Inlägg från: Anonym (Hanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hanna)

    Bör hon kalla mig mamma?

    Det bästa är att låta flickan bestämma själv. Gör inte en stor sak av att hon kallar dig mamma, kanske testar hon bara hur det känns eller så behöver hon dig verkligen som en mamma och vill ha dig som mamma. Ni kommer märka om hon fortsätter med det eller inte men försök vara neutrala och svara att hon får kalla dig det om hon vill. Det tror jag är det bästa. Har själv vuxit upp med en kvinna som inte är min mamma biologiskt men har alltid kallat henne mamma sen jag visste vad ordet mamma var. Vilken tur att hon har dig förresten :)

  • Anonym (Hanna)
    Anonym (hmm) skrev 2016-02-23 09:51:43 följande:

    Nej, mormor ska självklart ha både underhåll och barnbidrag eftersom hon i praktiken gör vad ett familjehem skulle göra. Hon ska inte ha mindre betalt - utan MER betalt. Kanske borde hon ansöka om "lön"/bidrag från socialtjänsten?

    I övrigt tycker jag definitivt INTE att ts ska låta dottern kalla henne mamma. I så fall är ju mormor lika mycket mamma som har henne 50% av tiden. 

    Nej ts heter sitt namn, mormor heter mormor och sedan får man hoppas att mamman kommer tillbaka till sin dotters liv inom kort!


    Du kan ju inte jämföra ts med mormodern :) klart att mormor ska kallas mormor och inte namn. Om flickan vill kalla ts för mamma är det väl inget fel med det? Hon träffar ju inte sin biologiska och längtar förmodligen efter en närvarande mamma. Varför skulle hon kalla mormor för mamma när mormor är mormor?
  • Anonym (Hanna)

    Som sagt, det finns ingen anledning att rätta henne! Hon kommer lära sig med tiden vad ordet innebär och då får hon bestämma själv om hon vill kalla dig det. Om ni rättar henne nu kan hon minnas det och se det som att du inte vill bli kallad för det. Rätta henne inte... Hon behöver dig! Ni verkar ha en fin relation.

  • Anonym (Hanna)

    Jag tycker folk här i tråden tänker lite fyrkantigt. Man kan kalla båda för mamma, det förminskar inte den biologiska mammans roll alls egentligen. Min kompis lever i ett lesbiskt förhållande med två barn och deras barn kallar båda för mamma. Big deal?

Svar på tråden Bör hon kalla mig mamma?