• Anonym (@@@)

    Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?

    Anonym (Anonym nu) skrev 2016-02-27 23:27:32 följande:

    Ni som har erfarenhet av uppehållstillstånd, vad tror ni om chanserna för mitt barns pappa?

    Han kom som asylsökande men fick avslag. Sista negativa kom efter vi träffats. Han undkom utvisningen genom att han drog från migrationsverkets kontor. Har sedan dess varit i mitt hem. Jag blev gravid och nu är barnet fött. Han är registrerad som pappa och vi har delad vårdnad. Nu skickar han in en ny ansökan, på anknytning. Han har helt klart sina avslag samt illegal vistelse emot sig i ansökan, men vad tror ni?

    Har han någon chans?


    Man undkommer inte en utvisning genom att dra från deras kontor, däremot kan man få besked om avslag/ utvisning där :)

    Hur länge har han bott hos dig?

    Vad skrev du på födelseattesten för ditt barn?
  • Anonym (@@@)
    Anonym (Anonym nu) skrev 2016-02-29 14:40:12 följande:

    Nej det är klart att inte flyget stod klart för avfart vid deras kontor, men då han vägrade skriva på att han accepterade att lämna landet när han fick besked om utvisning så passade han på att sticka från deras kontor när kvinnan som höll i mötet gick iväg för att prata med någon.

    Han gick lugnt därifrån och åkte hem till mig igen. De vet ju ännu inte var han uppehållit sig.

    Han har bott här 1,5 år nu.

    Födelseattest har jag aldrig skrivit men han är registrerad som barnets pappa via familjerätten och finns med i Skatteverkets register nu.


    Jo jag fattade att han är registrerad som barnafar, var mera lite nyfiken på hur (personnr o sånt). O ni hade alltså varit tillsammans ca 6 månader innan du blev gravid. Hur tänkte du dig att det skulle bli om han aldrig får uppehållstillstånd? Jag menar, du kan väl inte gömma honom hos dig i all evighet.
Svar på tråden Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?