• ms1

    Kan man plussa redan i vecka 4?

    Ja som sagt, kan man få positivt graviditetstest så tidigt som i vecka fyra?

  • Svar på tråden Kan man plussa redan i vecka 4?
  • ms1

    Ojdå! Ja då kan man tydligen plussa väldigt tidigt!

    Försöker bara bedöma vilken vecka jag själv är i o det är svårt eftersom jag inte vet hur lång menscykel jag har... tycker jag borde ha plussat tidigare än jag gjorde för det syntes inte förrän i vecka 5, eller om det var 6?! Men men, det är väl olika antar jag.

  • Mamma matte hustru
    ms1 skrev 2009-11-20 15:48:43 följande:
    Ojdå! Ja då kan man tydligen plussa väldigt tidigt!Försöker bara bedöma vilken vecka jag själv är i o det är svårt eftersom jag inte vet hur lång menscykel jag har... tycker jag borde ha plussat tidigare än jag gjorde för det syntes inte förrän i vecka 5, eller om det var 6?! Men men, det är väl olika antar jag.
    mitt hcg värde har stigit snabbt under båda grav. det har visst att göra med hur man är hormonellt annars med och mina hormoner löper alltid amok
  • LAMadde

    I v.2 kan man ju inte plussa? För de e ju då man har ägglossning (dvs 2v efter första dagen på din sista mens). I v.3 fäster ägget och i v.4 kan du få ett positivt test. Tidigast du kan få ett positivt grav.test genom blodprov är dagen efter ägget fäster (dvs ca 3v fr din senaste mens första dag) och de känsliga testen kan visa plus nån dag senare än det, men ett test är inte helt tillförlitlig förrens på BIM.


  • Plutteli

    Man kan inte plussa i vecka 2 med ett vanligt grav. test (spec. med tanke på att de flesta inte ens är gravida då). Det tidigaste som finns att köpa på apoteket kan man testa med 5 dagar innan BIM, och det blir ca vecka 3-4 beroende på hur lång menscykel man har.

  • tebba

    jag plussade i vecka 3+3 häromdagen alltså i vecka 4 trodde inte man kunde plussa så tidigt men tydligen:)

  • Renoveringsobjekt

    Jag gjorde det med ClearBlue. Exakt 3 veckor efter senaste mens. Men jag har väldigt korta cykler.

Svar på tråden Kan man plussa redan i vecka 4?