• Inte jag

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Anonym (Anonym) skrev 2014-10-20 12:51:57 följande:
    Men hur kul är det och äta så resten av sitt liv? Man kan gå ner i vikt även om man äter pasta/ris/potatis fast i små mängder, vill säga för de som vill äta det men om man inte vill då är det en annan sak :D
    Det är jättekul och jag kommer aldrig sluta. Hittar på en massa nya maträtter och som är jättegott. Varför ska man äta saker som gör en sjuk? Skrattande
  • Inte jag
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-20 13:36:17 följande:
    Fast jag tror inte du hittar någon läkare som skulle påstå att du blir sjuk av råris, hela korn och bönor. Förutom möjligen kostdoktorn..
    och när blir man inte sjuk av stärkelse? Varför äta de dåliga kolhydraterna för? Kanske bäst att kolla upp det där själv.
  • Inte jag
    Anonym (Anonym) skrev 2014-10-20 13:38:42 följande:
    Vadå gör en sjuk? Pasta, ris och potatis gör ingen sjuk om du äter i rätt mängd.
    De är ju snabba kolhydrater och ökar blodsockret och blodtrycket ordentligt. Vem vill bli sjuk av det?
  • Inte jag
    Anonym (Anonym) skrev 2014-10-20 13:57:02 följande:
    Jahaa okej då förstår jag lite bättre . Vet inte så mycket om LCHF, trodde den var som alla andra dieter. Kan du ge ett ex på hur en LCHF frukost/lunch/middag är?

    Men hur är det med sötsaker och snabbmat, får man aldrig äta det när man går på LCHF?
    www.lchfgourmet.se/lchf-frukost/

    lchf-recept.se/kost/lunch/

    56kilo.se/recept/

    där finns många recept på bra mat =) 

    Det finns faktiskt sådant socker som tex icas sötströ, sukrin och liknande som inte tas upp i kroppen och som inte påverkar blodsockret. Man ska inte ha lika mycket sötströ som vanligt socker. Ska man äta hamburgare ute så be att få utan bröd, byt pommes mot sallad och drick vatten eller light. Man kan även be på pizzerian att man inte vill ha brödet utan bara det som är på och bara ha kebab och sås utan något till. Fick du någon hjälp av det jag skrev?
  • Inte jag
    Anonym (Susan) skrev 2014-10-20 15:32:58 följande:

    Att äta animaliskt och mycket fett tillsammans med mejeriprodukter är inte bra för kroppen. 


    Vetenskapens värld har dom program om kött, köttindustrin, mejeriprodukter, cancer i tarmar osv.


    Men visst allt kan ju göras i måtta utan att man dör av det.


    Vilka mejeriprodukter tänker du på förutom 40 % grädde? Skrattande
  • Inte jag
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-20 16:57:45 följande:
    Ny forskning visar att lightprodukter inte är bra. De påverkar tarmfloran.

    mobil.dn.se/nyheter/vetenskap/light-produkter-kan-vara-hälsofarliga

    Då är det nog bättre med avhållsamhet, eller att unna sig några rutor mörk choklad ibland
    Ja men nu gav jag bara ett exempel. Men behöver ju inte välja light om man inte vill det. 
  • Inte jag
    Anonym (Susan) skrev 2014-10-20 16:43:04 följande:
    Mjölk,grädde,smör. Mejeriprodukter helt enkelt.
    Mjölk brukar man inte dricka i lchf. Så det går bort av sig själv. Kör man strikt lchf så brukar man inte köra grädde. Men grädde går bra om man inte ha 1 liter om dagen utan man kanske gör mindre än 5 dl om dagen. Smör är superbra tycker jag. Vad tycker du man ska istället för smör?
  • Inte jag
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-20 21:43:38 följande:
    Fast inte ens köttfärs etc kommer ner i samma pris som korv, färdiga köttbullar, bönbiffar, blodpudding, potatisbullar och allt annat som vi normalt livnär oss på i den här familjen. Till det kommer mycket rotsaker och groddar. Frukt efter säsong.

    Nu kan jag tillägga att vi normalt har extremt låga matkostnader så det är klart att det är svårt att upprätthålla med LCHF med krav på kött (om än kyckling och färs), grönsaker ovan jord osv.
    Det är inte krav på kött i lchf. Annars hade inte vegetarianer kunnat äta
  • Inte jag
    Anonym (Susan) skrev 2014-10-21 14:45:28 följande:
    Jag använder inte ens smör. Eftersom jag är vegetarian och äter mestadels quorn så behöver man aldrig tillägga smör. Man kokar quorn i vatten och kryddar som vanligt. 
    Jag tycker att det finns inga krav på vad man ska äta förutom socker, mjöl och potatis, ris och pasta är saker som man inte ska äta. Skrattande
  • Inte jag
    Anonym (Susan) skrev 2014-10-21 18:29:40 följande:

    Fast kolhydrater har/är  en av dom viktigaste grejerna för våran överlevnad. Socker har sitt syfte. Dock inte i överkonsumtion.. Men till och med bröstmjölk innehåller socker för att barnet ska gilla smaken. Fostervattnet är sött. Att gilla sött är naturligt.


    Bara inbitna LCHF som ser socker som en drog,beroende eller farligt. Men många studier har också visat att socker lugnar, socker gör en glad. Och socker är bra för kroppen i små doser. 


    Kött är däremot bevisat att det kan leda till tarmcancer, och att med mycket protein ökar chansen för cancer och tumörer.  Kött industrins överflöd på kött och mängden djur som dödas för att folk ska äta enorma mängder kött varje dag, som dom inte behöver, orkar jag inte ens gå in på.


    Får jag välja mellan socker och kött väljer jag socker alla gånger.


    Och när man tränar så är kolhydrater ett måste för bränsle för kroppen.


     


    Kost doktorn är ju mest påhitt.. Han är ingen tillförlitlig källa alls... Och att folk tror det är ju mer illa. Finns inga studier på LCHF i längden.. Endast korta... Och det man kan se är folk som överkonsumerar kött och fett får cancer i förtid. Visst man kanske förlorar vikt en period och hälsan är bättre en stund.


    Men kosten i sig är inget bra levnadssätt i längden. Inte heller för barn.


    Tallriksmodellen har dock fått folk att leva i evigheter... Vad konstigt...?


    Socker och snabba kolhydrater är inte alls bra oavsett hur mycket man äter/dricker det. Källa på det du påstår istället.

    Vad då att kostdoktorn är påhitt? Vad tror du han får det han säger i från? Och källa på att man får cancer av fett? Kött äter man inte överdrivet av i lchf heller. Jag äter nu så som jag åt innan jag började med lchf men har tagit bort socker och de snabba kolhydraterna. 

    Så gärna källa på det du påstår tack!!
  • Inte jag
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-21 23:24:31 följande:
    Kostdoktorn är en vanlig läkare som driver en blogg om LCHF. Han är själv inte forskare. Han publicerar de studier han tycker är relevanta. Alltså är han en lika bra källa som du och jag
    Han har ju mer bakom sig än vad du och jag har så jag litar mer på honom än dig. Glad
  • Inte jag
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-21 23:35:54 följande:
    Mer bakom sig? Nu får du nog förklara för jag hänger inte med.
    Förstår du inte? Jag tror inte du är läkare eller hur?
  • Inte jag
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-21 23:54:15 följande:
    Nej. Men jag har en akademisk examen. Jag kan läsa olika studier, inhämta information, sålla och rapa upp den på en blogg. Alltså är jag lika kvalificerad som honom.

    Du tror väl inte att läkare automatiskt är experter på allt?

    finest.se/articles/article.php

    Här skriver han själv att kunskapen om lchf har han inhämtat själv. Efter sina studier (som tydligen inte innehöll så mkt om kost och hälsa).
    Nej läkare är inte experter på allt. Men man ska väl äta saker som är bra att äta och som gör att man kan bli friskare? Jag försöker inte predika för att alla ska äta som jag men att kritisera det jag äter och säger att det är skit är inte roligt. Jag ska sluta diskutera för detta får mig att tänka på mamma. Du får gärna tro vad du vill
  • Inte jag
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-22 00:20:25 följande:
    Oj.. Aldrig kul att påminna om någons mamma?

    Men det är ju du som hugger så fort någon i tråden skriver om bra kolhydrater. Jag försöker bara tillföra lite nyanser i debatten. Du tycker att lchf är bra kost. Jag tycker att lchf är för extremt, dock undviker jag vetemjöl och socker - samt begränsar intaget av kolhydrater. Anpassar också kolhydratmängden efter hur jag tränar.

    Ingen vet sanningen om vad som är bäst eftersom det inte finns några långsiktiga studier på lchf.

    www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article18495704.ab

    Det här tycker jag är en bra text om hälsa. (Och ja, jag vet att hon skriver på Provivas blogg. Och även att kostdoktorn tjänar pengar på sin populära blogg)
    Min mamma dog pågrund av diabetes och fick ingen hjälp av läkare förräns det var för sent. Tänk om någon av läkarna hade hjälpt henne att äta rätt så hade hon varit i liv i dag.

    När ni säger att lchfare äter mycket kött så säger jag bara att lchfare inte äter mer kött än alla andra. Att lchfare äter för mycket fett så säger jag att det gör man inte heller utan man kan själv bestämma hur mycket man vill äta. Lchfare byter ut margarin mot smör, byter 36 % grädde mot 40 % grädde. Att amatörmotionärer inte alls behöver har kolhydrater för att kunna träna men är man elitidrottare så behöver man kolhydrater. 

    Nej ingen vet men de som har hållit på med lchf i 7-10 år och mår bättre än någonsin och har perfekta värden och har blivit friskare från sitt höga blodtryck, diabetes eller något annat, ska de inte få känna sig stolta över vad de har åstadkommit? Ska de inte bli påhejade att fortsätta som de gör än att bli skamfyllda för många tycker att de äter fel? 

    Det är bara det jag vill säga. Ni får tycka vad ni vill men jag vill må bra och slippa tänka på att bli påhoppad och idiotförklarad för att jag äter det jag vill äta och mår bra av? 
  • Inte jag
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-22 00:53:08 följande:

    [quote=74213600][quote-nick]Inte jag skrev 2014-10-22 00:35:50 följande:[/quote-nick]Min mamma dog pågrund av diabetes och fick ingen hjälp av läkare förräns det var för sent. Tänk om någon av läkarna hade hjälpt henne att äta rätt så hade hon varit i liv i dag.

    När ni säger att lchfare äter mycket kött så säger jag bara att lchfare inte äter mer kött än alla andra. Att lchfare äter för mycket fett så säger jag att det gör man inte heller utan man kan själv bestämma hur mycket man vill äta. Lchfare byter ut margarin mot smör, byter 36 % grädde mot 40 % grädde. Att amatörmotionärer inte alls behöver har kolhydrater för att kunna träna men är man elitidrottare så behöver man kolhydrater. 

    Nej ingen vet men de som har hållit på med lchf i 7-10 år och mår bättre än någonsin och har perfekta värden och har blivit friskare från sitt höga blodtryck, diabetes eller något annat, ska de inte få känna sig stolta över vad de har åstadkommit? Ska de inte bli påhejade att fortsätta som de gör än att bli skamfyllda för många tycker att de äter fel? 

    Det är bara det jag vill säga. Ni får tycka vad ni vill men jag vill må bra och slippa tänka på att bli påhoppad och idiotförklarad för att jag äter det jag vill äta och mår bra av? 

    Det var ju du som hoppade på mig. Det är väl jättebra att du hittat nåt som funkar för dig! *Heja, heja!*

    Av någon anledning så måste lchf vara det enda rätta. Varför kan det inte vara en i mängden av olika dieter? Varför blir debatten alltid så hätsk?


    Förlåt att jag hoppade på dig! Det var verkligen inte meningen. Du har hittat något som funkar för dig så "heja heja"! Glad

    Det enda jag vill att människor ska göra är att läsa på om allt oavsett vad man tänker hålla på med. Att man inte ska anta saker som kanske inte stämmer. Det är väl bättre att ha mer kunskap och förståelse för vad man själv och andra håller på med? Glad Det har jag sagt till ts och till någon annan i tråden. Jag tänker inte styra vad ni ska äta utan det är ni som ska göra det..

    Nickolina svarade dig på den frågan oxå. Glad
Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!