Inlägg från: Anonym (Anonym nu) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym nu)

    Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?

    Ni som har erfarenhet av uppehållstillstånd, vad tror ni om chanserna för mitt barns pappa?

    Han kom som asylsökande men fick avslag. Sista negativa kom efter vi träffats. Han undkom utvisningen genom att han drog från migrationsverkets kontor. Har sedan dess varit i mitt hem. Jag blev gravid och nu är barnet fött. Han är registrerad som pappa och vi har delad vårdnad. Nu skickar han in en ny ansökan, på anknytning. Han har helt klart sina avslag samt illegal vistelse emot sig i ansökan, men vad tror ni?

    Har han någon chans?

  • Svar på tråden Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (Varför?) skrev 2016-02-27 23:31:08 följande:

    Varför går man och blir gravid och får barn med någon som vistas illegalt i Sverige?

    Han har alltså inte ens lyckats få asyl i Sverige, som är mest generöst i hela EU med asyl, och kom alltså inte hit för att han behövde fly från något.

    Han kommer vara en livslång försörjningsbörda för oss andra svenskar om han får stanna, så jag hoppas han får avslag. DU kan väl flytta med honom hem till hans hemland istället?


    Nja, hur och varför det blev barn är ju inte viktigt nu och flytt för mig känns inte aktuellt. Trivs i Sverige. Ekonomiskt drabbar det bara mig för jag blir försörjningsskyldig om han får stanna... Och hittills är det mina pengar som går till hans uppehälle inte någon annans. Men hur som, jag lever gärna med honom om han får stanna. Annars blir jag ensamstående. Och fortfarande försörjer jag mig själv. Men jag tänkte mer om det var någon som hade erfarenhet av hur oddsen ser ut.
  • Anonym (Anonym nu)

    Hmm... Låter hemskt. Vill inte ut ur mitt skimmer. För det är så oerhört rosa och hjärtligt just nu. Vill egentligen bara höra om någon vet chanserna.. Eller ska vi kalla det risken att han får stanna..Så att jag kan tänka nästa steg.

  • Anonym (Anonym nu)

    Jag är inte i nåt skimmer, var ironisk. Fast det kan ju inte du veta att jag är. Vill fortfarande bara veta lite om oddsen. Han kommer ju lämna in en ansökan. Så förutom personliga tyck så undrar jag om någon vet hur man brukar bedöma. Ok, jag har förstått att du hoppas han får avslag, men kan vi hitta lite fakta. Seriöst alltså.

  • Anonym (Anonym nu)
    Drottningen70 skrev 2016-02-28 00:10:22 följande:

    Han kommer med stor sannolikhet att beviljas anknytning till dej och dit barn. Men det kan ta tid då migrationsverket har lite att stå i just nu.


    Jo de har ju lite annat att titta på också. Men jag funderar på eftersom han vistats illegalt sedan avslag, det kanske kan försvåra för honom.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (Sara) skrev 2016-02-28 07:11:54 följande:

    Uppehållstillstånd på anknytning måste han söka från sitt hemland och vänta där på besked. Endast om barnet är väldigt beroende av honom som undantag kan göras. Hur det går kan bara framtiden utvisa. Varför undrar du?


    Varför jag undrar? :) Naturligtvis för att försöka få en realistisk bild av hur framtiden kan se ut. Har läst om hur han ska gå tillväga och vet att de flesta måste söka från hemlandet, att undantag finns osv. Min huvudsakliga fråga var och är fortfarande hur oddsen ser ut. Måste ju finnas människor som har erfarenheter som kan berätta hur det gick för dem.
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (bella) skrev 2016-02-28 02:45:00 följande:

    Min sambo hade också stannat här för länge när jag blev gravid. Hade dock aldrig sökt asyl (var här som turist) och stannade när jag råkade bli gravid. Att han vistats här olagligt hade inget med deras.beslut att göra. Det var inget de nämnde alls. Däremot blev han tvungen att åka till hemlandet och söka därifrån. Men nu kanske ni inte behöver det?


    Hej. Tack för ditt svar. En praktisk fråga direkt eftersom du gått igenom denna processen innan. När han ansöker nu inifrån Sverige ( oavsett om de säger att han ska till hemlandet i väntan på beslut ) är han undantagen av ansökningsavgiften då? Står ju att det finns vissa undantag, men blir inte klok på hur det blir i hans fall. Vet du?
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (parasit) skrev 2016-02-28 11:29:19 följande:

    Jösses, inte ens det vill han bidra med för att få en evighetsförsörjning av Sverige... "Nej jag vill INTE belala avgiften!!!!!"


    Inte frågan om vill. Ska den betalas så gör vi ju det, men i vissa fall ingår inte avgift. Det är väl ändå himla onödigt att betala om det inte ska betalas. Handlar ju inte om nåt slags uppskov, en helt vanlig regel. Betalar du tex dina barnomsorgsavgifter dubbelt varje månad för att visa tacksamhet för vårt välfärdssystem?
  • Anonym (Anonym nu)
    Anonym (Jag) skrev 2016-02-28 12:08:22 följande:

    Man kan bara gissa hur många kvinnor mannen försökte göra gravida innan han hittade ts och lyckades.

    Hon borde bli försörjningsskyldig för mannen oavsett om deras förhållande tar slut.

    Risken är ju stor att han lämnar henne så fort han fått uppehållstillstånd.

    Om er kärlek är äkta borde Du ts självklart flytta till hans land. Det är ju inget farligt där eftersom han inte har asylskäl och då kanske ni kan leva lagligt istället!


    Jag borde inget alls. Jag vill bo kvar i Sverige. Med mitt barn. Däremot är det ju möjligt att han får bo i sitt hemland om han blir nekad att stanna hos sitt barn, men jag flyttar ingenstans. Det här handlar om barnets rätt till båda sina föräldrar, no more no less. Sedan kan vi tycka vad vi vill om det.
  • Anonym (Anonym nu)

    Barnomsorgsavgifter var såklart ett exempel, men det verkar vara svårt att tänka utanför ramarna här så jag har överseende ;) Tack för omtanken men inte behöver du tycka synd om mig inte. Men tack ändå, ju fler som dig desto varmare samhällsklimat. Kram på dig


    Anonym (parasit) skrev 2016-02-28 12:39:51 följande:

    Jag har inte barnomsorgsavgifter att betala, således inga barn i förskoleåldern/småknattar på lågstadiet.

    Du är naiv, otroligt naiv. Jag tycker faktiskt synd om dig som försatt dig i den situation du är i. Ju fler som d och din gubbe, desto sämre välfärd.


Svar på tråden Vilken chans har han till uppehållstillstånd ?