Inlägg från: Anonym (Hål) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hål)

    Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?

    Notera att jag helst vill ha faktasvar och är inte så värst intresserad av era åsikter.

    Jag har iallafall tänkt ta hål i dotterns öron när hon är mellan 6 månader - 1 år (hon är ännu inte född).
    Vad jag förstått så är en piercingsstudio det bästa, men vet ni om de brukar ha åldergräns för att ta hål i öronen? Eller beror det kanske på studio till studio?

    Annars finns ju frisörsalonger som antagligen skulle gå med på det ifall det inte går på piercingsstudio. Men hur bra är det att ta hål i öronen på ett litet barn där?
    Jag tog själv hål i öronen hos en frisör (var dock 9 år), ingen aning om han ens var erfaren men det har hursomhelst gått bra. Så jag vet inte riktigt??

    Några som har svar på frågorna och/eller vill dela med sig av hur ni gjorde, om ni också tagit hål i öronen på små barn?

  • Svar på tråden Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?
  • Anonym (Hål)
    Anonym (Docka) skrev 2016-02-28 15:33:05 följande:

    Det är ett barn ingen liten docka du ska smycka som du vill. Borde vara olagligt att ta hål i öronen på bebisar och ses som misshandel om inte annat. Fy fan.


    Jag är lojal mot staten, så när det väl blir olagligt så kan du komma tillbaka och ge samma råd. :)
    Annars ser jag inte meningen med ditt inlägg. Bör och bör.. ja, det kanske borde vara olagligt. Men nu är det inte så? 
  • Anonym (Hål)
    Akua skrev 2016-02-28 15:55:58 följande:
    Så du tycker själv att det borde vara olagligt?
    Nej, men oavsett vad jag eller andra tycker så är det fortfarande lagligt. Icke-fråga mer eller mindre. 

    Hade det varit olagligt så hade jag förstått att folk reagerar, men annars?
    Gå och straffa riksdagen kanske om det är så viktigt, jag gör inget som strider mot lagen. 
  • Anonym (Hål)
    Anonym (N) skrev 2016-02-28 16:02:18 följande:
    Fast det är rätt bra att tänka själv också och inte bara låta andra tänka åt en...
    Jag tänker redan själv - jag ser inga problem med att ta hål i öronen på barn. Att lagen sedan står på min sida är bara ett plus. 
  • Anonym (Hål)
    Anonym (S) skrev 2016-02-28 16:08:02 följande:

    Nu har du satt igång folket TS. Men det kanske du redan visste och hade som intention.


    Jodå jag visste att folk skulle reagera men varför skulle jag provocera med flit?

    Jag frågar eftersom jag inte vet, hade lätt kunnat vänta tills jag reser utomlands och ta hål i öronen där (där det är vanligt med småbarn som tar hål i öronen). Finns dessutom fler guldbutiker där att välja örhängen mellan, tillskillnad från där jag bor nu där det endast finns en liten butik med icke-svenskt guld.

    Men jag vet inte när jag ska resa dit för att kunna planera, så det får förmodligen bli i Sverige (om det är möjligt) och därför frågar jag. Helt enkelt. 
  • Anonym (Hål)

    Kollade runt på fb idag allmänt och såg en kvinna som hade en profilbild på sin 4 månaders dotter som också hade hål i öronen. Nu har jag ju inte lagt märke till andra barns öron annars, så jag vet inte hur vanligt det är just i Sverige.
    Men jag undrar var dessa då tar hål i öronen om alla, inkl piercingsstudior och frisörsalonger, anser att det är hemskt och barnmisshandel som en del här menar?

  • Anonym (Hål)
    Tihi skrev 2016-03-01 15:51:51 följande:

    Vad är meningen med att så små barn ska ha hål i öronen? Det är ju knappast för deras egen skull om ungarna är yngre än 7-8 år så varför tar ni hål i öronen på bebisar?


    Så om de är 7-8 år så är det plötsligt för deras skull, men inte innan?

    Ser hål i öronen som något naturligt man tar, ju yngre desto bättre (fast minst när barnet är runt 5 månader och inte innan, enligt mig iallafall).
    Det är dessutom helt normalt i många delar av världen så jag förstår inte varför svenskarnas syn är bättre än alla andras och att jag därför måste tycka likadant? 

    Att fråga varför man tar hål i öronen på ett barn är som att fråga varför man klär sin dotter i klänningar.. uppenbarligen för att man vill. Och det är inget "onaturligt" för att man ska behöva förklara sig. 

    Och nej, jag tänker inte att det är "gulligull" med hål i öronen och att hon ska ha på sig olika örhängen hela tiden för att vi ska leka modell med henne.. jag lever inte direkt på en bank för att kunna lägga runt tusenlappen på ett par örhängen, och att jag då ska köpa många av dem som byts varje dag så flickan är "flickig" och söt. Handlar som sagt om att örhängen är naturligt enligt mig och att jag inte ser anledning till att vänta med det. 
  • Anonym (Hål)
    Tihi skrev 2016-03-02 16:36:48 följande:
    Lugna ner dig lite. Det är inte bra för hjärtat att hetsa upp sig så där. Läs alla inlägg jag har gjort innan du hoppar på mig tack.

    Det är stor skillnad på att ta hål i 7-8 årsåldern eftersom att flickan då förmodligen själv vill ta hål, för att hon tycker att det är fint och för att kompisarna har hål eftersom att många brukar få det i lågstadiet. Ungen är helt enkelt medveten om hålen och om hon vill ha dom eller inte jämfört med en unge på några år. Det är ju i lågstadiet tjejerna brukar börja tjata om att få ta hål i öronen medans en bebis eller unge under 4-5 år inte vet någon skillnad. Så att ta hål på småbarn tillfredställer bara föräldern och verkligen inte barnet. Så jo, det är en stor skillnad på att få hål som bebis och att få det i lågstadiet. I rest my case.
    Jag är helt lugn, på vilket sätt hoppar jag på dig?

    En 5 åring, eller t.o.m en 2 åring som kan prata, kan också berätta att de vill ha hål i öronen. Men menar du att de är för små för att veta bättre? Hur är då 7 åringar tillräckligt stora för att själva kunna avgöra det?

    Du menar att barn i 7-8 års åldern börjar tjata om hål i öronen.. vad bra att min dotter då vi den åldern redan kommer ha hål i öronen, så slipper hon göra det på nytt?
  • Anonym (Hål)
    Anghammarad skrev 2016-03-02 22:30:27 följande:
    Kvinnlig omskärelse är också normalt i vissa delar av världen. 
    Men inte där jag har mitt ursprung så det är en icke-fråga för mig. 

    Dessutom kan du inte jämföra kvinnlig könsstympning som i de flesta fall leder till otrolig smärta för kvinnorna, knappt kan ha sex och njuta och Gud vet vad de får gå igenom under förlossningen, med ett hål i öronen.

    Jag förstår att det inte är själva hålet/könsstympningen många syftar på utan själva idén om att föräldrar ska göra något med barnets kropp när barnet inte uttryckt att hen vill det - men fortfarande: riktigt fult att jämföra dessa två ting. Då vet du uppenbarligen inte vilket stort problem kvinnlig könsstympning är. 
Svar på tråden Ta hål i öronen på 1 åring? Går det?