Inlägg från: Anonym (erfarenhet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (erfarenhet)

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Utifrån att du skriver att du har en psykiatrisk problematik så tycker jag du ska tänka dig för och vara rädd om dig. Extremdiet riskerar att skapa psykisk ohälsa om den bygger på att uppnå ketos-fas. ( För den som redan är drabbad avser jag.)
    Det låter ju inte bra att du så som jag tolkar det använder vin för att självmedicinera dig. Helt oavsett hur många kcal det bidrar med!
    När man har sug pga. medicin biverkan är det förstås mycket svårare så jag känner med dig.
    Motion behöver du ägna dig åt för att man mår bättre av det rent allmänt samt sover bättre och bra för blodtryck och allt det där. Det kommer inte att bidra till speciellt mycket viktminskning. Kollar du i en tabell för hur mycket kcal man gör av med vid olika former av träning så håller du med om det. T.ex. hur många km man måste promenera för att bränna ett kilo fettväv.
    Utan vad du behöver göra är se över vad du äter och dricker. Intäktssidan!
    Jag tror 5:2 blir svårt med tanke på ditt sug utan tror att du behöver äta mycket grönsaker så att måltiden tar tid och fyller bra i magen. Det behöver inte vara LCHF men dra ner på det som innehåller mycket kcal i bröd,pasta, ris, potatis och allt som innehåller mycket socker. Socker = kolhydrater

    Har man sug som beror på medicin så fungerar ju inte mättnadskänslorna och lchf bygger ju på det och även om du skulle klara att hålla dig till ren lchf- kost är risken att du skulle äta för stora mängder mat och då uteblir viktnedgången i alla fall.
    Välj ingen extrem metod. Gör det enkelt och nåt som har förutsättningar att fungera för just dig utifrån hur ditt liv och din situation ser ut med hälsa, ekonomi , familj, tid och annat.
    Var glad över att du mår så pass bra att du orkar tänka tanken på viktnedgång nu och ge dig själv tid. Sakta och länge kommer man långt!

    Använder du facebook finns många grupper där med olika infallsvinklar på viktminskning.

  • Anonym (erfarenhet)
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-20 17:06:18 följande:

    Nu tror jag att jag hittat motion som kan fungera. Jag var inne i stan idag och köpte stavar och hantlar. Nu ska jag gå 40 min på lunchen och träna styrka 20 min på kvällen med hantlarna!

    Jag gick mycket med stavar tidigare, men jag hade glömt hur bra det är eftersom jag är van att vara begränsad av barnvagn och hundkoppel. Plötsligt slog det mig dock att det nog kan funka nu när vagn och hund dessvärre inte är ett hinder.

    Vad tror ni om det?


    Låter jättebra!
  • Anonym (erfarenhet)

    Eftersom vi människor är olika så finns det inte ett sätt att leva som passar alla! Oavsett vad det handlar om.

  • Anonym (erfarenhet)
    Anonym (En tjockis) skrev 2014-10-21 19:32:36 följande:
    Nej, jag valde paleo till slut. Ska kolla på de där mandelmjöl, men soja går bort i paleo.
    Vad är det du ska reda? Det går att använda äggula i vissa lägen eller arrowrot.
Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!