• Anonym (H)

    Bör hon kalla mig mamma?

    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-25 12:41:22 följande:

    Ingen mamma som mår helt bra "överger" sitt barn, Flickan är liten, kanske mamman fått en förlossningspsykos eller dyl och behöver hjälp i sin föräldraroll, OM det nu stämmer som Ts säjer med mammans frånvaro. 

    Men Ts ska absolut inte ta sig an den rollen, jag är själv gravid med min man som inte är far till mina 2 tidigare barn, Där var jag väldigt tydlig med att mina barn har sin pappa men du kan vara en bästa vän och förebild, Punkt slut!

    Vad är det för kvinna som vill ta över någon annans barn, känns varken friskt eller sunt.

    Vi vet inget om biomamman eller mormor mer än det TS berättar och det är enbart becksvart, så på med hjälte manteln till Ts som kommer till undsättning.

    Ts, ni har inte funderat på att skaffa egna barn, så kan ditt barn kalla dig för mamma?


    Vad får du ut av att vara otrevlig och spydig?

    Det bästa vore väl om du faktiskt utgår från att det ta skriver är sant, annars är det väl himla onödigt att svara i tråden? Du hittar på dina egna sanningar och kastar ur dig elakheter.
  • Anonym (H)

    Först och främst så ska ni vända er till Skatteverket och få barnet skrivet hos er. Barnet ska stå absolut inte stå skrivet hos sin mamma, då hon inte har sin huvudsakliga dygnsvila där. Hon sover ju inte där öht.

    Vet inte om jag har missat det någonstans men underhåll ska självklart inte betalas från din sambo till mamman. Är det så att pappan betalar det så ska han ringa till FK och berätta hur det ligger till.
    Mamman ska inte ens ha barnbidraget.

    Om barnet ska kalla dig mamma eller inte är svårt. Kanske kan du säga att hon kan kalla dig för mamma NN tex. Eller låta henne kalla dig mamma men att du förklarar hur det ligger till. Att du inte är hennes biologiska mamma osv.

    Jag hoppas att det löser sig för er och den lilla flickan.

  • Anonym (H)
    Anonym (bs) skrev 2016-02-25 13:30:33 följande:
    Vid gemensam vårdnad ska föräldrarna vara överens om var barnet ska vara folkbokförd. Att barnet just nu är mer hos pappan betyder inte att barnet till 100 % SKA vara folkbokförd där. Det beror på situationen som ingen av oss vet något mer om än vad Ts har skrivit. Alla mynt har två sidor. En tärning sex. I det här fallet finns många fler som är inblandade och har egna sanningar.

    Varför inte följa Socialtjänstens rekommendation?
    Vad pratar du om?

    Barnet ska stå skrivet där hon har sin huvudsakliga dygnsvila, så enkelt är det. Barnet bor inte hos sin mamma öht så hon ska inte stå skriven där.

    TS sambo kan ändå skicka in till Skatteverket där han förklarar situationen och pga det så bör barnet vara skrivet hos honom. Även om de har gemensam vårdnad så kommer skatteverket göra en utredning om var barnet har sin huvudsakliga dygnsvila. Och eftersom att det är hos TS och hennes sambo så kommer barnet att skrivas där.
  • Anonym (H)
    Anonym (bs) skrev 2016-02-25 13:42:09 följande:
    Jag pratar om lagar och förarbeten och sådant där som ligger till grund för varför saker är som de är.

    Ts sambo kan skicka in en anmälan. Mamman kan svara och få intyg om att det inte förväntas vara för en längre tid och alltså ska barnet fortsätta vara folkbokförd hos henne. Du får gärna tro att du kan bestämma var barnet ska vara skriven men i verkligheten så finns det andra som fattar det beslutet utifrån de regler som finns.
    Det där intyget du skriver om har jag aldrig hört talas om. Var kan jag läsa om det?
  • Anonym (H)
    Anonym (bs) skrev 2016-02-25 14:03:06 följande:
    På samma ställe där du kan läsa om intyg som Brumma rekommenderade Ts att skaffa. Från förskola osv för att bevisa att flickan bara bor hos dem.
    Förskolan kan intyga hur det har sett ut den senaste tiden, ja.
    Alltså att barnet bor mest hos TS och hennes sambo och inget hos sin mamma.

    Hur ska de kunna intyga att det bara är på kort sikt, eller vad du skrev?

    Reglerna är enkla. Barnet ska stå skrivet där hon har sin huvudsakliga dygnsvila, vilket inte är hos mamman.

    Om mamman bestämmer sig för att ta ansvar för barnet så småningom så får hon väl höra av sig till Skatteverket för att ändra det. Men det finns inga garantier för att det kommer ändras.
  • Anonym (H)
    Anonym (bs) skrev 2016-02-25 16:59:47 följande:
    Precis som mamman kan få intyg gällande varför boendet inte ska ändras.

    Reglerna är inte fullt så enkla som du vill tro. Stadigvarande bosatt brukar ha en framtida gräns på ca ett år från ansökan kom in.
    Kan du visa varifrån din info kommer, för jag har aldrig någonsin hört talas om det du skriver!
Svar på tråden Bör hon kalla mig mamma?