Inlägg från: Anonym (gå till studio) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gå till studio)

    Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?

    Tycker inte det är okej, men inser att vissa föräldrar kommer göra som de vill oavsett. Därför är det bättre att försöka göra det bästa av situationen.


    En piercingpistol trycker igenom ett trubbigt, inte vasst, smycke igenom örat/huden. En kanyl skapar en fin lättläkt "tunnel" utan ojämnheter. En piercingpistol gör snarare en krosskada, dock en väldigt liten sådan.

    Läkningstiden på en krosskada och en riktigt utförd piercing är väldigt stor. Det har jag märkt av själv väldigt tydligt. En piercing gjord av nål känns helt läkt efter 2-3veckor(men är såklart inte läkt), medans en med pistol ömmar betydligt längre.   Jag har aldrig kunnat byta smycke efter 7-8veckor som de rekommenderar hos blomdahl.

    Jag trodde det var helt normalt tills jag gick till en riktig studio, då märker man vilken enorm skillnad det är.

    Sen kan man ju tala om renligheten på de lokalerna man använder hos blomdahl och andra liknande företag. Jag har både fått sitta mitt i en butik och ett vanligt konstorliknande rum. Hos en piercingsstudio ser det mer ut som hos en läkare. Lättstädad inredning, nya handskar, munskydd, osv. 

    Efter att ha fått denna egna personliga erfarenheten skulle jag aldrig låta mina barn pierca sig hos någon annan än på en seriös studio

  • Anonym (gå till studio)
    Haskel skrev 2016-02-29 17:57:27 följande:

    Tyvärr tror jag inte att det är olagligt att göra hål i öronen på små barn.

    Men piercing på små barn, är mig veterligen, olagligt.

    Kan någon vänlig skäl förklara skillnaden mellan hål i öronen och piercing?


    Det är ingen skillnad. Man piercar öronen. Antar att det bara är enklare att säga "ta hål", speciellt när de flesta som gör det är rätt unga.

    Jag kan säga ta hål i näsan eller läppen också :)
Svar på tråden Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?