• Tihi

    Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?

    Jag har ingen åsikt i ämnet och tycker inte det är misshandel men jag undrar varför man vill ta hål i öronen på så små barn? Vad tillför det barnet eller föräldern att en liten knodd som inte ens kan gå har diamanter i öronen? Jag kan förstå att man låter 7-åringar ta hål när dom själva kan se hur "fint" det är och kompisarna har hål men varför tar man hål i öronen på småbarn?

  • Tihi

    Jag frågar igen varför vill man ta hål i öronen på så små barn? Vad är syftet?

  • Tihi

    Vad är meningen med att så små barn ska ha hål i öronen? Det är ju knappast för deras egen skull om ungarna är yngre än 7-8 år så varför tar ni hål i öronen på bebisar?

  • Tihi
    Anonym (Hål) skrev 2016-03-01 18:00:09 följande:
    Så om de är 7-8 år så är det plötsligt för deras skull, men inte innan?

    Ser hål i öronen som något naturligt man tar, ju yngre desto bättre (fast minst när barnet är runt 5 månader och inte innan, enligt mig iallafall).
    Det är dessutom helt normalt i många delar av världen så jag förstår inte varför svenskarnas syn är bättre än alla andras och att jag därför måste tycka likadant? 

    Att fråga varför man tar hål i öronen på ett barn är som att fråga varför man klär sin dotter i klänningar.. uppenbarligen för att man vill. Och det är inget "onaturligt" för att man ska behöva förklara sig. 

    Och nej, jag tänker inte att det är "gulligull" med hål i öronen och att hon ska ha på sig olika örhängen hela tiden för att vi ska leka modell med henne.. jag lever inte direkt på en bank för att kunna lägga runt tusenlappen på ett par örhängen, och att jag då ska köpa många av dem som byts varje dag så flickan är "flickig" och söt. Handlar som sagt om att örhängen är naturligt enligt mig och att jag inte ser anledning till att vänta med det. 
    Lugna ner dig lite. Det är inte bra för hjärtat att hetsa upp sig så där. Läs alla inlägg jag har gjort innan du hoppar på mig tack.

    Det är stor skillnad på att ta hål i 7-8 årsåldern eftersom att flickan då förmodligen själv vill ta hål, för att hon tycker att det är fint och för att kompisarna har hål eftersom att många brukar få det i lågstadiet. Ungen är helt enkelt medveten om hålen och om hon vill ha dom eller inte jämfört med en unge på några år. Det är ju i lågstadiet tjejerna brukar börja tjata om att få ta hål i öronen medans en bebis eller unge under 4-5 år inte vet någon skillnad. Så att ta hål på småbarn tillfredställer bara föräldern och verkligen inte barnet. Så jo, det är en stor skillnad på att få hål som bebis och att få det i lågstadiet. I rest my case.
Svar på tråden Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?