• Anonym (.)

    Bör hon kalla mig mamma?

    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-24 22:25:50 följande:
    haha anklagad, jag yttrar tankar och åsikter som du, inget konstigt alls. Ts själv använder ordet bullshit så vad är problemet? Att ja inte stryker medhårs?
    Först är inte mamman bra enl Ts, sedan så är dagis viktigare än relationen med mormor. Att ts vill få bort sambons fd liv ur hennes eget är ganska så uppenbart.
    Om det TS skriver stämmer - tycker du då att mamman är bra?
    TS har inte skrivit att dagis är viktigare än relationen med mormor.
  • Anonym (.)
    Anonym (Mamma till några barn som bor hos pappan) skrev 2016-02-25 01:44:37 följande:
    Orkar inte läsa alla svar.

    Men stort NEJ du ska inte kalla dej mamma, du ger bara din vinkling i tråden. Hemskt för mamman... även om du utmålar henne som hemsk. Du kan vara en mammafigur, bonusmamma, extramamma osv...

    Sen inte sagt att barnet kommer ha dej som en "mamma" i hjärtat (och kanske enda) men du är inte mamman. Det är varken rätt mot barnet eller mamman frågan.

    PUNKT.
    För dig och i er situation är det möjligtvis totalt fel att dina barn skulle kalla sin styvmamma för mamma, men TS situation är annorlunda. Jag förstår att du är starkt emot TS, men ser man bilden utifrån så bör barnet absolut få säga mamma till henne.
  • Anonym (.)
    Anonym (bonus&bio) skrev 2016-02-25 10:35:42 följande:
    Varför då? Ts kan vara borta imorgon, biomamman försvinner aldrig om det inte är så att hon avlider!

    Nej, ts är pappas flickvän NN och inget annat! Detta barn behöver inte bli än mer förvirrat!

    HUR LÄNGE HAR DU FUNNITS I BARNETS LIV TS?!
    TS har ingen som helst skyldighet att berätta hur länge hon funnits i barnets liv, så varför skriker du åt henne?

    Biomamman är redan "försvunnen". Kanske hon kommer tillbaka senare, vem vet? Barnet bör naturligtvis veta vem som är hennes riktiga mamma. En 2-åring förstår om man säger "du får kalla mig mamma om du vill, men du vet ju att jag egentligen är låtsasmamma" eller vad man nu vill säga. Detta behöver givetvis inte upprepas dagligen, utan som påminnelse ibland, och barnet påminns ju naturligt när det skall träffa biomamman. Man kan ju även välja att säga till barnet att det är ok att det har två mammor. Många barn har två mammor.

    Vi vet inte om TS förhållande med pappan håller en livstid eller inte. Kanske det varar i åtminstonde 20 år. Kanske inte. Om TS är borta imorgon så blir det varken mer eller mindre traumatiskt för barnet beroende på vad det kallar henne.
  • Anonym (.)
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-25 16:19:05 följande:
    Märkligt av ts och andra i denna tråden att få den att handla om enbart Ts, inte något om hur pappan till barnet ställer sig till situationen, utan enbart ts egna känslor?! Det är pappans ansvar att se till dotterns bästa, och är det så illa som Ts säjer i flickans situation och pappan inte agerar så är han inte heller lämplig, kanske därav att han inte heller har hela boendet så ts till slut slipper kännas vid att han har ett förflutet som inte är med henne.
    Det är väl inte ett dugg märkligt att en tråd handlar om just TS? Det är ju hon som gjort tråden. Pappan kan inte svara för sig själv här, utan det är TS vi får skriva till.
    TS ställde en fråga om hon bör låta barnet kalla henne mamma. Hon har skrivit att pappan tycker det. Även vänner och familj tycker så. Hon vill ha fler tankar kring detta. Allt spekulerande i annat är egentligen ot, och har helt spårat ur i vissa fall där några personer tror sig veta vad som pågår bakom kulisserna, och gissar hej vilt att TS version inte kan stämma. Sorgligt.
  • Anonym (.)
    Anonym (hmm) skrev 2016-02-25 18:03:03 följande:
    Det är helt omöjligt för oss i tråden att veta om mamman är en bra mamma eller ej eftersom hon inte skriver här själv och ts inte har minsta aning om den saken!

    Däremot vet vi att barnet har en närvarande mamma i sitt liv och att ts därav ska säga till barnet femtielva gånger om dagen om det behövs att kalla henne vid hennes namn eller hitta på ett smeknamn som är lättare att uttala! Absolut inte mamma!
    Om det TS skriver stämmer, dvs att barnet träffat sin mamma 12 gånger sedan augusti och att hon struntar i att gå till möten på familjerätten och soc, så kallar inte jag det att hon har en närvarande mamma i sitt liv. Är man bara 2 år behöver man mer än så för att någon skall kunna kallas närvarande. TS kanske inte kan veta om det är en bra mamma, men som sagt... mer än att träffa sitt barn ett par dagar per månad, samt att dyka upp på möten som gäller barnet tycker jag krävs för att man skall kallas en "bra mamma".

    Tycker du det bästa för barnet är att få höra femtielva gånger om dagen att det säger fel?

  • Anonym (.)
    Anonym (hmm) skrev 2016-02-25 19:52:10 följande:
    Jag vet inte vad du pratar om då jag inte har ifrågasatt ts motiv.
    Jag anser att hon kan hitta på ett smeknamn som dottern kan kalla henne eftersom hon inte kan uttala ts namn.

    Däremot kan ts vara skadlig för barnet, det vet man inte än. Detta då ts har ett sånt enormt agg (hat? Svartsjuka?) mot mamman och även snackar skit om mormor.
    Får hoppas att pappan inte beter sig lika illa, han har iaf älskat sitt ex och även skaffat barn med henne!
    Vänta lite nu... var står det att ts har ett enormt agg mot mamman? Menar du när hon skriver att hon är orolig för hur biomamman skall reagera? När hon skriver att hon är arg på mamman för att hon inte tar något riktigt ansvar och försöker lära känna sin dotter? Hade det varit bättre om TS tyckte det var helt ok att mamman är frånvarande så mycket?

    Snackar skit om mormor? Menar du att hon berättar att mormor är fd narkoman och fängelsekund? Eller menar du den delen när ts säger att de ofta pratar om mormor med barnet och aldrig skulle ta ifrån henne rätten att vara hos mormor?

    Frågan är hur det kommer sig att du verkar ha ett sånt agg mot TS?

  • Anonym (.)
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-26 10:07:48 följande:
    Just i detta fallet så var föräldrarna till den lilla flickan väldigt bra vänner och hade ett bra samarbete angående dottern tills dess att den nya sambon kom in i bilden. HON har polisanmält mamman för diverse olika saker som bara gång på gång läggs ner, det har varit soc anmälningar där soc inte anser att bio mamman brister på något sätt, Märk väl att det är INTE pappan som gör dessa anmälningar utan det är hans sambo, vilket har lett till en enorm konflikt och flertal förhandlingar i TR mellan föräldrarna.
    Om man nu skall spekulera så kanske det är så att det finns grund för polisanmälningarna, och kontakten till soc, bara att pappan inte kan se detta för han är alltför van vid hur mamman är. Att de har ett gott samarbete innebär inte automatiskt att barnet inte far illa. Att polisanmälningar läggs ner innebär inte heller att brott inte begåtts, bara att bevisen inte håller. Fast, vi kanske bara skall lita blint på att den som är utsatt för anmälningarna inte gjort något och att den andra hittar på?
  • Anonym (.)

    TS, skönt att ni får ha barnet heltid nu. Däremot borde ni verkligen göra något åt var hon är skriven. Hon skall enl lag vara skriven hos er, och det är ett lagbrott att hon är skriven hos mamman om hon bor hos er.
    Dessutom kommer all viktig post till mamman om hon är skriven där, tex tandläkarbesök mm.
    Hon har ju redan sin förskola, men sedan när hon skall börja skolan så spelar det stor roll var hon är skriven.
    Ni borde verkligen ändra detta!

  • Anonym (.)
    Anonym (bonus&bio) skrev 2016-02-26 15:00:08 följande:
    Jag hoppas för flickans skull att du inte blir långvarig i hennes och pappans liv. Det bådar efter vad jag har läst av dig i denna tråd. Obestämd

    Men jag hoppas allt går bra för flickan smile1.gif
    Hm, du tycker inte att flickan verkar må bra av att ha TS där?
    Tja, alla läser vi olika och tolkar olika beroende på tidigare erfarenheter.
    Jag tycker TS verkar vara en toppen-vuxen att ha i barnets liv.

  • Anonym (.)
    Anonym (mia) skrev 2016-02-29 18:01:04 följande:
    Så kvinnan ska först föda barnet,och sen ska fantastiska bonusmammor ta hand om hennes barn?Är det inte bättre att alla tar själv hand om barnen som dom har tillverkat till världen.
    Självklart är det allra bäst om biomamman och biopappan mår bra tillsammans och lever i en lycklig kärnfamilj. Nu fungerar det inte så alltid, och om mamman och pappan går skilda vägar är det väl toppen om deras nya partners tycker om barnen och behandlar dem väl?
Svar på tråden Bör hon kalla mig mamma?