Inlägg från: Anonym (Anonym nu) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym nu)

    Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?

    Men i ärlighetens namn borde väl jag vara det största föremålet för din frustration över detta. Jag har ju medvetet gömt honom. Vi är ju kriminella båda två och förtjänar säkert varandras lågt värderade existens. Vi skulle ju faktiskt tjäna på att sitta i fängelse hela familjen, slippa alla utgifter och bara sitta där och vara naiva. Eller också så fortsätter vi att klara oss själva, typ jobbar och betalar skatt och ger något tillbaka till samhället. Du förstår jag är så himla naiv att jag tänker inte ta ut all föräldrapenning ( skattepengar ) utan jag börjar jobba om 2 månader. Då är bebisen 5 månader och den illegala pappan ska ta hand om honom så att jag kan vara naiv, jobba och betala skatt.

  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (parasit) skrev 2016-02-28 16:07:44 följande:

    Dutti du är. Klapp på hövvet.


    Ditt och datt och smäll på käften.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (parasit) skrev 2016-02-28 18:00:28 följande:

    Inget så vitt jag vet.Och du har svårt med läsförståelsen ser jag.


    Och du bara med själva förståelsen ser jag.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (parasit) skrev 2016-02-28 18:30:33 följande:

    Det har du rätt i, jag kan verkligen inte förstå dig.

    Hade du varit min dotter/syster/kusin/whatever hade jag sagt upp kontakten med dig.


    Och hade jag varit din dotter/syster/kusin/whatever så hade jag aldrig låtit dig försvinna ur mitt liv. Du verkar vara en sådan livsfröjd. Så tyvärr jag hade nog inte accepterat ett uppbrott mellan oss. Det hade nog blivit skyddat boende för din del.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (@@@) skrev 2016-02-29 14:16:05 följande:

    Man undkommer inte en utvisning genom att dra från deras kontor, däremot kan man få besked om avslag/ utvisning där :)

    Hur länge har han bott hos dig?

    Vad skrev du på födelseattesten för ditt barn?


    Nej det är klart att inte flyget stod klart för avfart vid deras kontor, men då han vägrade skriva på att han accepterade att lämna landet när han fick besked om utvisning så passade han på att sticka från deras kontor när kvinnan som höll i mötet gick iväg för att prata med någon.

    Han gick lugnt därifrån och åkte hem till mig igen. De vet ju ännu inte var han uppehållit sig.

    Han har bott här 1,5 år nu.

    Födelseattest har jag aldrig skrivit men han är registrerad som barnets pappa via familjerätten och finns med i Skatteverkets register nu.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (@@@) skrev 2016-02-29 15:00:06 följande:

    Jo jag fattade att han är registrerad som barnafar, var mera lite nyfiken på hur (personnr o sånt). O ni hade alltså varit tillsammans ca 6 månader innan du blev gravid. Hur tänkte du dig att det skulle bli om han aldrig får uppehållstillstånd? Jag menar, du kan väl inte gömma honom hos dig i all evighet.


    Vi har ju naturligtvis nu varit öppna med att han finns här. Det går inte att ändra på varken det faktum att han har stannat illegalt eller att han är pappa till vårt barn. Nej, han kan inte "gömma sig" här mer, nu är det öppet som sagt och får han inte uppehållstillstånd finns det inget jag kan göra åt det, tyvärr. Nu har jag förstått att han med största sannolikhet har rätt att få det för barnets skull, men om han måste återvända till hemlandet under tiden vi väntar så är det nog inte så stor chans att pojken har någon pappa kvar. Men vi har kommit till en punkt då det inte finns mer att göra, blir lite lätt avtrubbad, nästan avstängd i känslorna. Det blir som det blir.

    Vi har varit tillsammans längre än 6 mån innan graviditet, men han bodde inte här då.

    Han har uppgivit sitt personnummer och namn så som han finns skriven hos Migrationsverket. Utan fyra sista siffror.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (Solsken) skrev 2016-02-29 17:24:42 följande:

    Men vad gör han om dagarna? Försörjer du honom eller hur går det till?


    Nä han säljer sin kropp utanför Ica.
  • Anonym (Anonym nu)

    I vårt fall inte aktuellt med socialbidrag. Jag jobbar.

  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (suck) skrev 2016-02-29 21:24:24 följande:

    Så var det för oss också. Men många har fått för sig att du kommer va försörjningsplikt för honom, vilket du inte kommer va, inte mer än något annat par i alla fall.


    Det stämmer.
  • Anonym (Anonym nu)

    Vi har delad vårdnad. Han är registrerad vårdnadshavare tillsammans med mig.


    Anonym (Thomas.) skrev 2016-03-02 00:52:53 följande:

    Precis min mening. Jag medger att jag inte är så insatt i detta, men om han fick avslag på sin asylansökan och vistades illegalt i Sverige, hur kunde han då få delad vårdnad?


  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (SD) skrev 2016-03-01 22:53:47 följande:

    Som du förstår själv är oddsen lika med noll. Har har redan fått sitt avslag. Försöker du desperat hitta ett sätt att få han stanna tros avslaget så lär du nog kunna lyckas. Än så länge. Gift dig, ta ansvar för hans försörjning. Något jag själv aldrig skulle kliva i men det är upptill dig.

    Hoppas bara han är den du tror, att han stannar hos dig även den dagen ni gift er och han fått uppehållstillstånd. Några skriver kommentarer som "rasister" som smyger in?? Vore väl rätt och rimligt att om han han fått avslag i det land som har den mest gynnsamma invandrarpolitik i värden att han ska lämna landet om det är bestämt så. Hoppas bara det är värd det för dig och ditt barn och att skatterna inte ökar än mera p.g.a.. alla invandrare som är fått avslag på sina ansökningar stannar trots avslag. De kostar pengar även om det låter konstigt! De har rätt på socialbidrag som betalas av gemensamma skatteinkomster även om de uppehåller sig olagligt i Sverige.


    De har inte rätt till en spänn någonstans ifrån om de uppehåller sig illegalt.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym alltså nej, inte när vi bor tillsammans. (parasit) skrev 2016-03-02 04:58:35 följande:

    Jo, det har de.

    Konstig att du inte vet det. Men kanske lika bra.

    Du vet väl vad sådana som utnyttjar andra kallas?


  • Anonym (Anonym nu)
    Enrice skrev 2016-03-04 09:23:27 följande:

    Ni träffades när han levde som illegal flykting?

    Det är ju inte jätteoptimal situation för er att skaffa barn, men om ni anstränger er båda två kan det bli hur bra som helst i framtiden. Det kan ingen säga något om!! Se bara till att du inte blir utnyttjad och han lämnar dig om några år. Tänk på dig själv i första hand! Du ska inte ta hand om honom, ni ska ta hand om varandra.


    Nej vi träffades när han fortfarande hade sitt fall hos Migrationsverket.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (Utnyttjad) skrev 2016-03-05 18:15:22 följande:

    Vad jag känner till är att måste återvända till sitt hemland och söka på anknytning från en svensk ambassad. Det kan ta över ett år, men eftersom han verkligen ÄLSKAR dig och inte gjort dig gravid för att få uppehållstillstånd så klarar ni det året galant.


    Att åka tillbaka till hemlandet är inget alternativ, men skulle det verkligen bli så då har inte barnet någon pappa mer, så jag hoppas för sonens skull att han får stanna utan att återvända. Huruvida vi älskar varandra, eller han älskar mig och huruvida barnet kommit till för att han ska få uppehållstillstånd eller inte så kan jag säga att det är en win win för båda. Vi träffades, blev kära, han gick avslag och jag gömde honom. Någon längre plan fanns inte. Bara vinna lite mer tid tillsammans. Har ju ingen anledning egentligen att förklara mer, men kan säga som såhär att jag varit barnlös fram till nu. Ofrivilligt. Massor med utredningar och grejer många år sedan. Jag ska helt enkelt inte kunna bli gravid. Men nu blev jag det iallafall och är jättelycklig för min fina bebis. Så planerat var det inte och inte förväntat och om någon nu tycket abort vore lämpligt isåfall så betackar jag mig. Jag har velat ha barn hela mitt vuxna liv och så fick jag det tillslut. Verkligen inte optimal livssituation men jag välkomnade detta barnet 100%. Så för oss är det vinst för båda. Så enkelt och så svårt på samma gång. Vill att pojken ska ha din pappa nära och funkar det mellan oss så lever jag gärna med pojkens pappa. Funkar det inte av någon anledning så är det fortfarande viktigt för barnet att ha sin pappa i närheten och vid liv. Inte bara viktigt. Han har RÄTT till sin pappa.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (pp) skrev 2016-03-06 05:08:18 följande:

    Men förstår inte hur ni kunnat hamna i en situation där han vistas illegalt i landet trots att har giltiga skäl att få uppehållstillstånd bara han gör det på rätt sätt. Vilket i liknande fall oftast innebär att uppehållstillståndet måste sökas från hemlandet. Vet inte om det försvårar hans möjligheter att han nu vistas illegalt i sverige. Men det känns ju både dumt och oansvarigt av eratt ni inte redan långt tidigare tagit reda på exakt vad som gäller.

    Mitt bästa råd är att ni dels kontaktar migrationsverket för exakt information om vad som gäller och dels vid behov anlitar en jurist som är specialiserad på den här sortens frågor.


    Vi har långt tidigare tagit reda på vad som gäller. Vi har egentligen bara väntat på att barnet ska födas för att ta nästa steg. Så min fråga i tråden var om någon har erfarenhet om situationer som denna. Har fått en del svar som hjälpt. Sedan trådstart har han nu sitt ärende med Migrationsverket igen.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (SD) skrev 2016-03-08 17:13:34 följande:

    Så ni båda använder barnet som ett skäl att få uppehållstillstånd. Jag vill inte läsa mera, jag spyr


    Eh nä, jag är ju svensk medborgare och behöver inte något barn för att få uppehållstillstånd. Spyr lite tillbaka på din dåliga formulering.

    Nu finns barnet och har rätt till sin pappa.
Svar på tråden Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?