• lallallalla

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Libra1 skrev 2016-04-26 11:43:03 följande:

    Jag har också börjat få huvudvärk. Tar en alvedon ibland. Annars kanske lite friskluft? Det lättar lite för mig.


    Ja, frisk luft är fantastiskt! Värken lättar direkt! Men den kommer tyvärr tillbaks lika fort när jag går in igen.
  • lallallalla
    Filli89 skrev 2016-04-26 12:02:51 följande:

    Hey tjejer hur går det för er ? Tänkte titta in här o hejja på er och uppdatera hur d gått . Mitt missfall blev mer dramatiskt fick infektion i livmodern två dagar efter jag skrev här, hade räster så fick skrapa sen hade jag en fet myom som började växa under graviditeten mellan 10-15 CM som innan graviditeten bara var några mm (jag vet låter galet) var inlagd ett par dagar för infektionsvärdet låg på över 200 så blev antibiotika intervenöst sen blev utskriven för att fortsätta med tabletter hemma. Nu har jag operation (lapartomi) för myomet om två veckor, var tvungen att vänta på infektionen skulle lägga sig. Efter operationen måste ja vänta minst 3-4 månader innan jag kan försöka igen för att livmodern ska hinna återhämta sig så de är mest den biten som är jobbigast, väntetiden alltså. Usch de är bara att bita ihop. Grattis till er som det går bra för och beklagar till er som d inte gick lika bra för.


    Oj, vad jobbigt med så mycket väntan. Skönt att det är sommar under tiden i alla fall. Hoppas sol och semester kan lätta tyngden lite. Och så får du tänka att några av väntemånaderna är ju klinikerna sommarstängda.

    Hoppas det går bättre till nästa försök! Och hoppas du får läka och må bra utan nya myom nu. Kram
  • lallallalla
    Pusheen skrev 2016-04-26 13:53:30 följande:

    Jag vet! Det känns för jävligt att ta medicin. Vill verkligen inte det egentligen.

    Har även tänkt på det med koffein men jag dricker inget kaffe alls så jag tänker att lite Cola då och då kan inte skada men i början av grav ville jag unvika det med.

    Jag har kommit till den gränsen nu att jag inte står ut längre. Jag får riktigt aggressiva anfall med migrän som håller i sig i flera dygn.

    Ingen vanlig huvudvärk där mellan.

    Vaknade med ett anfall igår morse och det eskalerade under dagen och på kvällen höll jag på att slita håret av mig av smärtan och anfallet har fortfarande inte släppt, kanske mildrats något. Ligger hemma idag.

    Inte kul att sjukskriva sig var och varannan dag.

    Ringde dr som sa att jag skulle försöka ha is i magen ett tag till och hoppas på att det går över i andra timestern. Kanske ev sjukskriva mig lite så jag kan varva ner. Får se om jag står ut.. Vill helst inte sjukskriva mig.

    Känner precis dom du! <3


    Om du inte dricker kaffe alls så borde väl cola vara OK. Skönt att ha det att ta till. Jag kan nog inte vara utan min enda kopp på morgonen tyvärr.

    Vad säger din chef då? De kanske tycker det är bättre om du är hemma helt ett tag än några dagar varje vecka som man aldrig vet när de dyker upp?

    Jag vågar knappt säga att jag har ont på jobbet. Riktigt ohälsosam arbetsplats just nu. :/ Och samtidigt "får" man ju inte vara sjukskriven när man är gravid, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra.
  • lallallalla

    Iskristall och Pusheen > Grattis tjejer!! Åhh, det är så roligt att se lilla bebben. Det blir så fantastiskt verkligt då.

  • lallallalla

    Jag har börjat känna lilla Pyret. Första gången var redan i v.12, men då vågade jag inte riktigt lita på det. Den sista veckan har det varit gympapass dagligen kl 17.... det verkar bli en livlig krabat.. Precis som storasyster.

    Är det nån mer som börjat känna rörelser?

  • lallallalla

    Oj, hur virrig är jag? Ni har ju precis skrivit om rörelser. Vad kul att fler börjar känna.

    Jag har inte vibrationer. Antingen så är det jättetydligt (gympapass) eller då och då känns det som att nån petar med ett finger inifrån. De första gångerna kändes som en pytteliten mus trampade lite och la sig tillrätta.

  • lallallalla
    irrbloss_83 skrev 2016-05-02 11:02:53 följande:

    Inte jag, inte vad jag har fattat i alla fall. Men jag är ju förstagångsgravid också så jag har inte direkt väntat mig att känna nåt än på en månad eller så.

    Grymt avis på er som känner rörelser dock! Vill också! :P


    Ja, det är ju andra barnet för mig. Kände dock i v. 16 med dottern. Tror iofs att jag kanske kände nåt innan då också. Men rörelserna är ju så supersvaga då. Och första gången vet man inte vad man väntar på.

    Tänk på vad klockan är ungefär när du börjar misstänka nåt. Mina bebbar har iaf haft inbyggd klocka och kör sina gympapass samma tid varje dag.
  • lallallalla
    Sally Cinnamon skrev 2016-05-02 11:35:01 följande:

    Jag KANSKE känner något litet pirr på kvällen när jag lägger mig, men har tyvärr moderkakan i framkant precis som förra graviditeten så det blir nog tydligare längre fram.


    Ni är flera som skriver om pirr och vibrationer. Det kanske kan kännas så också? Spännande att se om det blir tydligare vartefter.
  • lallallalla
    Amie77 skrev 2016-05-04 15:16:43 följande:

    Allt gick bra på KUB idag! Nu ska närmsta familjen få veta. :)

    6 centimeter pyre låg och sträckte på benen och vinkade så fint. 1:2900 för t-21 och 1:20000 för t-18+13. Är nöjd med det.

    Känns jättehärligt med en bekräftelse på hjärtslag och rätt storlek i denna "säkra" vecka.


    irrbloss_83 skrev 2016-05-04 15:29:09 följande:

    Vad kul att det gick bra för er!

    Det gick bra för oss ickså, 1:2500 för DS och 1:20 000 för t-18+13. Skönt!

    Lilla livet var vilt, låg/stod och skuttade hejvilt så hon hade svårt att få fatt på nacken först. :)


    Grattis tjejer! Vad kul att ni fått se de små och att allt stod bra till. <3
  • lallallalla

    Hej tjejer! Det var länge sen jag var inne här nu. Typ april eller maj tror jag..

    Har läst de sista sidorna och skrattar lite åt hur lika vi är allihop med oro, sparkar/rörelser mm. Det hänger väl mer ihop med att vi är ganska lika långt gångna än att vi är så himla lika som personer..

    Även jag hörde av mig till förlossningen i fredags. Mina sammandragningar började göra ont med både värk och tryck nedåt för två veckor sen ungefär. Jag är inte orolig för förlossning just nu, men undrade om det inte kan påverka tappen på lång sikt när det är så. Fick tyvärr inget bra svar, så jag ringer dem nog i veckan igen och hoppas på en annan barnmorska.

    Nån här som vet?

Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016