• Anonym (pp)

    Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?

    mawliens skrev 2016-02-28 01:49:30 följande:

    Vilka vidriga människor det finns (ja, jag syftar på er som kommenterar så respektlöst) och det värsta är att ni smyg rasister direkt ska försvara er med att ni "inte" har något emot utlänningar. Hade gärna skickat er och era familjer till ett krigsdrabbat land och sedan velat höra era åsikter på nytt. Låter jag hjärtlös? - Jag är precis lika hjärtlös som ni är som vill lämna ett barn utan rätten att få ha sin far närvarande under sin uppväxt. Ni känner inte människan så vilka fan är ni att sitta här och berätta för TS hur och vem han kommer att bli i framtiden? Han kanske inte kommer från ett krigsdrabbat område men det betyder inte att han inte flytt något annat hemskt, ni vet INGENTING. TS blir som sagt skyldig att försörja barnets pappa så ni behöver inte vara oroliga att han ska "ta" era pengar.

    Svar på din fråga TS - Oavsett situationen är jag 99% säker på att de beviljar hans uppehållstillstånd då de utgår från barnets bästa, vilket är att ha båda sina föräldrar närvarande i livet.

    Lycka till och låt dig inte tryckas ner av dessa smygrasister =)


    Ja nåt har han ju flytt från. Men ingenting tillräckligt allvarligt för att bli beviljad asyl. Men det är helt irrelevant för frågeställningen. Han kommer förmodligen beviljas uppehållstillstånd här nu när han har anknytning till sverige. Tror att grundregeln är att man måste åka hem till sitt hemland under ansökningsprocessen men det finns en massa undantag och så. Bäst att kolla med migrationsverket om vad som gäller.
  • Anonym (pp)
    Anonym (parasit) skrev 2016-03-02 04:58:35 följande:

    Jo, det har de.

    Konstig att du inte vet det. Men kanske lika bra.

    Du vet väl vad sådana som utnyttjar andra kallas?


    Att lyfta bidrag som man har laglig rätt till kan knappast kallas för att snylta.
  • Anonym (pp)
    Anonym (Anonym nu) skrev 2016-03-05 23:46:13 följande:

    Nej vi träffades när han fortfarande hade sitt fall hos Migrationsverket.


    Men förstår inte hur ni kunnat hamna i en situation där han vistas illegalt i landet trots att har giltiga skäl att få uppehållstillstånd bara han gör det på rätt sätt. Vilket i liknande fall oftast innebär att uppehållstillståndet måste sökas från hemlandet. Vet inte om det försvårar hans möjligheter att han nu vistas illegalt i sverige. Men det känns ju både dumt och oansvarigt av eratt ni inte redan långt tidigare tagit reda på exakt vad som gäller.

    Mitt bästa råd är att ni dels kontaktar migrationsverket för exakt information om vad som gäller och dels vid behov anlitar en jurist som är specialiserad på den här sortens frågor.
Svar på tråden Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?