Inlägg från: Anonym (Tennsoldat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tennsoldat)

    Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?

    Allt går utom små små barn och tennsoldater.

    Frågan är bara varför du vill vara så jävla dum.

  • Anonym (Tennsoldat)
    Fröken Apelsin skrev 2016-02-28 22:53:56 följande:
    Jag förstår inte varför hål i öronen är så kontroversiellt.

    Att ta hål i en pircingstudio är att föredra ts, de har bättre utbildning där och det är mindre risk för infektion. Det är säkert olika regler på olika ställen så ring runt och kolla.
    Om en vuxen person tar med dig till en piercinstudio och tar hål i dina öron kan du anmäla personen för misshandel/övergrepp/whatever. Det är inte tillåtet. Men att göra samma sak på ett barn går bra. Fråga dig varför.
  • Anonym (Tennsoldat)
    Anonym (öron) skrev 2016-02-29 11:17:04 följande:
    Jodå det går så bra så att ta ut örhängena om hon inte vill ha dom när hon är större. Inga problem alls.

    Men fattar du inte att det inte alls är så enkelt? Hål-helvetena finns ju kvar, fula svarta prickar i öronen. Och har ungen haft dom sedan 5 månaders ålder har det väl töjts ut också, skitfult.

    Dessutom finns risken att få infektion i hålet, vårknölar, rodnad och annat fult.

    Och så risken för att hela skiten växer in i hålet och får skäras ut, det händer tydligen väldigt ofta enligt ssk på barnakuten.
  • Anonym (Tennsoldat)
    Anonym (öron) skrev 2016-02-29 20:49:04 följande:
    jo det är så enkelt. inga problem alls. och jag vet inte vad du har för monsterhål men jag har hål som har växt igen och inte fan är det nå svarta prickar kvar där. konstigaste jag hört.
    Och varför i hela friden skulle de töjas ut? vad tror du jag har för tunga saker i öronen på henne.

    och infektioner lär det ju inte bli bara så där. visst finns alltid en infektionsrisk när hålen tas men när de väl växt ihop har jag svårt att se att det skulle bli det igen bara så där.

    Och det var då det mest konstiga jag har hört. skulle det vara vanliga menar du? Jag är själv barnsjuksköterska på barnakuten och  har vart det i många år och jag har ALDRIG stött på något liknande. Och att fråga en ssk på barnakuten detta låter väldigt konstigt. för om örhängena mot förmodan skulle växa in i örat så har jag svårt att se det som ett akut ärende utan snarare något öron-näsa-hals mottagningen skulle ta hand om. Så din källa känns inte direkt pålitlig.
    Det finns gott om folk vars hål aldrig växer igen, det är absolut inte självklart att de gör det. Mina har inte gjort det trots att jag inte haft några örhängen i på över 10 år. Hålen syns dock och jag stör mig på det, det är verkligen fult. Kunde jag resa tillbaka till mitt 7-åriga jag hade jag förbjudit mig att ta hål.

    Gällande att hålen töjs ut så finns alltid den risken så länge barnet har örhängen, det är inget jättekonstigt.

    Jag får upprepade varknölar i mina tomma hål. Utan de där fula hålen hade det inte hänt. Jag är även känslig mot nickel, det kom efter jag fått hål i öronen.

    Min systerdotters örhängen försvann in på baksidan av örat. Det började som en liten kliande infektion och sedan gick det på en eftermiddag/kväll. Hela örhänget, med plupp och allt, försvann in och sedan svullnade hela örsnibben upp. Vi blev skickade till barnakuten av VC och på akuten fick de skära ut hängena. SSK på akuten sa att det där var en vanlig sak som många barn kom in med och att det inte var farligt men oftast väldigt smärtsamt och ganska traumatiskt för barnet. Naturligtvis är det inget som kan vänta, det är en pågående infektion med stor svullnad och smärta så om inte VC kan ta tag i det skickas man till närakuten eller akuten, inte ett dugg konstigt. Gällande källa skulle jag säga att jag nog var pålitligare än du även om du "jobbar som BSSK på akuten" (väldigt troligt )

    Ta föresten och googla på typ "örhänge vuxit fast" så får du se, det är rätt vanligt.
  • Anonym (Tennsoldat)
    Anonym (öron) skrev 2016-03-01 17:51:45 följande:
    för att jag tycker det. Det är fint och sött.
    Ah. Ja ok, då förstår jag. Mina flickor föddes perfekta - jag behövde aldrig förbättra dom.
    Anonym (öron) skrev 2016-03-01 17:50:41 följande:
    Ja jag kanske inte har lika lätt att störa mig på sådana små saker då. jag har som sagt flera hål och dom syns inte. Men ja alla är väl olika då.

    Att det kan bli infektioner i samband med att hålen läker kan jag köpa. Men att det efter flera år skulle ske har jag svårt att se faktiskt.
    Och självklart måste man ta hand om en infektion i det fallet är vi överens men det lät på dig som att det bara försvann helt plötsligt.
    Men som sagt i samband med infektioner kan jag absolut förstå att det händer. Men oavsett så har jag ändå aldrig sett det.
    Det jag kan klassa som vanligt på barnakuten är kräksjukor och andningsbesvär. För det har man flera gånger i veckan barn som kommer in för. I alla fall nu vintertid.

    Och huruvida du tror att jag jobbar som barnsjuksköterska eller inte är för mig helt irrelevant. Jag vet i alla fall vart jag jobar ;)
    Och vart jag gjorde både min grundutbildning och min vub.

    Och jag sökte på det du sa åt mig och det enda jag hittade var trådar på typ flashback. I min utbildning har jag lärt mig något som heter källkritik och flashback eller liknande forum är absolut ingen pålitligt källa och går inte att generalisera. Detsamma gäller en ssk's åsikt varesig det är min eller någon annan. jag menar bara på att jag aldrig sett det och hade det vart så stort problem tror jag att det hade funnits mer info om det.
    Hur det är med läskunnigheten? När jag googlar på "örhänge vuxit fast" får jag EN träff på Flashback, någon är härifrån och resten från privata bloggar/sidor. Längst ner finns sex andra förslag på formuleringar och på alla dessa får man ytterligare träffar. Det är rätt vanligt, är det hemskt jobbigt för dig?

    Din utbildning verkar inte ha lärt dig att ta till dig information i alla fall, det är ett som är säkert
Svar på tråden Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?