• Nickolina

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Anonym (Susan) skrev 2014-10-21 18:29:40 följande:

    Fast kolhydrater har/är  en av dom viktigaste grejerna för våran överlevnad. Socker har sitt syfte. Dock inte i överkonsumtion.. Men till och med bröstmjölk innehåller socker för att barnet ska gilla smaken. Fostervattnet är sött. Att gilla sött är naturligt.


    Bara inbitna LCHF som ser socker som en drog,beroende eller farligt. Men många studier har också visat att socker lugnar, socker gör en glad. Och socker är bra för kroppen i små doser. 


    Kött är däremot bevisat att det kan leda till tarmcancer, och att med mycket protein ökar chansen för cancer och tumörer.  Kött industrins överflöd på kött och mängden djur som dödas för att folk ska äta enorma mängder kött varje dag, som dom inte behöver, orkar jag inte ens gå in på.


    Får jag välja mellan socker och kött väljer jag socker alla gånger.


    Och när man tränar så är kolhydrater ett måste för bränsle för kroppen.


     


    Kost doktorn är ju mest påhitt.. Han är ingen tillförlitlig källa alls... Och att folk tror det är ju mer illa. Finns inga studier på LCHF i längden.. Endast korta... Och det man kan se är folk som överkonsumerar kött och fett får cancer i förtid. Visst man kanske förlorar vikt en period och hälsan är bättre en stund.


    Men kosten i sig är inget bra levnadssätt i längden. Inte heller för barn.


    Tallriksmodellen har dock fått folk att leva i evigheter... Vad konstigt...?


    Susan du bör nog läsa på lite.

    Spädbarn har en ketogent kost genom bröstmjölken. De är fettdrivna precis som de som äter lchf. Så sött är inte mjölken i förhållande mot fetthalten.

    Inte enbart inbitna lchfare ser socker som en fara. Se livsmedelsverkets rekommendationer som gissningsvis är 1/10 av vad normalkonsumtionen är för de flesta. USA har ännu striktare rekommendationer.

    Vi ser varenda dag hur bra tallriksmodellen funkar med stigande fetma och hjärt- och kärlsjukdomar.

    Lchf innebär inte alls att man skall äta mer kött än tallriksmodellen säger. De äter dock betydligt mer grönsaker än de flesta vilket aldrig kan vara en nackdel.

    En kropp har en energidepå i form av fett motsvarande 32000 kalorier. Då en smal och deffad kropp. Glykogendepåerna i muskler och lever motsvarar några tusen kalorier. Vem kommer då längst vid fysisk ansträngning? Den fettdrivne eller kolhydratsdrivne?

    Kroppen bildar blodsocker av fett dygnet runt. Glykogendepåer som förbrukas vid träning fylls på kontinuerligt. En fettdriven kropp spar dessutom på glykogen då den är bättre på att bränna fett. Glykogenet räcker längre helt enkelt.

    Endast i extremt explosiva sporter så räcker inte en dominerande fettdrift till. Man kan dock lätt träna upp till 2 timmar på gym utan problem då man är fettdriven med hjälp av glykogendepåerna. Sen att det tar lite längre tid att fylla på depåerna är inget vardagsmotionärer märker av. Nästa dygn är man fulladdad eller så väljer man en annan träningsform till eftermiddagen. Dvs en form som enbart klarar sig på fett.

    Hjärnan drivs lika bra om inte bättre på ketonkroppar. Såväl ketonkroppar som glykos skapar kroppen av fett.

    Att alla gillar sött är inte samma sak som att det är bra. En gång var sötsug bra då det handlade om överlevnad. Blandar man fett och socker så lägger kroppen definitivt fettet i depåerna. Detta var bra på stenåldern men i dag blir sockret vår död !
  • Nickolina
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-21 23:34:04 följande:
    Vadå fettdrivna spädbarn..? Har du smakat på bröstmjölk någon gång? Den ÄR väldigt söt. Källa på det: verkligheten.
    Den första länken har en referenslistsa.

    "Ketone bodies are a major fuel for the brain during the suckling period and hence the stimulation of ketogenesis at birth is an important metabolic event in adaptation of the newborn to extrauterine life. Ketogenesis is active during late gestation in human fetal liver and the activity of ketogenic enzymes sharply increases immediately after birth in the rat (Hahn and Novak, 1985; Bougneres et al., 1986). "

    "Metabolic adaptation at birth.

    Ward Platt M, Deshpande S.

    Semin Fetal Neonatal Med. 2005 Aug;10(4):341-50.

    "During the first 8 h after birth, newborn infants have been shown to have rather low plasma ketone body concentrations despite adequate levels of precursor free fatty acids (FFAs), reflecting limited capacity for hepatic ketogenesis.30 Thereafter, from 12 h of age, healthy term infants show high ketone body turnover rates (12e 22 mmol kg/min) approaching those found in adults after several days of fasting,14 and during days 2 and 3 after birth they exhibit high ketone body concentrations quantitatively similar to those observed after an overnight fast in older children (Fig. 2).15 Such ketone body concentrations may account for as much as 25% of the neonate?s basal energy requirements during this time. Thus vigorous ketogenesis appears to be an integral part of extrauterine metabolic adaptation in the term human neonate."
  • Nickolina
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-21 23:34:04 följande:
    Vadå fettdrivna spädbarn..? Har du smakat på bröstmjölk någon gång? Den ÄR väldigt söt. Källa på det: verkligheten.
    Läs texten och referenslistan. Alla däggdjur (inklusive babisar) är i ketos ser det ut som.

    www.ketotic.org/2014/01/babies-thrive-under-ketogenic-metabolism.html

    Bara för att det smakar sött så behöver inte övervägande delen av energin i bröstmjölken komma från sockerarter.
  • Nickolina
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-21 23:54:15 följande:
    Nej. Men jag har en akademisk examen. Jag kan läsa olika studier, inhämta information, sålla och rapa upp den på en blogg. Alltså är jag lika kvalificerad som honom.

    Du tror väl inte att läkare automatiskt är experter på allt?

    finest.se/articles/article.php

    Här skriver han själv att kunskapen om lchf har han inhämtat själv. Efter sina studier (som tydligen inte innehöll så mkt om kost och hälsa).
    Tänk om fler läkare kunde inhämta kunskaper efter avslutade studier.

    Om en läkare blev klar med examen för tjugo år sedan så är kunskaperna gissningsvis 30 år gamla.

    Jag vill inte ha en sådan läkare. Tur att i alla fall en del fortbildar sig :)
  • Nickolina
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-22 00:30:54 följande:
    Hmm.. Det är lite sent på dagen för att jag ska orka gå igenom alla länkarna och försöka förstå ämnet. Poängen är väl att bröstmjölken är söt för att vi är programmerade att gilla söta smaker? Därför överäter vi socker, och därför finns hela den här lchf-debatten, eller hur?

    Dessutom: bara för att det står i en vetenskaplig artikel från 1985 så betyder det inte att det är Sanningen (med stort S).
    Referenslistan är länge än så. Det hade du sett om du orkat öppna länken.

    Det är dumt att debattera när man inte är påläst alls. Men vi är OT så in i helskotta :)
  • Nickolina
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-22 00:47:40 följande:
    Jag kan inte öppna länken från mobilen.

    Att klippa och klistra in text från olika LCHF-sidor är inte att vara påläst.

    Jag vet att det är OT. Jag är bara så trött på att ni LCHF-are vinner alla debatter för att motståndarna drar sig ur av ren utmattning.

    Jag tänkte se hur mkt jag orkar smile5.gif

    Internet är fantastiskt. Det går att hitta källor på precis allt.
    Källorna är vetenskapliga forskningsartiklar som inte har med lchf att göra det minsta. Du bad om källor och du fick det. Jag visste detta - jag hade läst på.

    (Sen råkar sammanställningen av dem vara i en lchfvänlig post men eftersom språket i den är mer lättläst och lättbegriplig så hade den sin plats)

    Att säga att socker är bra för kroppen för småbarn får det via bröstmjölken är fel argument. Spädbarn får i sig så lite socker att de är i ketos. Detta var min tes och den är bevisad.

    Problemet som gör att lchfare blir så "aggressiva" är att de möter så stor okunskap. Det är ok att inte veta allt om lchf. Men försök då inte debatera med folk som läst på inom området i flera år! Menige man faller platt i varenda diskussion.
  • Nickolina
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-22 07:22:10 följande:

    Det verkar ju finnas flera i tråden som kan det här med viktminskning, så jag måste fråga en sak. HUR kan jag ta tappat TVÅ kilo till på ett dygn (tre på två dygn)? Jag har ätit frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål och till och med slarvat lite (men inte mycket) med paleo.

    Jag vet att det egentligen är bättre att mäta och kasta vågen, men jag är ju nyfiken.

    Undrar bara vad det är som händer.

    Självklart förstår jag att det inte är fett, men jag bara undrade lite.


    Vätska. Hormonspel, träning och det du stoppar i dig påverkar vätskehalten. Det kan lätt bli 2 kilo.
  • Nickolina
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-22 07:22:10 följande:

    Det verkar ju finnas flera i tråden som kan det här med viktminskning, så jag måste fråga en sak. HUR kan jag ta tappat TVÅ kilo till på ett dygn (tre på två dygn)? Jag har ätit frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål och till och med slarvat lite (men inte mycket) med paleo.

    Jag vet att det egentligen är bättre att mäta och kasta vågen, men jag är ju nyfiken.

    Undrar bara vad det är som händer.

    Självklart förstår jag att det inte är fett, men jag bara undrade lite.


    Såg paleo nu - på såväl lchf och paleo tappar man vätska initialt. Du får i dig mindre mängd socker/kolhydrater som kan omvandlas till glykogen. Det lär bli ett något lägre glykogenlager i musklerna. Glykogen binder vätska

    Sen lär njurarna jobba annorlunda med vätskevolymer och salter på lågkolhydratkost

    (Denna mindre mängd glykogen kan spela roll initialt vid träning tills att kroppen lärt sig använda fett bättre. Sen eldar den försiktigt med glykogen och rejält med fett vid träning)
  • Nickolina
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-22 08:19:58 följande:
    Eftersom att du misstolkar hela poängen och argumenterar mot något jag aldrig påstått.. smile5.gif

    Jag vet också att bröstmjölk är fet. Men den smakar sött! För att vi människor är programmerade att tycka om sött, och det är ju livsviktigt att få i sig modersmjölken. Vad som sedan händer inne i kroppen är bortom min kunskap och inte heller det jag försökte prata om. Det är naturligt att vi gillar söta smaker.

    Men visst, du är säkert supersmart som har läst på så mycket om ketos och ketogen kost. Jag frågar igen: varför är det inte ok att andra vill äta kolhydrater? Varför är lchf som en religion som måste omvända alla?
    Jag har aldrig sagt att det inte är OK att äta kolhydrater - nyttiga kolhydrater dvs lågt GI. Var och en väljer själv.

    Jag har argumenterat mot felaktigheter här i tråden. Om folk inte argumenterar med felaktig information så slipper de bli bemötta angående detta.

    Vad jag skrivit är att socker i den dos de flesta konsumerar det är onyttigt och de mesta av ny forskning bevisar detta. Fruktos är skit för levern. Ökar fettbildning och risk för fettlever. Socker och stärkelse är grunden för hjärt och kärlsjukdomar.

    Var och en väljer det den vill äta och vilka risker den tar med kosten. Men de flesta är inte pålästa och gör ett passivt val påeldat av livsmedelsindustrin.
  • Nickolina
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-22 10:03:39 följande:

    Det krävs stora mängder frukt för att få i sig för mycket fruktos.

    fof.se/tidning/2013/1/artikel/frukt-men-undvik-fruktsocker

    m.smh.com.au/lifestyle/diet-and-fitness/michael-mosleys-five-biggest-health-myths-20130920-2u3vb.html


    Fruktos finns insmugen i massor av varor. Bland annat i form av corn-syrup. Jag kommer ej ihåg svenska namnet just nu men det låter som något helt annat.

    Ingen vill utrota frukt. Dessutom lär fibrerna i frukten på något vid upphäva fruktosens inverkan. Dessutom blir man mätt.

    Dem dolda fruktosen är det värre med. Den som finns i mat man inte tror är sötad alls.

    Corn-syrup är vanligast i usa men är på väg hit. Att söta livsmedel i tid och otid finns redan nu här.
  • Nickolina
    Anonym (Balans) skrev 2014-10-22 10:03:39 följande:

    Det krävs stora mängder frukt för att få i sig för mycket fruktos.

    fof.se/tidning/2013/1/artikel/frukt-men-undvik-fruktsocker

    m.smh.com.au/lifestyle/diet-and-fitness/michael-mosleys-five-biggest-health-myths-20130920-2u3vb.html


    Vanligt socker består till 50% av fruktos. Fruktos finns i läsk.  Läs följande. http://blog.svd.se/ennartshalsa/2014/01/15/hej-varlden/


    "Vanligt socker består till lika delar av glukos och fruktos. Glukos använder kroppen som bränsle och är inte det största problemet. Det är däremot fruktos som måste hanteras av levern och där till stor del lagras in som fett."


    "HFCS är mycket billigare att använda, dels för att det är åtta gånger sötare än vanligt socker och dels för att produktionskostnaderna i USA hålls ned av stora federala jordbrukssubventioner." 


     

Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!