• Anghammarad

    Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?

    Anonym (öron) skrev 2016-02-29 20:41:55 följande:
    Jag tycker det är bättre när dom är små så är det gjort helt enkelt.
    Ah, så det är ett nödvändigt ont? En del av kvinnans lott? Förr eller senare måste hon ha hål i öronen så det är lika bra att göra det på en gång. Är det så du menar?
  • Anghammarad
    Anonym (öron) skrev 2016-03-01 17:51:45 följande:
    för att jag tycker det. Det är fint och sött.
    Om barnets pappa hade tyckt att en tatuering i pannan där det står "Heja Brynäs" är "fint och sött" på en liten flicka, hade du då accepterat det?
  • Anghammarad
    Anonym (Hål) skrev 2016-03-01 18:00:09 följande:
    Det är dessutom helt normalt i många delar av världen så jag förstår inte varför svenskarnas syn är bättre än alla andras och att jag därför måste tycka likadant? 
    Kvinnlig omskärelse är också normalt i vissa delar av världen. 
  • Anghammarad
    Anonym (Hål) skrev 2016-03-02 22:35:48 följande:
    Men inte där jag har mitt ursprung så det är en icke-fråga för mig. 

    Dessutom kan du inte jämföra kvinnlig könsstympning som i de flesta fall leder till otrolig smärta för kvinnorna, knappt kan ha sex och njuta och Gud vet vad de får gå igenom under förlossningen, med ett hål i öronen.

    Jag förstår att det inte är själva hålet/könsstympningen många syftar på utan själva idén om att föräldrar ska göra något med barnets kropp när barnet inte uttryckt att hen vill det - men fortfarande: riktigt fult att jämföra dessa två ting. Då vet du uppenbarligen inte vilket stort problem kvinnlig könsstympning är. 
    Jo, jag är fullständigt medveten om vilket problem det är.

    Mitt exempel var för att visa hur otroligt dumt det är att använda argumentet att det är normalt i vissa delar av världen till att rättfärdiga en kroppsmodifiering. Det är helt och hållet onödigt att ta hål i öronen på ett spädbarn bara för att du som mamma tycker att det är gulligt. 
Svar på tråden Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?