• Anonym (?)

    Bör hon kalla mig mamma?

    Men varför har ni inte hela boendet och att mamman har typ varannan helg? Har ni haft kontakt med familjerätten eller är det "vanliga" soc? För vanliga soc lägger sig inte i familjerättsliga frågor och det kanske är värt att ta en vända hos familjerätten och få en dom på boendet och umgänget. Låter inte som att det skulle vara särskilt svårt för pappan.

  • Anonym (?)
    Anonym (Namn eller mamma?) skrev 2016-02-24 00:18:41 följande:
    Inte underhållsstöd. Hon har sökt heltids-underhåll och soc säger att det spelar tydligen ingen roll vad min sambo gör, hon får visst pengarna ändå enligt dom? :o Mamman vägrar att skriva över. Hon menar att det är bara tillfälligt att hon inte har sin dotter och att det är självklart att flickan ska stå skriven hos sin mamma... Det har varit "tillfälligt" i mer än ett års tid nu. Brottsligt? Oh herregud stämmer verkligen det? Det hade jag ingen aning om! Får ta upp det med sambon imorgon när vi kliver upp... :( Aldrig att vi skulle ta ifrån lillan rätten att träffa mormor! Speciellt inte nu när hon är där så ofta. Men vv är ju inte direkt optimalt när mormor är så sjuk och går på cellgiftsbehandling...
    Vad har soc med underhållsstödet att göra? Ni ska inte betala en krona till henne och sedan kan hon isf gå genom FK och begära, men de kommer ju aldrig att godkänna det.

    Vad gäller var flickan är skriven så kan man själv skicka in en blankett till Skatteverket även om inte båda vårdnadshavare skriver på och sedan gör de en utredning om var flickan verkligen bor och skriver henne på rätt adress. Klart mamman vill ha henne skriven hos sig, hon får väl antagligen bostadsbidrag skulle jag kunna tro utifrån det du beskriver.

    Men varför svarar du inte på de inlägg om att stämma på boendet? Har detta redan prövats eller är det bara att ni inte vill?
  • Anonym (?)
    Anonym (bonus&bio) skrev 2016-02-26 15:00:08 följande:
    Jag hoppas för flickans skull att du inte blir långvarig i hennes och pappans liv. Det bådar efter vad jag har läst av dig i denna tråd. Obestämd

    Men jag hoppas allt går bra för flickan smile1.gif
    Hur fan kunde du utläsa det ur ts 11 (!) inlägg i tråden (inklusive ts)? Jag själv gick tillbaka och läste enbart ts inlägg och kunde inte se något som var konstigt ur någon synvinkel.

    Däremot har jag sett folk som läser in mycket mer än vad ts faktiskt säger och förlägger en massa ord och känslor hos ts som vi inte alls vet något om, och sedan har dessa personer dragit slutsatser om ts utifrån dessa antaganden.
  • Anonym (?)

    Kanske man inte behöver diskutera en annan tråd i den här tråden, det hjälper ju inte ts precis.

Svar på tråden Bör hon kalla mig mamma?