Inlägg från: ThePointOfItAll |Visa alla inlägg
  • ThePointOfItAll

    Integration och assimiliering

    Ja, jag vet skillnaden, men i debatter med många SD-sympatisörer här inne så är det uppenbart att det för dem är samma sak.

    Det är rent ut sagt oförskämt att kräva assimilering av människor, då kan man inte vara särskilt medveten om hur människor funkar och hur stor betydelse ursprung har för ens identitet.
    Inte en chans att dessa människor skulle avsäga sig sin identitet om de bosatte sig utomlands permanent.

  • ThePointOfItAll
    StinaFia skrev 2010-09-28 12:20:53 följande:
    fast det är de ändå... som så mkt annat med SD är det motsägelsefullt; invandrare ska assimileras till svensk kultur och svenska seder, för etiska svenskar är det däremot oerhört viktigt för identitetkänslan att känna sina rötter (just detta är inte så motsägelsefullt iom att vi har med ett nationalsocialistiskt parti att göra), men så motsäger de sig med att ingen får diskrimineras pga sin etnicitet Obestämd

    problemet då man ska argumentera mot SD´s politik tycker jag är att deras politik i sig är så motsägelsefull att argumenten MOT också lätt blir det... som i stycket ovan tex.
    Precis, det finns ingen logik.
  • ThePointOfItAll
    Umm Elias skrev 2010-09-28 12:33:06 följande:
    Assimilering är enligt all forskning som finns i världen fel.

    För övrigt tycker jag att danmark ta tillbaka skåne och sverigedemokraterna.
    Fast det vore ju inte särskilt snällt mot danskarnaFlört
  • ThePointOfItAll
    Umm Elias skrev 2010-09-28 12:37:55 följande:
    näe, men de förtjänar varandra.
    Även danska muslimer? Har de det inte illa nog med Danskt FolkepartI?
  • ThePointOfItAll
    gutshot skrev 2010-09-28 13:37:13 följande:
    För Sveriges bästa är :

    Integrering = Bra
    Assimilering= Jätte jätte superbra
    Skitsnack!

    Kan ta min make som exempel. Han har bott i Sverige i 4 år. Förstår och gör sig förstådd på svenska. Har fast anställning, fackansluten, betalar skatt, följer lagar och regler. Helt enkelt integrerad.
    Vad gör det dig om han fastar under ramadan? Att han lyssnar på musik från hemlandet, att han ibland klär sig i afrikanska kläder, att hans kost i stort består av ris och grytor? Att han talar sitt modersmål med vår son?
  • ThePointOfItAll
    gutshot skrev 2010-09-28 14:35:18 följande:
    Det säger väl sig själv ? I Sverige ska vi vara Svenskar och det är beprövat sen länge och fungerar bra ... vi ska inte uppmuntra Ociviliserade och förlegade levnadssätt i Sverige
    , titta hur det ser ut i tex mellanöstern ?? .. det är oxå beprövat och fungerar uppenbarligen uselt.

    Eller ska en självmordsbombare behöva spränga halva din familj i bitar för att det ska bli solklart?

    Assimilation är när nykomlingar i ett samhälle anpassar sig till majoritetens kultur, språk, värderingar och ibland religion.
    Ociviliserat och förlegat enligt vem? DIG? Du har uppenbarligen ingen kunskap alls om hur man lever i andra delar av världen, "civilisation" behöver inte vara så som vi lever här.
    Spränga bilar hör inte till vardagen på de flesta ställen i världen, och där det är vanligt har ofta europer en historia av förtryck/kolonisation.
  • ThePointOfItAll
    gutshot skrev 2010-09-28 14:48:24 följande:
    Jamen det är bra att du grundar din åsikt på 1 person.

    Festligt att dom som är fullständigt rabiata över SD här på forumet lever med en invandrare eller är invandrare själv, Nått jag reflekterat över länge och nu fick jag bekräftat att det även var så i ditt fall.

    Och jag är fullständigt övertygad om att just er snubbe är en bra och integrerad människa, Men man behöver inte förespråka massinvandring och mångkultur för det och tro att alla som kommer är rena vinslotter och Sveriges framtid.
    Du behöver inte vara rädd för SD .. dom kommer inte att kasta ut din skötsamma karl , slappna av lite
    Nej, jag baserar inte min åsikt på en person, exempel betyder just exempel. Jag baserar mina åsikter på studier och forskning, inte "fakta" från aftonbladet och efterlyst, samt att jag faktiskt beblandar mig med människor från olika bakgrunder och därför är övertygad om att alla är lika/olika.

    Du baserar ju dina åsikter på hur ett par rötägg beter sig och förstör i samhället. Skillnaden är att jag inser att dessa personer antagligen befinner sig rätt långt ner på samhällsstegen, oavsett om de är svenska alkoholister eller kriminella ungdomar från mellanöstern.
  • ThePointOfItAll
    gutshot skrev 2010-09-28 14:53:53 följande:
    Självklart inte , Allt som har med andra kulturer att göra är jättebra och Sverige är ett identitetslöst land utan historia och kultur ... börjar lära mig det nu

    Hälsa din kompis Mona nästa gång ni tar en fika på stan
    Men snälla du, måste allt vara så otroligt svart eller vitt för dig?

    Jag är etnisk svensk och lever väldigt svenskt. Jag firar många av de svenska traditionerna och följer alla oskrivna och skrivna regler i samhället. Detta hindrar mig inte från att även anamma andra kulturella yttringar, så som musik, mat och traditioner. Man måste inte välja utan det går alldeles utmärkt att kombinera utan att fölora sin identitet.
  • ThePointOfItAll
    gutshot skrev 2010-09-28 14:57:27 följande:
    JO det har jag ca 20 gånger, Och dom enda som behöver vara orolig är grova brottslingar och återfallsförbrytare ...
    Och jag har läst att de som inte vill assimileras gärna ska flytta, och för att folk ska flytta ska man göra det så svårt som möjligt för människor att leva efter sin kultur. Man börjar smått med att ta bort modersmålundervisningen t.ex.
    För mig är detta samma sak som att kasta ut folk, och jag vet att min familj kommer att splittras om de får som de vill. Alltså kommer jag inte tagga ner på långa vägar.
Svar på tråden Integration och assimiliering