• Brumma

    Bör hon kalla mig mamma?

    Anonym (hmm) skrev 2016-02-25 18:03:03 följande:

    Det är helt omöjligt för oss i tråden att veta om mamman är en bra mamma eller ej eftersom hon inte skriver här själv och ts inte har minsta aning om den saken!

    Däremot vet vi att barnet har en närvarande mamma i sitt liv och att ts därav ska säga till barnet femtielva gånger om dagen om det behövs att kalla henne vid hennes namn eller hitta på ett smeknamn som är lättare att uttala! Absolut inte mamma!


    TS ska?

    Det bestämmer du?

    Du kan tycka en sak men du är knappast i position att tala om för TS vad hon SKA göra.

    Du och några andra tycker en sak. Jag och ytterligare några andra tycker något annat. Vi kan uttrycka vår åsikt men knappast tala om att hon "ska" göra på ena eller andra sättet.

    TS har nog mer aning än vad vi här i tråden har om hur mamman är som mamma. Det är oundvikligt att ta del av vissa saker gällande ena föräldern när man lever med den andra.
  • Brumma
    BioBonus skrev 2016-02-25 19:14:17 följande:

    Vad har du för arbete som dagligen träffar på dessa kvinnor? Mycket nyfiken vart dessa kvinnor hamnar för jag har i mitt liv aldrig träffat en sådan kvinna.


    Nej. Visst är det konstigt ..

    Känner många bonusmammor.. INGEN har någon önskan att ta över mammans plats. Eller utmanövrera mamman ur pappans liv för att det finns en "historia" man inte vill kännas vid eller bli påmind om.

    Känns lite lätt fabricerande och "läst mellan raderna". Men det är tydligen hekt ok att ta det där inbilla mellan raderna och glra det till sin sanning.
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-25 21:23:42 följande:

    Märkligt att en hel del här inne verkar ta mina inlägg som personliga påhopp, när det är TS jag refererar till...hahaha patetiskt faktiskt.


    Är det någon som gjort detta?

    Vilka då?

    Har inte märkt någon som gjort det faktiskt .. Du får gärna länka till dessa personers inlägg.

    Det är inte så att du läser in saker nu igen? Mellan de berömda raderna menar jag?

    Patetiskt? Snarare är det väl patetiskt att vara tvungen att ge andra människor känslor för att man inte kan ta åt sig vad de faktiskt skriver..
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-26 10:02:53 följande:

    Jag träffar alla olika kvinnor, på båda sidor. Där "bonusmamman" svartmålar den biologiska helt utan grund och anser att barnet har det bättre hos henne och sambon, maken. Och jag träffar även mammor som känner sig hotade av den nya kvinnan i barnets liv, jag vill bara få fram att det faktiskt förekommer.

    Just nu är det ett ärende där pappans nya vill framställa biomamman som svårt psykiskt sjuk, och vill kapa alla band mellan sin sambo och hans fd kvinna på detta sättet. Och anser att hon är bättre för barnet än mamman, så ja det händer faktiskt.


    Det är väl ingen dom påstått att det aldrig händer?

    Det som ifrågasätts är att du möter sådana kvinnor varje dag och att det, enligt dig, ät vanligt..
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-26 10:52:32 följande:

    Det ÄR vanligare än du tror!!


    Jag är ledsen men du har i tråden gett bevis på att du tolkar saker efter egna fördomar, du har bemött TS otrevligt och även läst in saker i andras svar till dig än vad som faktiskt skrivs.

    Du framstår inte som seriös och det gör det svårt att ta det du skriver på allvar.

    Så nej, ditt ord räcker inte riktigt här.

    Ett tips på om du vill att folk skall ta det du säger på allvar är ju att inte "läsa mellan raderna" riktigt så mycket som du gör.
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-26 12:42:22 följande:

    Jag skrev vid något tillfälle att man kan läsa mellan raderna, detta har du hängt upp dig på väldigt, nästan på ett onaturligt sätt. Jag skiter helt ärligt fullkomligt i vad du tror om det jag skriver eller inte. Du har din uppfattning och jag har min, jag kan inte se att jag bett dig att snälla, snälla tro på vad jag säjer, det räcker att jag VET att det jag säjer är sant. Du tar åt dig väldigt personligt, till den grad att det är svårt att se att du inte skulle vara ts, vilket jag i sig skiter i. Du behöver inte bemöda dig att skriva till mig mer, det ger mig absolut inget att tala med människor av lägre nivå.


    Det är just det där "tar åt dig personligt" som är DIN uppfattning. Varifrån du fått det vet jag faktiskt inte.. Just gällande det har du läst mellan raderna och misslyckats med det fatalt..

    Jag tar inte år mig det minsta av vad du skrivit, det har nämligen inte det minsta med mig eller mitt liv att göra.

    Däremot reagerar jag när någon blir behandlad illa och misstros enbart pga av ett prefix. DET är varför jag besvarar dina inlägg, inte för att jag tar åt mig personligt.

    Att du inte kan se skillnaden är faktiskt lite skrämmande med tanke på vad du påstår dig arbeta med.

    Du visade precis vilken nivå du själv ligger på som var tvungen att slänga in ett personligt påhopp lite sådär som en knorr.

    Får det dig att känna dig lite bättre än mig? Tyvärr måste jag göra dig besviken. Jag är inte på lägre nivå. Men om du måste få tro det för att må bra är det upp till dig. Dock säger det mer om dig än om mig..
  • Brumma
    Anonym (B) skrev 2016-02-26 13:06:26 följande:

    Mitt tips är att bara ignorera Brumma som är så här i tråd efter tråd!


    Ifrågasätter när folk läser in saker som inte stämmer eller ifrågasätter när folk beter sig illa?
  • Brumma
    Anonym (Namn eller mamma?) skrev 2016-02-26 14:12:28 följande:

    Jesus. Vad sjutton händer här egentligen? Jag vet inte ens längre vad man ska svara på eller inte... Jag har inget behov av att "ta bort" biomamman från vårt liv. Hon finns där och kommer att vara i 16 år till om inget oförutsett händer och det har jag kommit att acceptera. Sen kan jag väl reflektera över hurvida hon är(just nu och det senaste året) närvarande och hur sjutton det är praktiskt att flickan står skriven hos en kvinna hon inte bor hos mer än ett par dagar i månaden.

    Vi vet hur lite mamman har dottern eftersom att dagis har gått tillbaka och kollat åt oss hur ofta barnet varit där. Och hon började på dagiset i augusti = vi vet inte med säkerhet hur umgänget såg ut innan det mer än att det alltid var mormor som hämtade och lämnade hos min sambo. Utöver det har vi mött henne på buss och liknande med System-påsar på de helger hon påstått att hon haft dottern eller jobbat. Såklart fanns inte barnet att se någonstans. Så jag "svartmålar" inte någon. Jag konstaterar utifrån mina och sambons erfarenheter och vår kunskap kring människan.

    Så är det så märkligt att jag känner ett agg mot kvinnan för att hon väljer spriten framför umgänge med sin dotter? En snäll och oskyldig tvååring? Klart som sjutton att jag blir ledsen. Har själv haft en sådan pappa som valde div olika fruntimmer, pengar och whisky framför mig och mina syskon. Så kanske jag tar det personligt också, men ingen ska behöva ha det som jag hade det.

    Min sambo är fullt kapabel att ha heltid. Soc har inte sagt att han inte är det, det enda som är problemet egentligen är att han har svårt för konflikter då han är så rädd att de båda ska tappa vårdnad trots att det ej finns någon grund för att han skulle tappa. Nu har de tack och lov lyckats komma överens själva om att han har heltid och mamman tar då hon "kan". Men ska tydligen stå kvar skriven hos mamman.

    Sen har vi kommit överens om att jag tänker inte rätta lillan mer än möjligtvis bonusmamma. Så tack och hej, för det här spårar ur alldeles för mycket för att jag ska kunna fortsätta vara delaktig.


    Då önskar jag er lycka till.

    Känns som om det är ett mycket bättre upplägg om man ser till tvååringen. Och hon är ju faktiskt viktigast i det här :)

    Ber om ursäkt för hur tråden spårat, även om jag menat väl vet jag att jag varit delaktig.
  • Brumma
    Anonym (mm) skrev 2016-02-26 16:38:53 följande:

    Men om pappan ska ha heltid ska väl barnet också stå skriven där? Är väl olagligt annars? Misstänker bidragsfusk från mamman isåfall. Då hon nog får barnbidrag, underhåll och troligtvis bostadsbidrag endast om barnet är skriven hos henne. Det är väl också olagligt att ha såna bidrag utan giltig anledning?


    Barnbidraget kan man välja om själv. Dvs pappan har i nuläget laglig rätt till hela barnbidraget men kan välja att avstå det till mamman om han vill.

    Bostadsbidrag baserat på att barnet bor hos mamman är i nuläget bidtagsfusk ja.

    Underhåll är mamman skyldig att betala till pappan om pappan begär det. Begär mamman underhållsstöd vid växelvis boende tex är även det bidtagsfusk.

    Barnet måste även byta folkbokföringsadress för att följa folkbokföringslagen.
  • Brumma
    Anonym (bs) skrev 2016-02-26 18:54:36 följande:

    Om förskolan har gjort det du påstår så har de brutit mot tystnadsplikten. Sen kan det vara så att mormor har hämtat även om barnet sen har varit med sin mamma. Du har alltså inte sett något med egna ögon utan "vet" hur hon är sen tidigare och tycker att det är giltig? Det förklarar mer varför soc kan ha åsikter om varför barnet ska vara fortsatt skriven hos mamman. Att man har systempåsar betyder inte att man har sprit i dem. Här används de både till matlådor och tvättmedel om jag inte ska tro att alla mina grannar super konstant och är alkoholister.

    Du gör rätt i att inte rätta flickan. Vad hon säger är hennes val. Jag önskar er alla ett gott framtida samarbete.


    Förskolan har inte tystnadsplikt om vem som hämtar gentemot en vårdnadshavare.
Svar på tråden Bör hon kalla mig mamma?