Inlägg från: Anonym (kaffetant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kaffetant)

    Kaffe och fertilitet. Dags att sluta med kaffet.

    gammal tråd men puffar.
    håller på och trappar ner på kaffe för att det kanske är det som gjort att jag fått så många tidiga missfall (6 st). Har verkligen bäljat i mig förr.. Sitter just nu med mitt pulverkaffe från coop och funderade på hur mycket koffein det innehåller. vet inte om jag skulle överleva om jag slutade helt, försökte men trodde jag skulle dö igår så åkte akut iväg och köpte mer kaffe.. Efter en kopp kände jag mig som människa igen.


    Bra med infon här om hur mycket koffein olika saker innehåller! Nu kanske man vågar dricka iaf 1 mugg pulverkaffe om dagen utan att behöva va skrajsen :)


    Har en pdf-rapport från livsmedelsverket om sambandet missfall och koffein här som jag tänkte dela; www.slv.se/upload/dokument/risker/naturliga/vaxter/Sammanf%20av%20rapport%20koffein_koffeinhaltiga%20drycker_2005.pdf
    enligt den rapporten så innehåller 1 portion kaffe (150 ml) 53-103 mg koffein, där arabica-bönor och snabbkaffe ger som lägst koffeinhalt. Så man kan säga att det bästa kaffet att dricka som gravid eller blivande gravid är snabbkaffe gjort på arabicabönor, vilket ex. änglamarks ekologiska fairtradekaffe är. Det är snällare mot magen också enligt min egen erfarenhet. Det bör man kunna dricka ca 2-3 muggar av om dagen utan att det ska vara någon fara om ovanstående stämmer ang koffeinhalten.

Svar på tråden Kaffe och fertilitet. Dags att sluta med kaffet.