Inlägg från: mimmimut135 |Visa alla inlägg
  • mimmimut135

    Hur kändes det att få barnbesked?

    Jag undrar, hur kändes det för er som fått barnbesked? kändes det rätt från början eller på något annat vis? Berätta gärna! Glad

    Jag och min man väntar på barnbesked och det kan komma när som helst nu. Känner ibland rädsla och lätt panik inför barnbeskedet. När man väntat i nära tre år känns det så overkligt och jag börjar tänka saker som "tänk om jag inte känner något då jag ser bilden på barnet", "tänk om det bara känns helt fel" eller "hur ska vi klara resan och den långa tiden utomlands" och då blir jag så stressad. Man har varit beredd så länge att det blir oförberett plötsligt på något skumt vis? Och så tänker jag "hur ska vår sjuåring (snart åtta) ta det här med ett nytt syskon" och "tänk om vi inte räcker till" och så vidare? Tror inte det är så ovanligt att känna så, så jag försöker acceptera känslorna och bara flyta med. Jag brukar tänka, så jag får förändrings-skräck, att jag ju i längden vill ha den här förändringen, att jag vill att vårt barn ska få ett syskon och på alla fördelar och på all min längtan. Det hjälper. 

    Tacksam för alla svar! {#emotions_dlg.flower}TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-07-27 09:23
    Det gäller alltså adoption.

    Vet inte om jag valde rätt kategori?

  • Svar på tråden Hur kändes det att få barnbesked?
  • mimmimut135
    Masken84 skrev 2014-07-26 21:20:29 följande:

    Vi blev gravida på första försöket, vilket kom som en chock då vi trodde att det skulle ta längre tid. Vi hade bara varit tillsammans i 11 månader. Men glada blev vi och det kändes rätt på en gång, vi hade aldrig några funderingar på abort. När sonen var 8 månader så blrv jag gravid på nytt med dottern oplanerad graviditet. Men även då var glädjen stor och abort fanns inte på kartan alls. Nu är barnen 2,5 år och 1 år. Visst det är tufft med tvåbarn och speciellt så tätt. Men man får göra det bästa av situationen. :)


    Tack för svaret. Skulle nog ha varit tydligare med att det gällde adoption och barnbesked. Men jag tror samma sak kan gälla som du skrev i ditt svar.
  • mimmimut135

    Vi ska adoptera från Ungern. Vistelsetiden är sex veckor ungefär. Vårt första barn är snart åtta år nu (var fem, snart sex då vi inledde adoptionsprocessen) och vi ska adoptera ett barn i åldern 3-6 år.

    Jag har också en hemlig oro att jag ska tycka att barnet är fult (vilket inte känns så "fint" av mig) och att jag inte ska känna något för honom/henne, men jag hoppas att allt bara ska kännas rätt då det väl är dags för oss som det gjorde för er. Vi har väntat i snart tre år nu.

    Tack så mycket för ditt svar. Det betyder mycket. {#emotions_dlg.flower}

  • mimmimut135

    Det ska bli intressant att se hur/om det känns annorlunda att få barnbesked än att få plus på stickan. (Första barnet är biologiskt barn och jag grät av glädje då jag fick positivt på stickan.) Åh vad jag längtar nu efter nummer två! Skrattande

Svar på tråden Hur kändes det att få barnbesked?