Inlägg från: giftfri |Visa alla inlägg
  • giftfri

    Vilks, är det bara jag som blir irriterad på människan?

    Klart att han, precis som alla andra, har rätt att driva med, skämta om, ironisera över, förlöjliga, hylla, förhärliga, skälla på, vad han nu vill, för det är det yttrandefriheten handlar om. D.v.s, rätten att yttrycka sig fritt..
    Precis som ni nu kommer att tycka jag har fel/rätt...

  • giftfri
    KlasKristian skrev 2010-12-13 23:30:23 följande:
    Tydligen är det viktigt att man använder yttrandefriheten "bra" också, det har jag lärt mig i dag.

    * "Bra" betyder i det här fallet "på ett sätt som är godkänt av FL-användaren citrus". 
    Ja ungefär så brukar folk som bara kan tänka enkelriktat tycka, att yttrandefriheten ska användas "bra" å inte missbrukas.
    Men då är det ju ingen yttrandefrihet längre, utan mer nåt av den våta dröm, som Stasi Bea vill införa i Sverige...
  • giftfri
    citrus skrev 2010-12-13 23:32:15 följande:
    Undra vad som skulle hända om jag letade upp ett kort på dig här på FL och gjorde en rolig karikatyr på det och spred det över FL, eller säg hela nätet så blir det nog roligare?
    Ha ha ha, ja gör du det, fast roligast skulle nog "folk" ha över dig då.
  • giftfri
    MrsMurphy skrev 2010-12-13 23:38:47 följande:
    Men jag förstår inte syftet med hatkampanjer mot Vilks när vi alla är uppfostrade i ett samhälle som numera speglas av mediekåthet. Många formulerar att han är en provocerande idiot som borde hållt käften. Men om det hade varit några mediekåta ungdomar som är uppfostrade med allt vad yttrandefrihet innebär, ska vi börja undervisa i att detta får ni inte säga/tycka/göra för då kan ni stöta er med den och bli bombhotade etc? Göra lite specifika lagändringar om lite ditten hit och datten hit, på sikt, vad kommer finnas kvar av yttrandefriheten? 
    Inget såklart.., när den första inskränkningen kommer, så är det kört med yttrandefriheten.., tyvärr verkar den inte alls långt borta.
  • giftfri
    citrus skrev 2010-12-13 23:41:02 följande:
    Skratta på du det är nog en självförsvarsmekanism, för jag ser absolut inget roligt i det alls.
    Tror du verkligen att jag ens skulle bry mig,  jo jag skulle nog fundera över vilken "stackare" som orkar lägga energi på nåt så löjligt.
    Men du, ta dig en titt på t.ex YouTube, så får du se hur mycket folk som det görs karikatyrer av, tror lätt du kan komma upp åtskillga 10.000-tals, allt från lokala kändisar till presidenter å andra ledare..
  • giftfri
    danne99 skrev 2010-12-13 23:42:17 följande:
    vad är det som säger att det vi i vårt lilla avlånga land kallar för "yttrandefrihet" ska gälla alla andra flera hudra miljoner människor som bor här?
    Vi har våra värderingar och dom har sina.
    Vill inte försvara terrorism på något sätt, men vem är det som säger att just de värderingar som vi kommit på i vår lilla värld är det som ska gälla för alla människor?
    Ingen, men yttrandefriheten gäller i vårt land, den är lag i vårt land, å det får alla andra finna sig i, precis som vi får rätta oss efter andra länders lagar, när vi befinner oss där.
  • giftfri
    citrus skrev 2010-12-13 23:50:36 följande:
    Ja men säg det till ngn som inte bor här, tror du dom bryr sig om vad du har för lagar i ditt land när dom känner sig provocerade i sina länder. Det är inte precis svårt att ta sig till Sverige idag.
    Inte så mycket att göra åt, det är ett pris vi får betala, å jag betalar det gärna, för att få fortsätta att leva i ett öppet land.
    Men där har du igen, vad jag skrev tidigare, att folk tänker enkelriktat.. Folk kommer hit som flyktingar, å vill ha vårt skydd, men blir irriterade över att vi har lagar som dom känner sig kränkta av.
    Vi kan inte tillfredställa alla, men vi kan acceptera alla, men då får dom åxå acceptera oss, d.v.s tänka dubbelriktat
  • giftfri

    Mycket snack om hets mot folkgrupp i den här tråden, men då bör vi lägga till att det bedrivs mot en folkgrupp till, nämligen konstnärerna!
    Enligt er som tycker att LV inte ska få uttrycka sig fritt, så innebär det samtidigt att alla konstnärer inte ska få uttrycka sig fritt, ingen ska få uttrycka sig fritt.., de religiösas dubbelmoral förnekar sig aldrig...

  • giftfri
    danne99 skrev 2010-12-13 22:23:13 följande:
    Håller defenitivt med Bea, varför ska jag behöva vara en måltavla för att en idiot som kallar sig för konstnär slänger ut sig en massa dynga för att få lite publicitet, och han har ju fått det också.
    Tror inte det handlar om yttrandefrihet för hans del, det handlar nog snarare om ett ego som vill bli uppmärksammad i media.
    Inte för att jag försvarar terrorism, men för min del skulle det inte göra ett skvatt om dom lyckades ta dö på honom.
    "Idiot som slänger dynga" Ja du visar verkligen oss andra, vilken typ av människa du är...
  • giftfri
    danne99 skrev 2010-12-13 22:28:58 följande:
    jag menar att jag är inte berred att dör för att han sprider sin dynga
    Om vi andra inte gillar det som du gillar, får vi förbjuda det då, å får vi kalla dig idiot, vilken rätt ger dig att tala om för andra vad som är bra/dålig konst, eller vem som är idiot?
Svar på tråden Vilks, är det bara jag som blir irriterad på människan?