hur jobbigt det är. Man lämnar inte så små barn själva. Någonsin. Oavsett om man tror sig vara i en unik situation och är övertygad om att andra har det lättare så lämnar man aldrig sina 2åringar hemma för att köpa mjölk.
  • Pastella
    Anonym (twinmom) skrev 2016-03-03 11:22:57 följande:
    Hör att du aldrig haft en tvillingvagn :) Den står liksom inte innanför dörren där hemma (ryms inte in genom en standard dörr), och högst troligtvis inte heller i något rum nere i källaren, utan på den plats man kan hitta där den ryms in.

    Så då får man först gå och hämta den, var lämnar man barnen då? Och när man fått det gjort, då ska man bära ner två, sedan hämta posten, bära upp två. Och då igen lämna dem för att föra tillbaka vagnen så den inte blir stulen. 

    Bra ide :)
    Varför ska man hämta vagnen först? Du får ju ta barnen till där vagnen är, varför göra allt så jobbigt?
Svar på tråden Lämna tvillingar 10 minuter?