• Lemt77

    Lämna tvillingar 10 minuter?

    Nej jag lämnade aldrig mina tvillingar själv. Inte ens för att köpa mjölk på macken som ligger ett litet stenkast från mitt hus.

  • Lemt77
    Lemt77 skrev 2016-02-29 05:21:09 följande:

    Nej jag lämnade aldrig mina tvillingar själv. Inte ens för att köpa mjölk på macken som ligger ett litet stenkast från mitt hus.


    Fortsätter lite.. Jag är en sån som tänker ut alla faror,, tänk om nåt händer dig när du springer iväg, nåt som hindrar dig att komma tillbaka fort. Och även hemma hos de små, mkt kan hända på 10 minuter.
  • Lemt77

    Känns löjligt när man börjar jämföra vem som har det jobbigast.. Jag fick tvillingar när min första var 4 år och jag måste säga att jag tycker det var tuffare att få första barnet än tvillingarna. Visst är allt dubbelt upp och famnen var alltid full, man sprang av sig några kilo men så jobbigt var det inte..jag var dessutom själv mkt då maken jobbade och reste för mkt. Det var nog jobbigast när de var runt 3-4 års ålder och man skulle svara på 2000 varförfrågor varje dag.

    Vad ville jag med detta? Säga att det inte behöver vara så himla jobbigt med tvillingar.. Känns löjligt som sagt när man börjar jämföra och mäta vem som har det värst. Och som sagt... Jag kan inte förstå vad det skulle vara för skillnad på att lämna tvillingar, enlingar eller åttlingar själva i 10 min.. Det är i mitt tycke aldrig ok, inte ens om de sover.

    Det blir ju vad man gör det till.. Självklart går det snabbare att gå ner till tvättstugan själv men om det alternativet inte finns då får man hitta en annan lösning!

  • Lemt77
    Flygfotogen skrev 2016-02-29 17:41:08 följande:

    Jag har ju inte tvillingar själv men jag går ju inbland på t ex utflykt med fyra-fem stycken tvååringar. Då handlar det om att planera, kommunicera, engagera och involvera dem i det vi håller på med. Barn är ju ofta mer medgörliga på förskolan än hemma men visst råkar vi ut för trots och vägran. Man kommer dock oftast längst med planering och att vara förutseende.


    Planering blev man expert på med tvillingar. Jobbar oxå på förskola och det kanske inte riktigt går att jämföra med att ha två bebisar på samma gång men som sagt planering är A o O och det blev jag väldigt bra på. Glömmer aldrig när min svägerska och jag skulle iväg på utflykt.. När jag och mina 4 barn stod färdiga och väntade så hade hennes 2 barn inte ens tagit på dig kläder. :)

    Det blir vad man gör det till.
  • Lemt77

    Tycker inte man lämnar dom själva i en nödsituation heller. De kan ju följa med även i en nödsituation. Jag bor så nära, har en mack så jag ser den från huset. Bara över gatan.... Men tänk om jag blir påkörd då? Nä jag lämnade dom aldrig.

  • Lemt77
    Myling skrev 2016-03-01 22:20:16 följande:

    Räkna på riskerna och multiplicera med konsekvensen. Risken att det börjar brinna just dessa 10 min: En på 1000 miljarder? Risken att tvillingarna smiter och blir överkörda på vägen ute: En på 1 miljon. Risken att mamma blir slutkörd och hamnar på sjukhus med utmattningssyndrom: En på två. Osv.

    Till alla som yrar om "tänk om nåt händer DIG". Det är väl bättre om nåt händer mamma utomhus där hon blir hittad. Om man får plötslig hjärnblödning hemma kan det ta lång tid att bli hittad. Har ni satt upp rutiner så att någon kontrollerar att ni lever en gång i timmen? För det är väl så lång tid det skulle ta för polisen att hitta era ungar om ni segnar ner i jourbutiken.


    Sant på sätt å vis men man utsätter ju inte sina barn för risker medvetet?
  • Lemt77

    Jag förstår inte riktigt... Jag var själv med mina tvillingar och storasyster väldigt mkt. Pappan jobbade mkt och reste veckovis. Ingen familj i närheten så ingen avlastning.
    Jag gick ut med dom varje dag, vi promenerade och handlade var å varannan dag. Vi gick ner i vår källare tillsammans och tvättade. Jag lärde mig med tvillingarna att allt går om man vill och det blir vad man gör det till. Visst tar det mer tid eftersom det hela tiden är två men man får lixom se till att ha tiden och utgå från hur det är nu. Och sen prioritera.

Svar på tråden Lämna tvillingar 10 minuter?