Inlägg från: Anonym (Lär få stanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lär få stanna)

    Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?

    Om du gifter dig med honom eller bor som sambo under äktenskapsliknande förhållanden så får man nästan alltid uppehållstillstånd, utan konstigheter. Däremot är ju du försörjningsskyldig tills de att han bott lagligt i Sverige i 3år och ni skulle separera.

    Vinner moderaterna/SD och får igenom sitt förslag om anhöriginvandring kan de ju förändras, men vet inte hur det ser ut om han redan fått uppehållstillstånd. Men har man barn ihop med en svensk medborgare lär man säkert få stanna oavsett.

  • Anonym (Lär få stanna)
    Anonym (suck) skrev 2016-02-29 19:33:04 följande:
    Nej det är hon inte. Dom är försörjningspliktiga mot varandra precis som alla andra sambo par/gifta. Och dom har samma rätt att söka socialbidrag som alla andra om det skulle behövas.
    Tyckte inte jag påstod något annat? Ja, hon har rätt att söka bidrag gemensamt med honom. Båda blir försörningskyldiga emot varandra. Menade inte att hon måste kunna betala för honom, utan bidrag.
  • Anonym (Lär få stanna)
    Anonym (suck) skrev 2016-03-02 00:35:59 följande:
    Du skrev att hon skulle va försörjningspliktig i 3 år tills han var medborgare och om dom skulle separera. Vilket inte stämmer.
    Ja, hur menar du att de inte stämmer? Att hon är försörjningsskyldig betyder inte att hon många KUNNA försörja honom, bara att om hon har pengar så måste hon försörja honom. Dvs, han har inte rätt till bidrag sålänge hon har pengar.
    Förstår inte hur jag kan bli tydligare.
  • Anonym (Lär få stanna)
    Anonym (suck) skrev 2016-03-02 20:20:49 följande:
    Ja. Men inte i 3 år, utan så länge dom är tillsammans och definitivt inte om dom gör slut. Samma regler gäller för dom som alla andra.

    Du verkar ha lite svårt att förstå vad folk menar och drar egna slutsatser. Ja, självklart är hon inte försörjningsskyldig om de gör slut. Då blir han antagligen av med uppehållstillståndet. Jag har inte påstått att hon är försörjningskyldig om de separerar.


    Vad som är relevant och jag har förklarat flera gånger är att sålänge de är ihop och lever under äktenskapliga förhållanden så får han uppehållstillstånd och hon är försörjningsskyldig. Hon måste alltså antingen kunna försörja honom, eller söka bidrag med honom, om han inte fixar ett eget jobb.


    Vad jag menade är att hon antagligen måste betala för honom. Jag syftade på att han inte kan söka bidrag på egen hand medans hon har inkomst.

  • Anonym (Lär få stanna)
    Anonym (suck) skrev 2016-03-02 00:35:59 följande:
    Du skrev att hon skulle va försörjningspliktig i 3 år tills han var medborgare och om dom skulle separera. Vilket inte stämmer.

    "Däremot är ju du försörjningsskyldig tills de att han bott lagligt i Sverige i 3år och ni skulle separera."


    Vad jag menade var att hon är försörjningskyldig tills de separerar. När han bott i Sverige i 3år med henne kan de separera(flytta isär) och då är hon inte försörjningskyldig längre. Bor man ihop som sambos är man ju fortfarande försörjningskyldig även efter de 3åren.

Svar på tråden Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?