Inlägg från: fabbemam |Visa alla inlägg
  • fabbemam

    Söker likasinnade som drömmer om barn via adoption, som dessutom är pratsugna!

    Hej!
    En utredning ska ske SKYNDSAMT oktober till Juni räknar inte jag som skyndsamt. JAg rekomenderar er att be att få boka in SAMTLIGA träffar redan näösta gång vi ses och även ett par reservmöten i fall någon skulle bli sjuk eller behöva boka av av annan anledning. De möten som eventuellt bokas utan att ni behöver använda dem kan ju utredaren använda som skrivtid!

  • fabbemam
    Snöflinga skrev 2013-10-24 20:48:29 följande:
    Ok, tack för det! Jag tycker också att det var länge!
    Ok, till mars, det hade varit 6 månader (också ganska länge) men ok.
    Vi har bokat in hembesök och djupintervju i november. Vad är det mer för träffar som ska vara?

    Jag ska försöka stå på mig när vi ses igen om två veckor. Jag sade redan idag att jag tyckte att det var väldigt länge, men inte mer än så. Någonstans har jag läst att inom sex månader anses vara ok? Finns det skrivet någonstans.

    I denna kommun är det inte adoptionsutredningar så ofta, så jag antar att allt tar lite längre tid då eftersom utredarna inte har rutinen inne så att säga...

    *suck*
    Det är väldigt olika hur många och hur långa träffar man har. FRÅGA hur många träffar de vill ha när ni ses nästa gång! Kolla här:
    www.socialstyrelsen.se/sosfs/2008-8
    I denna länk kan du beställa utredarnas handbok, den gav i alla fall mig en förståelse för utredningen:
    www.socialstyrelsen.se/publikationer2008/2008-101-5

    Detta med skyndsamt hittar jag inte i vilken lag det står men ring adoptionsorganisationerna och fråga, de borde veta...

  • fabbemam

    Spännande Snöflinga!
    Vi hade medgivande för ett barn eller ett syskonpar och utredaren skrev precis så i sitt förslag till medgivande. I vårt fall så gjordes ett ordförandebeslut och ordföranden skrev då att denne beslutar att bevilja oss medgivande för att adoptera ett barn eller ett syskonpar.

    Något som också är viktigt är att det inte finns någon ålder angiven. Det är bättre att ni själva kommer överens med er organisation om ett åldersspann när ni skickar papperna till landet, men det kanske du visste redan.

    Vi bad organisationen att läsa förslaget som vi fick från utredaren och det var tur för mycket behövde ändras. Det är lättare att ändra innan beslutet är fattat så jag rekommenderar er att be dem om det. Tex. kan det ju se lite illa ut i en översättning att storebrors fritidsintresse är skytte och fotboll. Här förstår vi ju att det är sportskytte det gäller men du kan ju tänka dig den meningen på engelska!

  • fabbemam

    Jag menar att det är en bra idé att lämna texten om er för kontroll av organisationen.

    Förstod du svaret om hur de kan skriva om syskonmedgivande?

  • fabbemam
    Snöflinga skrev 2014-03-01 21:40:57 följande:
    fabbemam: Ja, jag tror att jag förstod. Fast vi har väl inte någon direkt kommunikation med nämnden? Så hur skrivs det i utredningen?

    Liljekonvaljblomman: Hur går det för dig?
    Det stod i socialsekreterarens rekommendation till nämnden att vi önskade adoptera ett barn eller ett syskonpar och att hon tyckte att vi skulle bli bra föräldrar till det. Sen tror jag också att det stod någon stans i utredningen och i utredarens egna ord om den som finns på slutet av er utredning efter all fakta om er. Konstigt att inte er utredare vet hur man gör.... morr för okompetenta utredare!

    En annan sak som kan vara fördel om det finns med är att ni diskuterat detta med SN-barn och att ni även vill adoptera barn som har i förväg kända särskilda behov. Om det är så...

  • fabbemam
    Snöflinga skrev 2014-03-03 20:04:42 följande:
    Ok, ja då förstår jag.
    Ja, alltså vår utredare sade först att man inte behövde något särskilt om ett eller två barn. Att alla medgivanden gällde för allt typ. Så...
    Det tror jag INTE kolla detta med organisationerna så inget behöver göras om!
  • fabbemam
    Snöflinga skrev 2014-03-03 20:59:19 följande:
    Alltså gällande om man får adoptera ett eller två barn???

    fabbemam: Vi ska se till att det beslutas ordentligt ett barn eller tvillingar (vilket är det vi önskar), så inget tvivel råder
    Då håller jag tummarna för att ni blir förstådda och att allt blir rätt och naturligt vis att det sker snabbt o smidigt :)
Svar på tråden Söker likasinnade som drömmer om barn via adoption, som dessutom är pratsugna!