• Gurkan

    McDonalds mat till barn

    Sonen är ett och har bara ätit  på mcdonalds en gång och då fick han en hamburgare med bröd (ingen ketchup eller något på bara hamburgare och bröd) och så mjölk och morötter till och så backade jag upp det med en banan. Kändes inte så farligt eftersom det som sagt inte kommer att ske speciellt ofta inte ens en gång i månaden utan snarare en gång i halvåret :)

  • Gurkan
    astro skrev 2011-05-10 15:17:40 följande:
    Ännu roligare - många undviker socker,
    men gillar frukt. Som består av ... socker och vatten. 
    Alla jämnställer dock inte fruktsocker och vitt raffinerat socker.
  • Gurkan
    mamma201107 skrev 2011-05-10 20:17:21 följande:
    Men hur anser ni om den här undersökningen där de visade en hamburgare som legat i några år och såg exakt likadan ut? Måste ju vara bra med konserveringsmedel i dom..
    Jag har för mig att mcdonaldsburgaren var så tunn att den hann torka ut fullständigt innan någon föruttnelseprocess hann ta över. Mumifierad burgare helt enkelt.
  • Gurkan
    PennyD skrev 2011-05-11 08:11:03 följande:
    Dessa kedjor råkar vara favoriten här. Inte för maten utan barnvänligheten. På donkan har vi lekavdelning som barnet kan springa till när det ätit klart, och vi kan fortsätta själva i lugn oich ro, dricka upp kaffet och smälta maten och sådär.

    Donkan har bäst lekavdelning. Max har bäst leksaker i sin maxbox. och dessutom är max godast, mest miljömedvetna, har lugnast restauranger, och de bjuder på kaffe efter maten! 
    och inte bara lekavdelning. Det är ingen som tittar snett om ens barn ger upp ett illtjut av glädje eller ilska. Det är ingen som tittar snett om det spills och kladdas lite och det är ingen som tar illa upp om barnvagnen står lite i vägen.

    vi var på mcdonalds någon gång när sonen var mindre (och fick en burk hemlagad mat, det går inte längre då han vill ha vad vi äter) och i hörnet med lekavdelningen trängdes sex-sju barnvagnar. Det var ingen som tittade snett när de behövde krångla lite för att komma förbi, eller flytta på en barnvagn för att komma förbi med sin. Sonen kladdade mat på bordet och på golvet och på sig själv men det var inga sura miner där inte. Vi torkade så klart upp efter oss men i vilket fall. Kan förstå att man väljer mcdonalds. Det går fort, man vet vad man får och det är barnvänligt!
  • Gurkan
    Arvinda skrev 2011-05-11 17:54:09 följande:
    Jag skulle personligen aldrig själv äta på McDonalds och heller inte mitt barn.
    Speciellt inte efter ett test som blivit gjort gick ut på att låta ett happymeal stå framme i ett år, det såg likadant ut!! Köttet var visserligen torrare men inget annat förändrades. Inget mögel, inte ens några flugor. Då kan man ju undra vad det innehåller egentligen och hur länge det tar för kroppen att bryta ner..

    Kan inte länka från mobilen men prova att googla om ni inte tror mig.
    har för mig att det beror på att mcdonalds hamburgare (45 gram) är så tunn att den torkar ut innan det hinner påbörja en föruttnelseprocess. Med andra ord blir den som en torr skiva bröd, den möglar inte heller den är bara torr.
  • Gurkan

    En cheeseburgare, en liten pommes och en coca-cola innehåller ungefär 40 % av vad ett barn bör äta i kalorimängd per dag och ungefär lika mycket fett. Väljer man då bort pommes och tar morötter och äpplen istället och väljer mjölk istället för läsk så är man nere på 29 % av ett barns dagliga kalorier samt 24 % av fettet.

    nu är ju inte fettet det bästa fettet och mcdonaldsmat är inte det hälsosammaste alternativet men så jäkla farligt att man måste kissa ner sig av prettoambition tycker i alla fall inte jag det är. 

Svar på tråden McDonalds mat till barn