Inlägg från: Epepe |Visa alla inlägg
  • Epepe

    Mångkultur

    Tja folk vill förmodligen inte se det här med kultur såsom om det vore likt bakteriefloran i en hälsosam yogurt. Skämt åsido.
    När jag tänker på kultur så tänker jag även mycket på hur man skildrar olika perioder av människan förhistoria t ex när man pratar om olika stenålders, bronsålders eller järnålderskulturer dvs. såsom ett sätt att beskriva en viss kultur i en viss period och område t ex hur keramiken, konsten mm såg ut.

    fof.se/tidning/2009/7/mangkultur-redan-pa-stenaldern


    Även om mångkultur fanns förr, så vill jag försöka säga att det inte var vanligt att människan levde under sådana här förhållanden förr, om vi nu ser till människans hela historia. Så tycker därför att det inte är så konstigt om denna långa tid, då vi långt ifrån var lika många som idag, har påverkat oss djupt, ja att nu vissa tycker det här med mångkultur är svårt idag.

  • Epepe
    Tom Araya skrev 2015-10-06 12:47:26 följande:

    Intressant och tänkvärt...


    Har jag fördomar?

     


    Patrik Engellau


    Nu ska jag öppet erkänna och beskriva mina dubier när det gäller islam och därmed avslöja min okunnighet samt utsätta mig för risken att behöva hållas för någon sorts fob. Men jag är ärlig i mitt sökande och vill gärna bli upplyst och förd på riktigare tankar av dem som begriper bättre.

    detgodasamhallet.com/2015/10/05/har-jag-fordomar/


    Du är en tänkare Tom Araya, det gillar jag. Och angående artikeln, så skulle jag bara vilja säga. Att den är den störste lögnaren som säger att hon eller han inte har några fördomar. Ja alla har vi fördomar. I alla fall tills det att vi blivit lite klokare och fått veta lite bättre hur saker och ting förhåller sig. Problemet som jag ser det, är dock när man ser sig som t ex fullärd, ja inte vill ta emot något nytt utifrån. Denna är i mina ögon den största skitstövlen. Ja det som t ex hela tiden propsar på att han eller hon vet och kan allting bäst.
Svar på tråden Mångkultur