Inlägg från: Anonym (Susan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Susan)

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-18 21:09:39 följande:

    Undrarm det inte blir Viktväktarna och så kan jag komplettera med deras matkasse från CityGross? Det verkar vara vettigt, och så kanske, kanske jag får dagistid för at gå på gym.


    Jag går på viktväktarna! 


     


    Innan testade jag lchf - hatade det.. Mycket kött,fett och flott... Fick förgiftning. då min kropp ogillar mycket protein. samt gick jag upp i vikt, jag gav det en chans på 3 månader och mådde bara dåligt.


    Jag prövade en app som räknade kalorier och det fungerade heller inte. Jag låg lågt hela tiden men det funkade inte. Jag var hungrig orkeslös och gick inte ner i vikt..


    Jag åt som vanligt men minskade mina portioner, funkade inte heller. trots att jag motionerade..


    Jag pratade med dietist och den maten fungerade inte heller..  Jag fortsatte gå upp i vikt ändå.. Vi bytte flera gånger och ändrade.


    Körde på Gi metoden. Men det skedde ingen förändring på vikten ändå..


    Körde 5:2 men mådde så dåligt då jag ändå inte äter på kvällar, så att fasta och äta så lite.. Så gick jag upp i vikt! och var orkeslös..


    Kämpade i 3 år att gå ner i vikt och inget funkade. Jag prövade ALLT


    (Kan tillägga jag tränar och är numera vegetarian efter min lchf erfarenhet går jag aldrig tillbaka till kött..)


     


    Jag prövade viktväktarna hade dock inget hopp om att gå ner i vikt. Men jag kände jag ville pröva allt, innan jag gav upp och fick förlika mig med att vara överviktig.


    Det var en omställning att hitta nya recept och appen räknade alla propoints men det har tagit tid att lära mig vad alla har för propoints, så jag inte behöver tänka lika mycket. 


    Och jag är såååå himla nöjd.


    Jag äter ALLT (utom kött då jag är vegetarian) Men annars äter jag allt, pizza, chips, popcorn, bullar, fikabröd, mackor, ALLT. God mat, ute mat, ris pasta, potatis, quinoa, grönsaker, sallader tacos, lasange what ever! Jag har ätit glass och tårta på kalas utan dåligt samvete! Nu låter det som jag bara äter onyttigt. Men grejen är att jag kan äta nyttigt hela dagen sen unna mig onyttigt på kvällen och ändå gå ner i vikt


     


    Det är det som gör att viktväktarna är ett vinnande koncept det är ingen "diet".


    Du fastar inte, du äter inte enformigt. Dina barn kan äta det du äter. 


    Mina barn har älskat dom nya recepten och samtidigt kan dom äta den gamla vanliga kosten. Och jag går ALDRIG hungrig, och då menar jag aldrig.


    Det här är det första som har tagit på min vikt och jag går ner. Jag har gått på viktväktarna i 1 år nu ca. Och har gått ner till min målvikt. Utan ansträngning.


    Jag tränar hemma, kroppsträning 2 gånger i veckan. Det gör jag medans barnen e hemma antingen på morgonen eller kvällen. Ca 30-40 min per gång.  Sen går jag dom dagarna jag behöver gå någonstans. Om jag bara är hemma hela dagen kan jag äta gott ändå. 


    Jag har inte slutat på viktväktarna fast jag nått min målvikt. Jag trivs så bra med kontrollen över hur mycket jag äter. En våg kan vara guldvärt när man lagar maten. Jag brukar skriva recept och skriva hur mycket dom väger så vet jag hur mycket jag kan äta. Och grönsaker och frukt finns ju ingen gräns på!


    Ge viktväktarna ett försök  

  • Anonym (Susan)
    Anders 386 skrev 2014-10-20 13:52:29 följande:
    Man slutar inte med LCHF. Det är liksom det som är grejen. Du äter precis "som vanligt" men plockar bara bort vissa livsmedel. (Som oftast mest är bukfylla utan så mycket smak, som tex potatis pasta o ris) Finessen med LCHF är att man äter sig mätt till skillnad mot många andra dieter där man måste svälta sig ner i vikt. Och det går att lägga till en del kolhydrater bara man har lite koll på mängden och GI-värdet. Jag har själv ätit LCHF i snart sju år. Och jag tänker fortsätta så hela mitt liv. Om det inte kommer några nya vetenskapliga rön som talar mot det förstås...  Men hittills har ingen lyckats trots att dom försökt..  Glad

    Att äta animaliskt och mycket fett tillsammans med mejeriprodukter är inte bra för kroppen. 


    Vetenskapens värld har dom program om kött, köttindustrin, mejeriprodukter, cancer i tarmar osv.


    Men visst allt kan ju göras i måtta utan att man dör av det.

  • Anonym (Susan)
    Inte jag skrev 2014-10-20 15:38:51 följande:
    Vilka mejeriprodukter tänker du på förutom 40 % grädde? Skrattande
    Mjölk,grädde,smör. Mejeriprodukter helt enkelt.
  • Anonym (Susan)
    Inte jag skrev 2014-10-20 17:55:08 följande:
    Mjölk brukar man inte dricka i lchf. Så det går bort av sig själv. Kör man strikt lchf så brukar man inte köra grädde. Men grädde går bra om man inte ha 1 liter om dagen utan man kanske gör mindre än 5 dl om dagen. Smör är superbra tycker jag. Vad tycker du man ska istället för smör?
    Jag använder inte ens smör. Eftersom jag är vegetarian och äter mestadels quorn så behöver man aldrig tillägga smör. Man kokar quorn i vatten och kryddar som vanligt. 
  • Anonym (Susan)
    Inte jag skrev 2014-10-21 15:43:23 följande:
    Jag tycker att det finns inga krav på vad man ska äta förutom socker, mjöl och potatis, ris och pasta är saker som man inte ska äta. Skrattande

    Fast kolhydrater har/är  en av dom viktigaste grejerna för våran överlevnad. Socker har sitt syfte. Dock inte i överkonsumtion.. Men till och med bröstmjölk innehåller socker för att barnet ska gilla smaken. Fostervattnet är sött. Att gilla sött är naturligt.


    Bara inbitna LCHF som ser socker som en drog,beroende eller farligt. Men många studier har också visat att socker lugnar, socker gör en glad. Och socker är bra för kroppen i små doser. 


    Kött är däremot bevisat att det kan leda till tarmcancer, och att med mycket protein ökar chansen för cancer och tumörer.  Kött industrins överflöd på kött och mängden djur som dödas för att folk ska äta enorma mängder kött varje dag, som dom inte behöver, orkar jag inte ens gå in på.


    Får jag välja mellan socker och kött väljer jag socker alla gånger.


    Och när man tränar så är kolhydrater ett måste för bränsle för kroppen.


     


    Kost doktorn är ju mest påhitt.. Han är ingen tillförlitlig källa alls... Och att folk tror det är ju mer illa. Finns inga studier på LCHF i längden.. Endast korta... Och det man kan se är folk som överkonsumerar kött och fett får cancer i förtid. Visst man kanske förlorar vikt en period och hälsan är bättre en stund.


    Men kosten i sig är inget bra levnadssätt i längden. Inte heller för barn.


    Tallriksmodellen har dock fått folk att leva i evigheter... Vad konstigt...?

  • Anonym (Susan)
    Anonym (Nej till socker) skrev 2014-10-21 20:29:04 följande:
    Du väljer socker framför kött???

    Att äta protein som vi gjort sen stenåldern ger ej tarmcancer!

    Att äta socker och överkonsumera kolhydrater ger karies, diabetes, bukfetma -hjärtproblem, listan kan göras lång. Läs på innan du yttrar dig?

    Herregud hoppas du inte har barn själv.

    Jag är vegetarian så Ja jag väljer kolhydrater för kött..


    Jag väljer frukt före kött, jag väljer grönsaker före kött, och jag väljer ris,potatis,pasta före kött. Jag väljer till och med choklad före kött :-O


     


    Förr åt man mindre kött därav fick man inte lika mycket cancer på stenåldern. Dock fick dom cancer även då med.


    Om man äter mindre än 100g kött om dagen kan man minska chansen till tarmcancer och äter man mer än så ökar man chansen.

Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!