Inlägg från: Anonym (Fjärde varvet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fjärde varvet)

    Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!

    Du säger att du har löptränat förr, men hur stora är dina barn?

    Min man har jobbat borta en del men när mitt barn var 6 år började jag sticka till gymet (ligger nära) och springa 5 km på band ett par gånger i veckan, medan han kollade barnprogram. Det tar bara 40 min allt som allt men man bränner av 400 kcal eller så. Du kan inte ta 20 min powerwalk innan de vaknar varje dag?

    Min tanke är att när jag går ner i vikt så ska jag ligga ca 400 kcal under mitt dagsbehov+ att jag tränar bort 1000-1200 kcal i veckan. Då är jag rimligt mätt, kan fungera som vanligt men jag tappar 5-7 hg/vecka.

    Alla former av snabbkurer går bort för min del, jag är normalviktig sedan några år och bara trimmar av något kilo 2 ggr/år.

    En enkel regel när man vill minska är att dra ner på dricka-kalorierna. Jag får ett glas mjölk, ett glas annan dryck och resten vatten eller osötat kaffe/te på en dag.
    Har man många kilon så dela upp i etapper- kör 3 veckor ordentligt och sen en vecka när du får äta och dricka lite mer som du vill men fortsätter träna, för träningen är viktigast i längden.

    Jag gick ner 15 kilo efter katastrof-år på jobbet och 27 kilo efter graviditet och jag upplevde till 80% att det var träningen som gjorde susen. Mer muskler på kroppen betyder högre grundförbränning. Det kostar 4 ggr så mycket att försörja 1 g muskler som 1 g fett och det är därför män bränner mer energi än kvinnor även om de bokstavligt talat bara ligger på soffan.

Svar på tråden Måste ner i vikt nu - men jag har ju provat ALLT!