Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?

    Kokonoe skrev 2012-02-17 14:46:39 följande:
    Varför smittar inte den i övrigt så obstinata genuspedagogiken av sig även på sådana här frågeställningar (där den hör hemma betydligt mer än i många andra fall)?Barnets känsla av att vara av ett visst kön, och att det skulle vara pinsamt/obehagligt att vistas naken bland individer av det motsatta könet, är en social konstruktion. Att det kan vara obehagligt för barn som börjat utveckla sexualdrift är förståeligt, men innan dess finns det faktiskt inget hinder för pojkar och flickor att duscha tillsammans. Barn i de tidiga skolåren (under 10 års ålder)  har vanligtvis inte kommit så långt i utvecklingen att hormoniella faktorer har någon vidare inverkan på indivens uppfattning av det motsatta könet. Däremot är det inte alls konstigt att barnets uppfattning färgas starkt av föräldrars och andra förebilders bild av hur saker "borde" vara.Med andra ord, låt flickan duscha med pappa så länge hon känner sig bekväm med det.

    Nej, könsidentiteten är ingen social konstruktion, könsroller jag, blanda inte ihop detta. Könsidentiten kommer av sig själv ganska tidigt, det förstår man när man hör transsexuella intervjuas, de visste tidigt att de hade fel kön på utsidan.
  • sextiotalist

    Så svårt, men jag tycker nog att vid 8-9-års-ålder så är det klart gränsfall. Det beror itne bara på barnet som skall byta om, utan även (som många andra påpekat) andra barn. Mitt barn har inte varit en nakenfis och har aldrig varit bekväm med att springa naken hemma, om det inte bara varit vi föräldrar och syskonen. När mitt barn var med min syster en vecka så var det bara en som fick hjälpa till med hårtvätt (då var h*n 6 år) och det var min syster, ingen annan var välkommen in. När vi varit på badhuset har jag fått skyla mitt barn med en handduk. Så för mitt barn var det tidigt rätt sida som gällde. Vi har aldrig varit rädda för pedofiler, med mitt barns höga kroppsliga integritet så är jag säker på att en pedofil på ett badhus inte hade haft en chans (plus en stor reservation mot främmande personer). Riskerna är nog större där en pedofil får lång tid på sig att bygga upp förtroendet. Det är itne helt ovanligt att puberteten (även om den inte är synlig utanför) börjar komma igång vid 8-9-års-åldern så medvetenheten om det motsatta könet börjar komma då. Som resepekt för andra barn så tycker jag nog att man skall försöka styra så barnet får mod att vara på rätt sida.

  • sextiotalist
    zigne skrev 2012-03-02 05:00:45 följande:
    Å vad jag blir glad att någon fler känner som jag gör!! Men det är förstås något som ingen skulle våga erkänna för det är ju liksom "rätt" att skutta omkring helt ogenerat i sin eva-mundering!! Ibland så har jag (i min förvirrade hjärna) nästan fått känslan att det är en tävling om hur extremt ogenerad man kan vara  
    Visst är det så, gillar man inte springa omkring i sin Eva-mundering så bör man söka hjälp, för då är man inte nooooormaaaaal.

    Naknast vinner {#emotions_dlg.djavulsk}  
  • sextiotalist
    zigne skrev 2012-03-02 09:08:32 följande:
    hahahahaha och när man smörjer in sig med kroppskräm efter duschen så ska man stå mitt i rummet och gärna med ena benet uppe på en bänk!!!! 
    Råkar du även ha pubeshåret kvar, så är du direkt diskvalificerad i tävlingen, för då är du inte naken
Svar på tråden Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?