• Gaytjej

    1273 kronor...

    Häromdagen fick jag bekräftelse från Försäkringskassan om att jag beviljas fullt underhållsstöd, 1273 kr/månad, för Alvar. Detta kommer jag få fram tills dess att min fru ses som vårdnadshavare även av myndigheterna.


    Känns knepigt att få underhåll som ensamstående förälder då Alvar faktiskt har två föräldrar som sörjer för honom! Men så länge som riktlinjerna för assisterad befruktning är så orättvisa som de är (vilket kostade oss nära 100 000 kronor) och så länge som regelverket omöjliggör för oss att få jämställdhetsbonusen (13 000? kronor) så tänker jag inte skämmas! Så det så!
    www.donationsradet.se - Du har väl anmält dig?!
  • Svar på tråden 1273 kronor...
  • sahara sahara

    Klart att du ska ha pengarna!

    Vi har precis ringt Försäkringskassan och avsagt oss vidare utbetalningar nu när adoptionen är klar. Det kändes skönt, men samtidigt lite bisarrt att inte en kotte har reagerat på att vi har rätt till pengarna.


    Do something scary - the payoff is awesome!
  • Saline

    Så det spelar alltså ingen roll att man har inseminerat och bor ihop med en person som även den ska försörja barnet? Det visste jag inte! Det är ju jättebra!

  • Saline

    Hade ni anonym eller öppen donator? Spelar det någon roll när man ansöker om underhållsstöd?

  • FamilyGay

    Det är inte knepigt alls egentligen. Vi förlorar ungefär det samma i jämstäldhetsbonus varje månad vi inte har delad vårdnad. Så ni ska verkligen inte ha dåligt samvete för att plocka ut dessa pengar.

  • Pulo

    Jag sitter och tittar på blanketten för att ansöka om underhållsstöd och funderar lite på hur man fyller i den. Skrev ni under "övriga upplysningar" att ni inseminerat och väntar på att närståendeadoptionen ska gå igenom? Blankettens utformning går ju liksom ut på att det finns en annan förälder som inte betalar underhåll så det känns lite märkligt att fylla i den utifrån våran situation. Men jag antar att det alltså inte är svårt att få igenom detta? Hur snabbt gick det för er att få igenom underhållsstödet?

  • Gaytjej

    Jag skrev att sonen var tillverkad på dansk klinik och att donatorn var anonym. Tror inte det behövdes.


    Alvar är född 22 feb, jag skickade in pappren i mitten av mars o fick beviljat stöd fr o m mars. Utb sker den 20:e, men jag fick för mars + april redan härom dagen. Ska bli en leksakshylla och en bokhylla till Alvars rum..!
    www.donationsradet.se - Du har väl anmält dig?!
  • yran

    Men gud vad sjukt! Hade ingen aning. Kan man få pengar retroaktivt?

  • yran

    Suck! Vad mycket man inte vet. Tack ändå till Gaytjej som startade tråden. Lite pröjs blir det i alla fall.

Svar på tråden 1273 kronor...