Inlägg från: hallencreutz89 |Visa alla inlägg
  • hallencreutz89

    Integration och assimiliering

    Umm Elias skrev 2010-09-28 12:33:06 följande:
    Assimilering är enligt all forskning som finns i världen fel.

    För övrigt tycker jag att danmark ta tillbaka skåne och sverigedemokraterna.
    Inte så schyst mot den största procenten skåningar so,m faktiskt inte röstat på sd
  • hallencreutz89
    gutshot skrev 2010-09-28 14:48:24 följande:
    Jamen det är bra att du grundar din åsikt på 1 person.

    Festligt att dom som är fullständigt rabiata över SD här på forumet lever med en invandrare eller är invandrare själv, Nått jag reflekterat över länge och nu fick jag bekräftat att det även var så i ditt fall.

    Och jag är fullständigt övertygad om att just er snubbe är en bra och integrerad människa, Men man behöver inte förespråka massinvandring och mångkultur för det och tro att alla som kommer är rena vinslotter och Sveriges framtid.
    Du behöver inte vara rädd för SD .. dom kommer inte att kasta ut din skötsamma karl , slappna av lite
    Fast en assimilation skulle innebära att hennes man inte längre fick lyssna på sin afrikanska musik och då och då klä sig i afrikanska kläder, han skulle inte kunna äta sin goda afrikanska mat eftersom den inte är traditionellt svensk och han skulle inte kunna fasta under ramadan eller utöva sin religion alls faktiskt. Sen kanske de inte kommer kasta ut hennes akötsamma karl, men de kommer ju göra livet jävligt surt för honom
  • hallencreutz89
    Tomtefar skrev 2010-09-29 12:32:56 följande:
    www.aftonbladet.se/nyheter/article7858019.ab

    Nej fan, det är prime time TV underhållning...vi kanske kan få det med pay per view här i Sverige tills vi infört det i svensk TV. Då kan vi alla mysa hemma i TV soffan o se dödsdömde Sakineh stenas till döds med lite popcorn och cola.
    Fast kanalen som visade setningen var ju en kanal som tar upp kvinnoförtryck och därför visades det, inte för att det skulle vara underhållande. Du kanske borde läsa artiklarna du länkar till
  • hallencreutz89
    gutshot skrev 2010-09-29 12:54:10 följande:
    Jasså? kommer SD placera ut spionkameror i hans hem och dömma ut han för att han inte äter Svensk föda  ?
    Stackars afrikan ... när negern äro glad spelar han trumma, men nu kan han tydligen inte lyssna på den musik han gillar ens

    KROSSA SVERIGEDEMOKRATERNA !!!!  DOM SKA BORT !!!!
    Det är ju det assimilering går ut på. Att man ska förneka sin ursprungliga kultur och bli helt "svensk" och följa svenska traditioner och svensk kultuir, det sa du själv. Mat är en del av ett lands kultur och musiken också. Du verkar inte riktigt ha koll på vad assimilering innebär
  • hallencreutz89
    Tomtefar skrev 2010-09-29 13:17:57 följande:
    Men jag är starkt troende muslim och tolkar koranen bokstavligt, menar du att detta är fel i Sverige? Men detta är ju en del av min kultur. Förnekar du min kultur din rasist!
    Tramsigt argument, känner ingen som är för stening i sverige bara för de är för invandring
  • hallencreutz89
    Tomtefar skrev 2010-10-05 16:28:09 följande:
    Blev de inte kallade "folkrasisterna" då de ville införa språktest till invandrarna?

    Hur vill du ha det skall det ställas krav på invandrarna eller inte? Och svarar du nej på den frågan kan du ju inte dela på folkpartiets ( som trots allt är en del av alliansen) syn i alla fall....något även SD vill införa. Enkelt Ja och Nej fråga. Skall det ställas ett språktest på invandrare?
    Allt är inte på svart eller vitt. Man kan vilja ställa krav utan att vilja köra ut alla invandrare ur landet som sd vill. Klart man ska få språktest för MEDBORGARSKAP, som folkpartiet vill, problemet är ju att folk uppfattat det som att man inte får bosätta sig i sverige alls om man inte kan svenska med den regeln, men sen har ju folk ingen koll på vad ett medborgarskap är heller. Man kan ha permanent uppehållstillstånd utan att ha medborgarskap, medborgarskapet är det som gör att man får rösta och som visar att man är svensk och det är klart man måste kunna svenska om man ska räknas som svensk med medborgarskap.

    Det är stor skillnad på folkpartiets och SD's integrationspolitik
  • hallencreutz89
    annmin skrev 2010-10-08 13:26:59 följande:
    Min far som är svensk medborgare, född och uppvuxen i Sverige och vars släkt kan spåras till 1500-talet i Sverige lärde sig inte tala svenska förrän han började skolan... det finns faktiskt  andra "svenska" språk än svenska.
    Jo fast på de flesta ställen i sverige så pratar man ju just svenska och om man vill bli svensk medborgare borde man ju vara såpass intresserad av att "bli svensk" så att man har tagit sig tid till att lära sig svenska under de 7 år eller vad det nu är som man måste ha bott i sverige för att få medborgarskap. Sen finns det ju tex samer som har sitt eget språk och som är svenskar långt tillbaks och som bor på ställen där det mest finns samer men det är en helt annan sak för samiska är också ett svenskt språk och visst det kan komma en invandrare som hamnar på ett ställe med bara samer och som därför lär sig samiska istället men jag tycker ändå att de ska lära sig svenska också då eftersom det är huvudspråket i sverige och behövs för att man ska klara sig på de flesta ställen. Din far lärde sig ju svenska i skolan så även de som pratar andra svenska språk lär sig ju svenska så varför ska inte invandrarna också göra det då? För nu antar jag att vi pratar om vuxna människor och din far kunde svenska när han var vuxen, eller hur?
Svar på tråden Integration och assimiliering