• mammalovis

    Vem ska stå för lusmedlet? Vi eller biomamman?

    Vestra skrev 2016-02-28 23:49:09 följande:
    Med receptfria läkemedel så är det väl bara att man behandlar där barnet är. Behöver barnet behandling för löss när det är hos er så är det ni som tar den kostnaden. Och behöver barnet medicin för springmask hos mamman tar hon den kostnaden. 

    Är det receptbelagt så antar jag att medicinen skickas med barnet oavsett vem som nu betalat den.
    Men lusmedel och andra saker som man kan köpa på närmsta ica får väl varje förälder se till att antingen ha hemma eller köpa till barnet när och om det behövs. 
    Jag håller med till fullo med ovanstående.

    Då jag är boendeförälder och pappan valt umgänge del av v h, så står jag för i princip alla kostnader, men självklart förutsätter jag att han har t ex febernedsättande hemma vid behov. Skulle hon få/upptäcka löss eller mask hos pappan förutsätter jag att han införskaffar det som behövs och inte bara passivt inväntar att hon kommer hit. Undantagsfallet är väl att han upptäcker det en söndag när hon ska hit några timmar senare och apoteken är stängda med närmsta 4-5 mil bort, då hade ju även jag inväntat måndagen, om det inte är något vedervärdigt som kräver omedelbar behandling. Sedan får ju den andre ta över den medicin som krävs för att fullfölja kuren, anser jag.

    Varför ts anser sig behöva betala bonusbarnets medicin vet jag inte, det är ju pappans ansvar.
Svar på tråden Vem ska stå för lusmedlet? Vi eller biomamman?